Sayfa 633/1013 İlkİlk ... 133533583623631632633634635643683733 ... SonSon
Arama sonucu : 8097 madde; 5,057 - 5,064 arası.

Konu: Altın fiyatlarının geleceği (XAU)

  1. #5057
    Bu entry 23 aralık 2019 da yazdığım entry GMSTR topiğinde ikinci veya üçüncü sayfada yazmışım.Yani reddit den önce gümüş konusunda olayın temelini farketmiştim.O zamanki düşüncelerim de hiç bir değişiklik yok o zamanlar gümüş 15 dolarla 18 dolar arasında 10 yıl falan dolanmıştı.Şimdi hareket başladı,bu hareket durdurulamaz.

  2. osuruktan teyyare. benim sadece bu cuma günü aldığım fiziki sarışın 2 kilo. azıcık ekleme yaptım.

    sen lastik donla gezerken biz bu işlerle uğraşlıyorduk.


     Alıntı Originally Posted by Culpable Yazıyı Oku
    Forumdakilere Caylak diye yazi yazan dengesizin aslinda kendisi caylak
    Bu adamin burda yazilarini okuyunca gozumde canlanan insan su sekilde:
    5gram fiziki altin alip sabah aksam uyumadan internette gecmiste kotu neler olmus diye arastirip 5gram gram fiziki altinini satip o para ile uzay mekigi alip uzaya yolculuk yapmak isteyen bir hayalperest canlaniyor

    1929 buhrani demek 1 dunya savasi demek.
    Youtube da buldugun sacma sapan kurgu videolarini buraya atmadan once ne sebeb oldu diye bir arastir!!
    Almanya ve ilgiltere savas tazminatini altin olarak odemek zorunda idi !!
    O zaman basilan paralar altina endeksli idi
    Bugunku gibi Yasalar yada denetleyici kuruluslar yoktu, mudahaleler yoktu, sirketler birbiri ile baglantili idi bir tanesi domino etkisi yapabiliyordu,
    1929 de yasananlari 2021 yilinda da yasanmasini beklemek ahmakliktir

    Beklemeyi gectim sonucta en buyuk etken 1 dunya savasidir . ne yani senin 3 kurus altinin degerlenicek diye savasmi bekleyeceksin birde

  3. Geldi Bebelere Baloncu
    2kg fiziki sarisin in uzerine kagit ile hisse.net yazip resim atsana 2kg mi 2 gram mi bakalim
    Buyutec varsa evde onu kullanabilirsin
    ....

  4. Sn Hkm madem oplaya hakimsiniz zaman ben su soruyu sorayim
    son zamanlarda malum PSVL cok konusulmakta
    PSLV ve GMSTR arasinda isleyis olarak fark varmidir ? varsa nedir ?[cevabini biliyorum]
    bazi arkadaslar PSLV fiyatlari gumus icin oncudur diye yaziyor o yuzden soruyorum
     Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Arkadaşlar 2020 yılının flaş yatırım aracı gümüş olacak.Borsada gümüş almak mümkün dedikleri zaman bu fonu buldum.Bence 2020 de en çok artacak kağıt bu.Bu entry yi ilk yazan forumdaş olmak bakalım 2020 sonunda bana ne gibi bir duygu yaşatacak.Fon hakkında sorusu olan varsa cevaplayabilirim,baya mesai harcadım da ))))))))))))
    ....

  5. #5061
    Sn subsystenm gümüşe yatırım yapmayı düşünürken araştırdım.Gümüş yatırımında 3 yol var ilki fiziki gümüş,malum saklama sıkıntısı güvenlik falan problemleri var,bir de fiziki gümüş almak pahalı.İkinci yol teb de gram hesabı.Bu bildiğiniz tl ile alınıp satılan bir şey,fiziki teslimat yapmıyorlar,bir gün geldiğinde 3000 gr gümüş aldım verin 3 kilo gümüşümü diyemiyorsunuz.Tl ye döndürüp paranızı alabilirsiniz.GMSTR yi seçme nedenim( fon yönetimine ve takasbanka teyit de ettiğim şekilde) istanbul altın borsasında gümüşün hazırlanıp sizin adınıza takasbankta saklanması.Yani istanbul gümüş borsasında misal 100 kilo gümüş hazırlanıyor takasbanka yollanıyor 6.55 gr gümüş 1 lota tekabül edecek şekilde borsada tanımlanıp yatırımcılara satılıyor.Burda 2 avantaj var,biri bir nevi fiziki gümüşe yatırım yapılıyor ikincisi siz banka batsada aracı kurum batsada gmstr ye yatırım yaptığınız anda takasbank güvencesindesiniz.Bir kaos durumunda paranızın aracı kurumdan ve bankadan bağımsız olarak takasbank güvencesinde olması iyi bir şey gibime geldi.

  6. #5062
    Ben bir şeye yatırım yaparken herşeyini incelerim.Bu entry gene aralık 2019 da GMSTR sayfasında yazdığım ilk entrylerden.GMSTR için fonu da aradım ,tüzüğünü de okudum aklım yattı aldım.Hemen hemen herşeyini,2 yıldır bilirim.Son 2 yıldır o fon hakkında en bilgili insanlardanımdır istediğinizi sorabilirsiniz.PSLV nin yatırımcısı değilim,olsaydım onu da fonu aramak dahil araştırırdım emin olun)))))) Bilgilerim internet üzerinden yabancı videolardan edindiğim teorik bilgiler.Benzeri bir işleyişi olduğunu sanıyordum.Farkı nedir bilmiyorum yazarsanız sevinirim.Ha yalnız bir konu dikkatimi çekti,geçenlerde bir videoda bu fonların yöneticilerinin gümüşü shortluyabildiklerini söyledi,buna aklım ermedi,yapabilirler mi tüzükleri buna uygunmudur bilmiyorum,gmstr yapamaz.

  7.  Alıntı Originally Posted by Culpable Yazıyı Oku
    Amac birikimi Tl karsi korumaksa Aliriz $ i nasil olsa her turlu TL ye karsi koruyor
    emtia alinip satiliyorsa sahsimin amaci sudur : dolar zaten tl ye karsi beni koruyor emtia da yaptigim alim satim ile $ bazinda kazanc saglamak
    Sayın hocam işin doğrusu ben pandemiden önce 302 ortalama ile gram aldım bankadan, 380 lerde satarak Demir aldım, kendim demirciyim, 😊 Demir’de pozisyon almak bazen aylar önce olmalı, aksi takdirde 600 dolara sattığınız malı 800 dolara alıyorsunuz. Ticaret değilde pozisyon kar ettiriyor, bu yüzden işimiz gereği bu piyasadayız. Gram altın satıp isdemir Erdemir arasında 7-8 aydır gidip geliyorum, Ereğli hisselerim 8 liradan 15 küsürlere geldi, pozisyonda durmaya devam ediyorum. Şimdilik %7-8 kazar kes ile pozisyonda kalırım. Çünkü emtia yani petrol ve Demir’de artış talep kaynaklı çok yüksek. Doğru zamanda Demir’den dolara yada Demir’den altına dönmek için sizin gibi kıymetleri okuyarak doğru kararı vermenin peşindeyiz.

  8. Sn kizildag hoca kelimesini kullanmiyalim lutfen hepimiz acemiyiz birbirimizden birseyler ogrenmeye calisiyoruz
    hayatimda 1 kere gram altin aldim oda sizinle ayni zamanda almisim 304.xx idi ortalamasi . satis zamanida sanirim sizinle ayni zamandadir $ bazinda %7 lik bir kar birakmisti .
    vadeli piyasalar aslinda sizin icin kurulmus bir piyasa ama amacindan sapmis halde .

     Alıntı Originally Posted by KIZILDAG Yazıyı Oku
    Sayın hocam işin doğrusu ben pandemiden önce 302 ortalama ile gram aldım bankadan, 380 lerde satarak Demir aldım, kendim demirciyim, �� Demir’de pozisyon almak bazen aylar önce olmalı, aksi takdirde 600 dolara sattığınız malı 800 dolara alıyorsunuz. Ticaret değilde pozisyon kar ettiriyor, bu yüzden işimiz gereği bu piyasadayız. Gram altın satıp isdemir Erdemir arasında 7-8 aydır gidip geliyorum, Ereğli hisselerim 8 liradan 15 küsürlere geldi, pozisyonda durmaya devam ediyorum. Şimdilik %7-8 kazar kes ile pozisyonda kalırım. Çünkü emtia yani petrol ve Demir’de artış talep kaynaklı çok yüksek. Doğru zamanda Demir’den dolara yada Demir’den altına dönmek için sizin gibi kıymetleri okuyarak doğru kararı vermenin peşindeyiz.
    ....

Sayfa 633/1013 İlkİlk ... 133533583623631632633634635643683733 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •