Sayfa 80/123 İlkİlk ... 3070787980818290 ... SonSon
Arama sonucu : 980 madde; 633 - 640 arası.

Konu: Gümüş Agx

1.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Az kaldı,üç dört ay içinde gümüş kopar.Gelen teknolojik değişimler ucuz gümüşü imkansız kılıyor.Sadece endüstri talebi bile üretimi zorlayacakken,biz bile türkiyede fiziki almayı konuşuyoruz di mi.Beş yıl önce bu konu anlamsızdı ,kimsenin aklına fiziki gümüş falan gelmezdi.Bu farkındalık bu kağıt gümüşlerin anlamsız fiyatlarını bitirecek.Yatırımcı talebi bence inanılmaz.Etf ler,bankalardaki gümüş hesapları,fiziki alımlar falan hepsi ama hepsi coştu.Bizde bile daha önce yazdım 2019 yazında GMSTR de 700 bin lot vardı,şimdi 15 milyon 700 bin lot var.Kaç kat talep olmuş.Bu talebin çoğunda gümüşteki artış henüz başlamamıştı,kim o kadar lotu durup dururken aldı.Akıllı para hep önden gider.
    Geçenlerde wallstreetsilver'da gezerken şöyle bir ekran görüntüsü görmüştüm:

Gümüşe yapılan bu manipulasyon değil de nedir şimdi?

Bakırın arzı gümüşten az mı? Bakırın 40 senede fiyatını 4 katına çıkarıp, gümüşün 40 sene önceki fiyatının yarısında olmasının nasıl bir açıklaması olabilir?

Tamam talep de gümüşe göre daha yüksek belki ama sonuçta yerden gökten bakır çıkıyor. Gümüşün arzı daha sınırlıyken fiyatı niye yükselmez?

Demire bakın asıl yürü be koçum. :D

2. Sn Patrick
    Fiziki teslim almak istediginiz miktarlar su sekilde olmali
    Gumus min 10kg
    Altin min 100 gram
    08/04/2025 itibari ile artik hisse.net e girmiyor ve okumuyorum

Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Bu bilgiler için çok teşekkürler. Benim çalıştığım bankalarda böyle bir uygulama (fiziksel teslimat) var mı bilmiyorum açıkçası. (enpara, ziraat, burgan, işbank, teb...) Hep yok diye biliyordum. Geçen bir başka banka için fiziksel teslimat sınırı 50 kilo yazmıştı birisi yanlış hatırlamıyorsam.

Bahsettiğiniz o arkadaş wallstreetsilver diye bir reddit sub'ında çok takılıyor benim anladığım. Orada gümüş ile yazılan post'ları okusanız siz de ona hak verirsiniz bence. Şu an gayet yüksek bir talep var fiziksele.

Türkiye Finans spot fiyattan mal verip minimum miktar şartı olmadan fiziksel teslimat yapaibliyorsa şahane bir olay. En kısa zamanda hesabımı açıyorum. Kuyumcularla uğraşmaya gerek yokmuş gerçekten. Yalnız bu şekilde ne kadar dayanabilirler onu kestiremiyorum işte. İnşallah kendi kendimizi gaza getiriyoruzdur dediğiniz gibi.
    Zamanında garanti bankasında altın için fiziki teslimat işini sormuştum,istanbulda tek şubeden yapılıyor demişlerdi .İşbankta 5 kilo şartı vardı.Teb fiziki gümüş teslimatı yapmıyoruz demişti Kuveyttürk yaparız ama gümüşün nakit tesliminde havale masrafı veya başka adlı bir masraf alırız demişlerdi.Eğer cidden fiziki marj yoksa mükemmelmiş.Pazartesi türkiye finansa ben de sorayım.Ama gmstr yi aradığım zaman gmstr refineriden biz resmi fiyatın yüzde 3 üstüne anca alıyoruz bu marjı koyarak borsada satıyoruz demişti,türkiye finans gümüşte marj olmadan nasıl gümüş temin edebiliyor onu anlamadım.

4. https://www.sikayetvar.com/turkiye-f...i-gumus-talebi

Bu bilgiler için çok teşekkürler. Benim çalıştığım bankalarda böyle bir uygulama (fiziksel teslimat) var mı bilmiyorum açıkçası. (enpara, ziraat, burgan, işbank, teb...) Hep yok diye biliyordum. Geçen bir başka banka için fiziksel teslimat sınırı 50 kilo yazmıştı birisi yanlış hatırlamıyorsam.

Bahsettiğiniz o arkadaş wallstreetsilver diye bir reddit sub'ında çok takılıyor benim anladığım. Orada gümüş ile yazılan post'ları okusanız siz de ona hak verirsiniz bence. Şu an gayet yüksek bir talep var fiziksele.

Türkiye Finans spot fiyattan mal verip minimum miktar şartı olmadan fiziksel teslimat yapaibliyorsa şahane bir olay. En kısa zamanda hesabımı açıyorum. Kuyumcularla uğraşmaya gerek yokmuş gerçekten. Yalnız bu şekilde ne kadar dayanabilirler onu kestiremiyorum işte. İnşallah kendi kendimizi gaza getiriyoruzdur dediğiniz gibi.

Alıntı Originally Posted by Culpable Yazıyı Oku
    Sn Hkm bir onceki mesajda yazdim Babalarin yanina gitmistim Kuyumcu arkadaslarin yanina ugradim ve fiziki aldim
    diye
    O zaman onlara Fiziki gumus var mi diye sordugumda hic yabancilik cekmediler ornek olarak onume sakkadak 30 tane kulce koydular
    Sadece Kulce altinlari yoktu onuda yazdim bu hafta teslim edicekler diye onun sebebide rafineri teslimati kaynakli oldugu icin [Ahlatci isterseniz daha cabuk bulunur ]
    Nadirin fiyati 6250 iken 6350 istediler sonucta yerel kuyumcu ve kendine ufak bir kazanc koyuyor aslinda bu fiyatada alinabilirdi
    Tanidiginiz bir kuyumcuya gidin Fiyat isteyin yaninda Nadiri arayip sizde fiyat alin uzerine 3 5 kurus kar koyarak baglayin getirtsinler fizikilerinizi
    yalniz bir onceki mesajlarda sunuda yazdim
    Altin icin fiyat cok uygun piyasadan 1 2 tl asagiyada gelebiliyor
    Yalniz bu gumus icin oyle degil mesela TFX de Gumus 6.10 satis fiyati iken gumus aldiginizi farzedersek fiziki teslimat istiyorum dediginiz de ayni sekilde 2.5 ila 3 tl arasinda bir masraf ekleniyor 6100 olan KG fiyati fiziki teslimata donusurken 6350-6400 gibi bir rakama geliyor
    Altinda cok fazla fiziki teslimat yapildigi icin Masraf oranlarini en dusuk 1.5 gorulmus[mudurun soyledigi] yalniz gumus teslimatini cok fazla kisi istemedigi icin ne kadar dusurebildiklerini tam net soylemedi [Gumus minimum 10kg teslim ediliyor bu arada ]
    Yalnız bu yaren gümüşü aradığımda sertifika fiyatı ekliyoruz demişti.Bu gümüşler için de o konuda sıkıntı yok değil mi.

Geçenlerde wallstreetsilver'da gezerken şöyle bir ekran görüntüsü görmüştüm:

Gümüşe yapılan bu manipulasyon değil de nedir şimdi?

Bakırın arzı gümüşten az mı? Bakırın 40 senede fiyatını 4 katına çıkarıp, gümüşün 40 sene önceki fiyatının yarısında olmasının nasıl bir açıklaması olabilir?

Tamam talep de gümüşe göre daha yüksek belki ama sonuçta yerden gökten bakır çıkıyor. Gümüşün arzı daha sınırlıyken fiyatı niye yükselmez?

Demire bakın asıl yürü be koçum. :D
    Sn patrick gümüş konusunda artık manuplasyon var mı yok mu konusunu adamlar geçmişler zaten.Şu anda herkes bu iş ne zaman patlar derdinde.

7. Listede fiziki Gümüş teslimatı yok. Fiziki Altın her gram teslimi var, alt sınır yok. Fakat altın komisyonları yüksek gibi geldi bana.

https://www.turkiyefinans.com.tr/tr-..._R004-5055.pdf

Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku

8. Soyledigim rakam iste Gumus fiyati +30$ Kulce maliyeti
    yeniden yazayim bu 30$ lik kulce gumus maliyetinden indirim yaptirabilirsiniz miktar ve diyaloga gore

Sunuda yeniden yazayim Bazi kurnazlar Harem Altin sitesinin Satis fiyati +30$ koymaya calisiyor
    harem altinda makas fazla oldugu icin suan normal fiyat 6300 ise harem altin ile 6500 e geliyor
    Nadirden alamiyorum diyorsan TFX 6.10dan al 2.5 tl fiziki teslimat masrafi ver olsun sana maliyet 6350 Ama nadirden Magazan alirsan o anki fiyata gore 6250 yada 6280
    Ha birde bunun su iyi tarafi var Ornek TFX den fiziki teslimatli altin aldiniz daha sonra bunu satmak istediniz
    gram altin alis fiyati 400 diyelim Kuyumcular ornek 395 e mi almak istedi hemen gidin TFX e fiziki teslimati onlardan aldiginiz icin 400 - 1 TL [ikinci el oldugundan] 399 a TFX e satin

Turkiye Finansi Bitim kadar sevmem bu arada

Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Zamanında garanti bankasında altın için fiziki teslimat işini sormuştum,istanbulda tek şubeden yapılıyor demişlerdi .İşbankta 5 kilo şartı vardı.Teb fiziki gümüş teslimatı yapmıyoruz demişti Kuveyttürk yaparız ama gümüşün nakit tesliminde havale masrafı veya başka adlı bir masraf alırız demişlerdi.Eğer cidden fiziki marj yoksa mükemmelmiş.Pazartesi türkiye finansa ben de sorayım.Ama gmstr yi aradığım zaman gmstr refineriden biz resmi fiyatın yüzde 3 üstüne anca alıyoruz bu marjı koyarak borsada satıyoruz demişti,türkiye finans gümüşte marj olmadan nasıl gümüş temin edebiliyor onu anlamadım.
    08/04/2025 itibari ile artik hisse.net e girmiyor ve okumuyorum

Sayfa 80/123 İlkİlk ... 3070787980818290 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •