Sayfa 665/1040 İlkİlk ... 165565615655663664665666667675715765 ... SonSon
Arama sonucu : 8319 madde; 5,313 - 5,320 arası.

Konu: Altın fiyatlarının geleceği (XAU)

1. Bu ayki geçim paramdan arttırdıklarımla altın mı gümüş mü alsam diye düşünürken, geçmişteki altın/gümüş rasyosuna bakarak kendimce bir karar verdim.

Bu oran 55'in üzerinde olduğu sürece gümüşü ucuz kabul edip gümüş alacağım.
    Oran 55'in altında olduğu sürece altını ucuz kabul edip altın alacağım.

Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

2. Sn. enki yanlış anlamasın ama biraz ABD fanboyluğu seziyorum.

ABD batmaz, ABD batarsa biz neyiz ki gibisinden şeyler okudum yukarıda.

Bizim birşey olduğumuz yok. Biz ABD'den kat be kat daha kötü durumdayız ama bu ABD'deki çürümüşlüğü görmemize engel değil.

2008'den 2013'e kadar dolar nasıl 1-1.5 tl aralığında sabit kaldı? Biz mi çok iyiydik yoksa ABD mi çok kötüydü?

Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    İlk refleks bu olabilir ama o faizlerin artışının hayra alamet olmadığını piyasa anlayınca ne olacak.Bu son zamanlarda pek çok parametre insanları şaşırtacak şekilde korelasyonunu kaybedecek.Misal o kadar para basıldı enflasyon yok deniyor.Yersen tabi.
    Yoo ilk refleks değil, bir şok durumunda piyasalara yayılmış her çeşit paranın kaçabilmesi için önce dolara dönmesi gerekir..milyarlarca dolar paranın ise bir kaç günde bu şekilde geriye çekilmesi mümkün değil..Abd faizleri yükselişi ile gördüğümüz küçük bir prova idi sadece..olay büyüyecek olsa geçen Martta olduğu gibi FED piyasaları dolara boğmakta gecikmez..yani geçen günkü dolara yöneliş dediğim gibi küçük boyutlu idi..

4.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Eh sizin yazılardan ben çok yararlanıyorum.Fikri bazdaki bu tartışmalar da kendimizi kontrol açısından çok faydalı oluyor.Sizin yazılarınızda kibirden eser görmedim,gerektiğinde yanıldım diyeceğinizden zaten eminim sn enki.Ben sadece takıldım size.

Benim de günlük hayatta yaptığım işin bankacılıkla, borsa ile falan alakası yok açıkçası ama para kazanıyorsan, bir işin varsa, daha çok kazanmanın yollarını arıyorsan mecburen buralara düşüyor insanın yolu.

Ayda 10bin dolar para kazansam bu forumda ne işim olur? Giderim rahat rahat yerim hiç kafamı yormadan.

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Yoo ilk refleks değil, bir şok durumunda piyasalara yayılmış her çeşit paranın kaçabilmesi için önce dolara dönmesi gerekir..milyarlarca dolar paranın ise bir kaç günde bu şekilde geriye çekilmesi mümkün değil..Abd faizleri yükselişi ile gördüğümüz küçük bir prova idi sadece..olay büyüyecek olsa geçen Martta olduğu gibi FED piyasaları dolara boğmakta gecikmez..yani geçen günkü dolara yöneliş dediğim gibi küçük boyutlu idi..
    Onu diyorum ya sn enki amerikanın borcu ve cari açığı nedeniyle nerdeyse her yıl iki üç trilyon dolar basılması gerekiyor.E yeni dolar talebi olsa onun için de fed dolar basar diyorsunuz,bu sistem yürür mü.Bu sistem çökmeye mahkum,çökerse ne olur şimdiden düşünülmeli ona göre gardımızı almalıyız.Hoş bu forumu şu anda okuyan hemen herkes zaten gerekeni yapmış insanlar da gene de yazalım olayı.

Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Benim de günlük hayatta yaptığım işin bankacılıkla, borsa ile falan alakası yok açıkçası ama para kazanıyorsan, bir işin varsa, daha çok kazanmanın yollarını arıyorsan mecburen buralara düşüyor insanın yolu.

Ayda 10bin dolar para kazansam bu forumda ne işim olur? Giderim rahat rahat yerim hiç kafamı yormadan.
    Valla benim olayım az bişi hobiye döndü,bir öngörüm tutarsa o öngörümden kazandığım paranın miktarından bağımsız aşırı mutlu oluyorum.Sanırım zamanında yanlış mesleği seçmişim.

Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Faizleri normalde fed in belirlemesi lazım,fed piyasa koşullarına göre faizleri artırmalı veya azaltmalı.Misal son faiz artışı milletin tahvillerden kaçısı nedeniyle oldu.Fed piyasayı yönlendiremiyor,artık takip bile edemiyor,bu çok ama çok tehlikeli.
    Sn. Hkm milletin bu seferki kaçışı enflasyon nedeniyle..mesela siz bırakalım güveni güvensizliği dolarınızı bozup mevcut TL faizlerine neden geçmiyorsunuz?biliyorsunuz ki mevcut enflasyon sizin alacağınız faizden çok daha yüksek..dolayısıyla en başta TL faizde kalarak zarar etmek istemezsiniz değil mi?

Kısaca abd hazine bonosu yatırımcısı da enflasyonun geldiğini görüyor ve mevcut faizlerden zarar etmemek için elindekini satıyor..

Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku

Yo ben eminim ayda 10 bin dolar kazansanız gene buralarda olurdunuz,bence siz de zehirlenmişsiniz artık dönüşünüz yok.Yazılarınızdan edindiğim izlenim bu sn patrick.

Sayfa 665/1040 İlkİlk ... 165565615655663664665666667675715765 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •