Benim çok merak ettiðim bir konu var;
BAGFS zaten yýllardýr Kimyevi ithalat ve ihracatýný kendi baþýna sorunsuzca yapabiliyordu- en azýndan öyle olmuþ olmasý gerektiðini düþünüyorum.
Bayram deðil, seyran deðil..T GÜBRE DIÞ TÝCARET A.Þ. diye bir iþtirak kuruldu; Kimyevi ithalat ve ihracatý faaliyetinde bulunan ve % 100.. BAGFS'ýn.. Bunun amacý sizce ne olabilir?
Benim tahminim Bagfas'ýn bilançosunda gözükmesi istenmeyen masraflarý (çok yüksek maaþ ödenecek personel - yönetim kurulu bonusu vb- saklayabilecekleri paravan bir þirket mi? Dikkat çekmemesi için 100% BAGFS iþtiraki yapýlmýþ olabilir. Bu þirketin de bilançosunu almak mümkün müdür? En azýndan SPK bunun gibi sonradan kurulan iþtiraklerin de bilançosunu KAP'a koydurtmalý.
Örnek senaryo: Bu þirketin YK üyelerine(ayný zamanda patron) bu þirketten 10 milyon TL bonus daðýtsalar BAGFAS'a etkisi 1 milyon TL, patrona 50% hisse onda olsa 5 milyon TL.. ama patron neticede (+10 -5) 5 milyon karda... KY 5 milyon zararda..
Devletten alýnan -bilançoda gözüken- vergi teþvik'i sadece BAGFS'ý mý yoksa iþtiraklerini de kapsýyor mu?
Bunu üzülerek soruyorum çünkü þirket bence yeteri kadar þeffaf deðil, aklýma maalesef þüpheci sorular getiriyor. Bu sorularýn akla gelmesi BAGFS yönetiminin ayýbý.. Mesela hiçbir KOÇ grubu hissesinde aklýma böyle bir soru gelmez..

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri