Sayfa 122/375 İlkİlk ... 2272112120121122123124132172222 ... SonSon
Arama sonucu : 3000 madde; 969 - 976 arası.

Konu: KOZAL - Koza Altın

1. İşyatırım hedef fiyatını 101 lerden 90 lara çektiğinde bu hisse 155bile gördü. Şimdi işyatırım hedef fiyatı 114'e çıkarmış. Analizi baktığında rezerv konusunda tek gelişme karapınar madeni (İş yatırımdan: Son rezerv/kaynak açıklaması, Karapınar için 174 bin
    onsluk muhtemel rezerv, 192 bin onsluk belirlenmiş kaynak (rezervler dahil) ve 20 bin onsluk potansiyel kaynak içeriyor.). Yani mollakara yok. Analiz 5 mart tarihli, mollakara da bu tarihlerde verilmişti. İkinci çeyrekte rezerv rakamlarını açıklayacaz demişlerdi, bu rakamlar geldiğinde bakalım ne olacak.
    https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...73059212_1.pdf

2. bu gün satanda ******** iş yatırım, ipek kozal, kozaa

3. Tersanelerimize girip ordularımızı dağıttılar. Silahlarımıza el koyup, gemilerimizi yaktılar. Ayakta kalması muhtemel birçok kalemizi kuşatıp erzaksız bıraktılar. Artık sadece teslim almaya gelecekler. Yapacak bir şey yok. 2-3 yıl ekranlar kapatılmalı.
    ...

4.  Alıntı Originally Posted by JoNaThAn Yazıyı Oku
    Tersanelerimize girip ordularımızı dağıttılar. Silahlarımıza el koyup, gemilerimizi yaktılar. Ayakta kalması muhtemel birçok kalemizi kuşatıp erzaksız bıraktılar. Artık sadece teslim almaya gelecekler. Yapacak bir şey yok. 2-3 yıl ekranlar kapatılmalı.
    Arabanın içinde sağa sola laf yetiştirirken çıkıp 1 yıl vadeye 600 lira (pardon 596 lira) hedef verirken, sonra da 138 liradan getirin ben alayım derken, bunları düşünmeleri gerekirdi.

Küçük yatırımcıya tüyo vermenin hiç bir zaman faydası olmadı. Senin gücün var sen beklersin, ama senin video yayına göre kredili mal alan insanlar olabilir. Adama önce borsayı öğret.

Bu nedenle kuşatmayı normal görmek lazım.

5. Tek ümidim kağıdın oynaklığı, günlük hatta 1 saatlik oluşu. Borsa böyle, önceden sorun olan şeyler sonradan ümit olur. Özellikle 95 TL bölgesini hatırlarsanız yani diyebilirimki gördüğüm en oynak kağıt. Kendilerine çalışırken deli gibi dans ettiler. Yani böyle bir dans yapsalarda birde biz faydasını görsek olmazmıki.?
    Bu yazdıklarım Yatırım Tavsiyesi Değildir.

6.  Alıntı Originally Posted by KIZILDAG Yazıyı Oku
    Arabanın içinde sağa sola laf yetiştirirken çıkıp 1 yıl vadeye 600 lira (pardon 596 lira) hedef verirken, sonra da 138 liradan getirin ben alayım derken, bunları düşünmeleri gerekirdi.

Küçük yatırımcıya tüyo vermenin hiç bir zaman faydası olmadı. Senin gücün var sen beklersin, ama senin video yayına göre kredili mal alan insanlar olabilir. Adama önce borsayı öğret.

Bu nedenle kuşatmayı normal görmek lazım.
    Onu ben de gördüm. İzledim. Söz konusu kişinin kötü bir niyeti olmadığını düşünüyorum. Fikirlerini anlatıyor. Ama nabza göre şerbet diye de bir deyimimiz vardır. Donmuş bardağa kaynar su dökemezsin, çatlar. T-Shirt çok güzeldir, ama kutuplarda giyemezsin. Fitness iyidir, ama istediğin ağırlığa bir anda, ısınmadan giremezsin. Örnekler uzar gider.

Binlerce kişinin izlediği yayınlarda da; Ereğli, Petkim, Aselsan, bankalar ve derinliği olan benzer tahtalar dışındaki tahtalardan bahsetmemelisin. Ha bahsedersin, anlatırsın; ama dinleyen adamların niteliği anlamaya, yorumlamaya yetmez. Şimdi o dinleyen adamların hepsi borsacı mı? Yatırımcı mı yani onlar? Alakaları yok. Sağdan soldan, pandemi sonrası borsa hikayelerini duyup geldiler. Abi abi diye ortada dolanıyorlar. Bildikleri tek şey, sisteme emir girmek.

Diğer yandan, olacak olan şey bariz belli. Tahta sığ sayılır. Bir yayını 4 bin kişi izlese, çevreleri ile birlikte gerçek alıcı olarak en az 15-20 bin kişi yapar. Al sana tahta yapıcı için nimet. Kolla furyayı, çek malı yukarı, sat hazır alıcılara... Sonra çek kademeli olarak bezdire bezdire 140-130-120-110 ve neresi olursa... Dolaştır buralarda 1-2 yıl.. Tertemiz para. O abi abi diyenlerden hiçbiri 3-5 ay sonra fiyat bugünkülere benzer seviyelerdeyken burada kalmayacak. Peki ne oldu? Zarar. Neden? Sen kötü niyetli miydin? Hayır. Ama dinleyen adam bunu algılayabilecek kapasitede değildi. Dinleyenin beyni şöyle çalışıyor... Ona biri kağıt söyleyecek, basacak tuşa, alacak; sonra kağıt hemen çıkmaya başlayacak, yine basacak tuşa, satacak, alacak karını, gülümseyecek.

Adamların borsaya dair bildiği tek şey bu. Peki bunları ne yaparlar bu piyasada

Şu an piyasada herkes birbirine Kozal soruyor. Herkesin ağzında. Bunun unutulması 6 ay - 1 yıl.

1-2 yıllık öngörüm bu çerçeve dahilinde devam ediyor. Borsa sabır işidir. Bir görelim 2023-2024'ü.
    ...

7. aşağıya doğru kayış devam ediyor toparlanmazsa işi zor . Eğer biraz daha kayarsa düşüş hızlanabilir.

8. ee bu jonathan denen vatandaşın öngörüsü doğruysa bu sene içinde ne mahkemeden ne de genel kuruldan hiçbir şey çıkmayacak, çıksa bile tahtacı tahtayı yatayda tutacak. Sonra 2 sene sonra herkes kozalı unutunca uçuracak vs. Valla hayat bu kadar mükemel senaryolanabiliyorsa , diğer senaryolar tutmuyorda senin ki nasıl tutuyor. Neyse işte tipik türk borsası o kadar yalan dolan, algıcı, blimum tip dolaşıp o kadar farklı şreyler söylüyor ki bizim gibi zaten uzun vadeli yatırımcı da arada kaynıyor. Ha bu arada türkiye de sermaye piyasası gelişmiyorsa niye gelişmiyor diye sormaya gerek var mı. Ha size bir hikaye anlatayım geçen kışın başında benim pastanede çalışan eniştem, bu sigorta şirketlerinin varlık fonunda birleşeceğini ve gideceklerini söyledi. Adam pasta yapıyor çok ta dikkate almadım, sonra nisan sonrası bu şirketler 4 5 ayda 3 katı gitti.Şimdi o tahtacı milleti çarpamadı, hikayenin yayılmasını önleyemedi mi, ne olmuştu sahi ? Bugün benzer hikaye kozal için söyleniyor, ama bu sefer gerçekleşmeyeceğinden herkes emin? dedim ya ilginç bir piyasamız var.

Sayfa 122/375 İlkİlk ... 2272112120121122123124132172222 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •