Originally Posted by
dalgacı
Şimdi forumdaşlar fiyat hareketlerini alanlar ve satanların biçtikleri değerler ve ileriye dönük fiyat beklentileri belirliyor. Hiçbir fikrimiz yok diyelim yazı tura atmaya benzer pozisyona girişler. Geçmiş hareketlere bakarak tahmin için teknik analiz, temel analiz ya da karma metodlarla indikatörlere, formasyonlara bakar kitleler...Pozisyona girdiğiniz anda kurallarınız olması gerekir kar alma noktaları veya zararı kısa kesme noktalarına uymak gerekir. Yoksa nasıl pozisyona girersiniz hele hele kaldıraçlı piyasalarda... Dolayısıyla pozisyon alan herkes bir beklentiye göre pozisyon alır. Bazıları bu beklentilerini paylaşır bazıları paylaşmaz... Buraya kadar sorun yok. Sorun hiçbir fikir beyan etmeden beklentisini açıklamadan foarumdan tanıdığı, aslında kim olduğunu bilmediği birini Ti'ye almak saygısızca...''Ben Elliot ile kazanan görmedim, masada ev araba bırakan gördüm'' cümlesine cevabım sizin işlemlerini bildiğiniz kaç elliota hakim tanıdığınız oldu da kesinlikli-genelleme yapma cüretinde bulunabiliyorsunuz.Ki masada ev araba bırakan diğer disiplinlerden arkadaşlarımız da mevcut. Bir sürelik gaflettir tavşan misali... Hisselerde temel analiz ve ya teknik analizle işlem yapabilirsiniz bu hiçbir şeyi değiştirmez sonuçta %90 a yakını kaybedecek...Kumarhane bunun üzerine inşa edilmiş. Kurallarınız yok ise zararı kabullenmekte güçlük çekiyorsanız kaldıraçlı platformlarda sıfırlamak 1 güne bakar...Bu arada stop olmuşluğum yanılmışlığım çoktur burada da paylaşmışımdır. Bu işin doğasında zarar da kar da var. Beklentinin karşılanması da tersinin gerçekleşmesi de mevcut.
Sonuçta burası bir paylaşım alanı...fikirler sunulur...bize düşen kendi fikrimizi filtreleyebilmek...
Yer İmleri