Originally Posted by
nosfecagri
Ben tam senin olumlu tarif ettiğin gibi biriyim. Olumsuz tarif ettiğin de onlarca arkadaşım var. Hepimiz ülkemizi seviyoruz, ülkemiz için emek veriyoruz. Bence hangi şirket yabancı şirket filan fark etmez kesinlikle, sonuçta o yabancı şirket var bu bir gerçek ve orada birileri çalışacak, Türk çocuğu çalışsın kazansın öğrensin, belki yarın kendi işini kuracak belki o şirkete Türkiye rakip çıkartacak.
Bağnaz buldum görüşünü ABKA başkan, seni sevmekle beraber.
Ben de seninle aynı görüşteyim, bu konuda yobazlık yapmaya gerek yok.
Eğitim geçmişim, çalıştığın sektör bana da yurt dışı çalışma imkanı sağladı..Ama kazandığımın 2-3 katı verilse de, ben ülkemde kalmayı tercih ettim hep.
Bu beni daha milliyetçi, daha ülkesini seven, daha vatansever mi yapar gidene göre..tabii ki hayır...sadece home-sick denen biraz doğduğu-büyüdüğü yer bağı fazla yapar, anne-baba, eş-dost bağları kuvvetli yapar...yani tamamen kişisel tercih, kimisi ülkemde kalıyorum ülkeem hizmet diyorum der, kimisi de yurt dışına gider insanığa hizmet ediyorum der.
Tarihin her devrinde, dünyaya yön veren güçlü ülkeler beyin göçü almıştır..bu geçmişte osmanlıydı, şimdi amerika, almanya vs..bunda gocunacak, çemkirecek bir şey yok...osmanlıcı geçinip, osmanlının "o" sundan haberi olmayanlar, bilim-sanat-felsefe üretenlerin kökenlerine iyi baksınlar...o kişiler, bizim olduğu kadar tüm insanlığın değerleridir...bugünün bilim-sanat insanları da öyledir..aziz sancaar, uğur şahin, özlem türeci türk kökenli olsa da, insanlığa hizmet eden, tüm insanlığın değerleridir.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri