Sayfa 895/1002 İlkİlk ... 395795845885893894895896897905945995 ... SonSon
Arama sonucu : 8015 madde; 7,153 - 7,160 arası.

Konu: Viop-XXXI

1.  Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    o zaman nasıl gelişeceğiz..en zeki çocuklarımız BEYİN GÖÇÜ KAPSAMINDA ülkelerine sırtını dönecekse...

gitsin yüksek lis.,master vs. yapsın..ama sonra bu ülkeye katkı sağlayacak alana gelsin...

düşüncem bu....

benden bu kadar VOBA DÖNÜYORUM..
    İyi de sen çalışanı suçluyorsun, çalışan ne yapsın mesela BIONTECH sahibi burada olsa max. elden dolar alarak ameliyat yapardı bi araba bi villa oyna devam. Adam orada dünyayı değiştirme imkanı buldu. Kullanmasın mı bu imkanı? Mesela Muhtar Kent CCOLA CEO'su oldu oralarda bizi temsil etti bi rican olunca yerine getirdi. Çağımızda lobiler de çok önemli, yurt dışında çalışan üreten diasporalar da çok önemli. Senin kafayla, Almanyaya da hiç işçi göndermememiz gerekirdi, olmuyor, burada imkan veremiyorsun, veremiyorsan bireysel olarak gidene kızman yanlış. İmkan vermeyene kızacaksın...

2. Aynen güzel kardeşim. Ama maalesef bu zihniyet çok, her fırsatta Devletine vurmayı marifet sanan. Neyse senin gibi, Borsa dışı yazmayalım diyoruz. Ya sabır.

3.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Ben tam senin olumlu tarif ettiğin gibi biriyim. Olumsuz tarif ettiğin de onlarca arkadaşım var. Hepimiz ülkemizi seviyoruz, ülkemiz için emek veriyoruz. Bence hangi şirket yabancı şirket filan fark etmez kesinlikle, sonuçta o yabancı şirket var bu bir gerçek ve orada birileri çalışacak, Türk çocuğu çalışsın kazansın öğrensin, belki yarın kendi işini kuracak belki o şirkete Türkiye rakip çıkartacak.

Bağnaz buldum görüşünü ABKA başkan, seni sevmekle beraber.
    Ben de seninle aynı görüşteyim, bu konuda yobazlık yapmaya gerek yok.

Eğitim geçmişim, çalıştığın sektör bana da yurt dışı çalışma imkanı sağladı..Ama kazandığımın 2-3 katı verilse de, ben ülkemde kalmayı tercih ettim hep.

Bu beni daha milliyetçi, daha ülkesini seven, daha vatansever mi yapar gidene göre..tabii ki hayır...sadece home-sick denen biraz doğduğu-büyüdüğü yer bağı fazla yapar, anne-baba, eş-dost bağları kuvvetli yapar...yani tamamen kişisel tercih, kimisi ülkemde kalıyorum ülkeem hizmet diyorum der, kimisi de yurt dışına gider insanığa hizmet ediyorum der.

Tarihin her devrinde, dünyaya yön veren güçlü ülkeler beyin göçü almıştır..bu geçmişte osmanlıydı, şimdi amerika, almanya vs..bunda gocunacak, çemkirecek bir şey yok...osmanlıcı geçinip, osmanlının "o" sundan haberi olmayanlar, bilim-sanat-felsefe üretenlerin kökenlerine iyi baksınlar...o kişiler, bizim olduğu kadar tüm insanlığın değerleridir...bugünün bilim-sanat insanları da öyledir..aziz sancaar, uğur şahin, özlem türeci türk kökenli olsa da, insanlığa hizmet eden, tüm insanlığın değerleridir.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Açar açmaz bankalar satıyor..
    Bu nasıl piyasa.. cuma sat, perşembe sat..

HALKB meselesi bugünden olmaz ki?

5.  Alıntı Originally Posted by *Bozkurt Yazıyı Oku
    Bi gülme geliyor içimden hiç sormayın
    lönke acele ettik, 100 milyonluk bar geldi bencen sonra, ama bar pin bar. 1625 altında ısrara gerek yok yine de.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    DESTEĞİN ÜZERİNDE DANS EDİYOR.isterse kırarım..isterse çuvala koyar yukarı sıçrarım diyor.

7.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    lönke acele ettik, 100 milyonluk bar geldi bencen sonra, ama bar pin bar. 1625 altında ısrara gerek yok yine de.
    Evet 1625 bu günün lönk fırsatı idi
    Hamdım Piştim Yandım

ABD 10 Yıllık Tahvil Verimi
    1,621 -0,014 -0,84%

Sayfa 895/1002 İlkİlk ... 395795845885893894895896897905945995 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz