Enerjisa Türk Telekom Arena Stadı çatısında GES kuracak.Santral 4,1 MW gücünde olacak
10 Mart 2021
Enerjisa Enerji ile Galatasaray Spor Külübü arasında Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena Stadında güneş enerjisi santrali kurulmasına yönelik anlaşma imzalandı.
Anlaşma kapsamında Enerjisa Enerji stad çatısında 4,1 MW kurulu gücünde güneş enerjisi santrali kuracak.
Yılda 4.637 Megavat-saat elektrik üretmesi öngörülen santral ile stadın yıllık elektrik tüketiminin %60 oranında güneş enerjisinden karşılanması mümkün olacak.
Galatasaray Spor Kulubü 20 milyon TL maliyet ile hayata geçecek santralin yatırımı için herhangi bir ödeme yapmayacak. Bununla birlikte 10 yıl boyunca elektrik tüketimine bağlı olarak Enerjisaya ödeme yapacak, bu sürenin dolması ile de santralin mülkiyetine sahip olacak.
Avrupa ve dünyanın en büyük kurulumu
Santral 4,1 MW güç ile halihazırda dünyanın bir futbol stadyumundaki en büyük güneş enerjisi projesi olacak.
Halihazırda bu ünvan Brezilyada 2013 yılında Estádio Nacional Mané Garrincha stadyumunda inşa edilen 2,5 MW kurulu güce sahip santrale ait bulunuyor.
Bir spor stadyumu olarak ise en büyük kurulum 3 MW ile Amerikan Futbolu takımı Philadelphia Eaglesın Lincoln Financial Field stadının çatısında bulunuyor.
Amsterdamdaki Johan Cruyff Arenanın çatısında da 1 MW gücünde bir güneş enerjisi santrali bulunuyor.
Türkiyede ise bir futbol stadyumunun çatısındaki ilk güneş enerjisi santrali 2015 yılında Antalya Arena çatısında devreye alınmıştı. Bu santral 1,24 MW kurulu güce sahip bulunuyor.
Bununla birlikte geçtiğimiz yıl da Fenerbahçe Spor Kulubü de geçtiğimiz yıl Serkan Acar Resort&Sports Topuk Yaylası Tesisleri 178 kWlık tesis kurması için benzer iş modeli ile Aksa Elektrik ile anlaşmıştı.
IHLAS HOLDİNG,
HOLDİNG Binasının üstünü, Armutlu tatil köyü site bloklarının üstlerini, Kuzuluk Kaplıca Tesislerindeki site konutlarının üzerini GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMİ kurmasının büyük ekonomik getiri sağlayacağını düşünüyor bir hissedar olarak öneriyorum....
yatırım tavsiyesi kesinlikle değildir.
Hisselerin fiyatını yatırımcıların talepleri, şirketlerin akılcı ve rasyonel yaklaşımları ve tahca yapıcıların davranışları belirlemektedir.
mercury efendi,öncelikle şunu söyleyeyim kulağına küpe yap; 1- ben senin dostun değilim ukalalığının lüzumu yok..2-bu hisseyi neden övgüler yağdırıp pazarlamaya çalışıyorsun ki bu hisseye yatırım yaptığınıda sanmıyorum velevki yapmış olup benim gibi batağa saplanmışsan o halde neden başkalarınıda bataklığa çekmeye çalışıyorsun gayen nedir..Mücahit Ören bile adının 9'a çıktığını 8'e inmeyeceğini yılların olumsuz birikimlerinden dolayı itibarının yerle bir olduğunu kabul edip kendine bile şüpheyle yaklaşırken sen kimsinki burada şak şakcılık yapıp ihlas hisselerinin geleceğini parlak ve yatırım yapılabilir görüyorsun münencimmisin ne ayaksın son dönemlerde ortaya çıkıp ahkam kesiyorsun..Laubali laubali yorumlar yapma hakkımda ve tekrar uyarıyorum seni küçük yatırımcıları batağa çekme bırak kendi kararlarını kendileri versinler..Işıklar Holding topiğinde Realiter adında küfürbaz bir şahıs yorum yapıyordu sürekli hisseyi ve şirketi kötüleyip duruyordu şimdi hisse fiyatı 1.80 tl ..Sen bu şahsın tamamen tersi hareket ediyorsun ya gerçekten çok dürüst bir insansın insanların para kazanmasını istiyorsun adeta çırpınıyor her türlü cezai riskleri alıyorsun yada tamamen farklı hesaplar peşinde koşuyorsun menfaatin için sahi dürüst ol açıkla sen kimsin? Ytd..
Ben şunu bir türlü anlamiyorum, bu u iblisten para kazanmak gerçekten çok zor bunu buradaki ve borsadaki insanların çoğu biliyor.iyide arkadaş bu gruptan yada bu hisseden beklentisi olmayanlar,yada şöyle diyeyim,bu hisse kesinlikle bu rakamdan yukarı çıkmaz düşüncesinde olanlar neden hisselerini satarak kurtulamazlar ki.acaba iblis muska mi yapıyor???!!!!
LG-K430 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sn.W.S
1-Pazarlama nedir?
2-Bu şirkete yatırım yapmamış olsaydım sana cevap yazma gereği duymazdım.
3-Ben bu hissede ender karlı olanlardan biriyim. Satıp çıkmayı düşünmüyorum. Bilakis ifade ettiğim gibi yatırım için en uygun dönem olduğunu düşünüyorum.
4-Ben son dönemde filan ortaya çıkmış biri değilim. Geriye dön ve incele.
5-Senin özel durumun şu yukarıdaki yazı metninden sonra beni hiç mi hiç ilgilendirmiyor....
6-Finansal okul yazarlık eğitimini almanı öneririm....
selam derinlik rica etsem arkadaşlar 93 .alıcı ne kadar acaba ?
Yer İmleri