Sayfa 218/402 İlkİlk ... 118168208216217218219220228268318 ... SonSon
Arama sonucu : 3210 madde; 1,737 - 1,744 arası.

Konu: KCHOL - Koç Holding

1. 3.00-3.20 $ arasında tırmaladı tırmaladı tırmaladı ben de bekledim bekledim bekledim ama bir türlü yakasını kurtarıp vurup gidemedi. Buralarda güçlü direnç olduğunu zaten söylemiştik. Tam Froto'dan gelen anlaşma haberiyle beraber gidiyor mu derken sonrasında olan hadiseler ve bugünkü durum herkesin malumu. 25.48 neresi 20.66 neresi. Hem de beş gün içinde.

Beklediğim teknik seviyelere bir türlü gelemediğinden ve bugünkü hareketi de görünce gün içinde kağıttan ayrıldım. Ben satarken başkası da alıyordu. Piyasa da böyle oluşuyor zaten. Farklı beklentiler, farklı hamleler. Alana hayırlı olsun.

Esasında daha pazartesi günündeyiz ve önemli olan haftalık kapanışı nasıl yapacağı lakin yarın da düşüşün süreceği ve alttan yerine koyabilme ihtimalinin oluşabileceği beklentisiyle ayrılmayı uygun gördüm. O yüzden bu kağıtla işimin henüz bittiğini söylememem. Yarın eğer beklediğim gibi düşüş sürer de 20 liranın altına gelirse yerine koymayı düşünebilirim. Veya bunun yerine başka kağıtlara girmeyi de değerlendirebilirim.

Yazdıklarım deli zırvası olup, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Herkes kendi kararını kendisi versin.

2.  Alıntı Originally Posted by çulsuzBorsacı Yazıyı Oku
    3.00-3.20 $ arasında tırmaladı tırmaladı tırmaladı ben de bekledim bekledim bekledim ama bir türlü yakasını kurtarıp vurup gidemedi. Buralarda güçlü direnç olduğunu zaten söylemiştik. Tam Froto'dan gelen anlaşma haberiyle beraber gidiyor mu derken sonrasında olan hadiseler ve bugünkü durum herkesin malumu. 25.48 neresi 20.66 neresi. Hem de beş gün içinde.

Beklediğim teknik seviyelere bir türlü gelemediğinden ve bugünkü hareketi de görünce gün içinde kağıttan ayrıldım. Ben satarken başkası da alıyordu. Piyasa da böyle oluşuyor zaten. Farklı beklentiler, farklı hamleler. Alana hayırlı olsun.

Esasında daha pazartesi günündeyiz ve önemli olan haftalık kapanışı nasıl yapacağı lakin yarın da düşüşün süreceği ve alttan yerine koyabilme ihtimalinin oluşabileceği beklentisiyle ayrılmayı uygun gördüm. O yüzden bu kağıtla işimin henüz bittiğini söylememem. Yarın eğer beklediğim gibi düşüş sürer de 20 liranın altına gelirse yerine koymayı düşünebilirim. Veya bunun yerine başka kağıtlara girmeyi de değerlendirebilirim.

Yazdıklarım deli zırvası olup, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Herkes kendi kararını kendisi versin.
    Cok merak ettim, baska hisse derken hangileri ?

3.  Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Cok merak ettim, baska hisse derken hangileri ?
    Ereğli, Tüpraş, Şişe, Enjsa ve Bimas takibimdeki hisseler. Şuraya geldi buraya geldi şu desteğe geldi diye paldır küldür alım yapacağım diye bir durum yok tabii ki. Düşen bıçak tutulmaz. Etraf puslu ve risk yüksek. Piyasadaki havaya ve hareketlere göre kendi görüşlerim ve stratejim doğrultusunda yön tayin etmeye çalışacağım. Sizin ya da bir başkasının stratejisi ve görüşleri elbette ki farklılık gösterecektir.

4.  Alıntı Originally Posted by çulsuzBorsacı Yazıyı Oku
    Ereğli, Tüpraş, Şişe, Enjsa ve Bimas takibimdeki hisseler. Şuraya geldi buraya geldi şu desteğe geldi diye paldır küldür alım yapacağım diye bir durum yok tabii ki. Düşen bıçak tutulmaz. Etraf puslu ve risk yüksek. Piyasadaki havaya ve hareketlere göre kendi görüşlerim ve stratejim doğrultusunda yön tayin etmeye çalışacağım. Sizin ya da bir başkasının stratejisi ve görüşleri elbette ki farklılık gösterecektir.

Ben hisse secerken, sirasiyla,

Dovize bagimliligina,

Enerjiye bagimliligina,

Urunun rekabet kosullarina,

Karlilik durumuna,

Yonetimin durustlugune,

NAV'suna

bakarim.

Bu kadar kotu yonetilen bir ulkede, sirketten ziyade genel ekonomi sorunmu,diye bakarim.

Sadece %10 dustu diye de KCHOL'u asla elden cikarmam.

Koca bir armada, 2020 gibi bir pandemi yilinda, hisse basina 3.60 TL.net kar etmis bir sirket bu.

Doviz sorunu diye de bir problemi yok.

Herkesin dusuncesine saygim var, kimsenin de isine karismam.

5.  Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Ben hisse secerken, sirasiyla,

Dovize bagimliligina,

Enerjiye bagimliligina,

Urunun rekabet kosullarina,

Karlilik durumuna,

Yonetimin durustlugune,

NAV'suna

bakarim.

Bu kadar kotu yonetilen bir ulkede, sirketten ziyade genel ekonomi sorunmu,diye bakarim.

Sadece %10 dustu diye de KCHOL'u asla elden cikarmam.

Koca bir armada, 2020 gibi bir pandemi yilinda, hisse basina 3.60 TL.net kar etmis bir sirket bu.

Doviz sorunu diye de bir problemi yok.

Herkesin dusuncesine saygim var, kimsenin de isine karismam.
    Ben kendimce belirlediğim 10-15 civarı belli başlı şirketi takip ederim ve sizin de söylediğiniz gibi Türkiye'nin ülke riskinin yüksek olduğunu düşündüğümden hiç bir hisseye uzun vadeli girmem, hisseyle bağ kurmam ve hisseye aşık olmam. Dolayısıyla takibimde olan hisselere tekniğe göre kısa ya da zaman zaman orta vadeli girer çıkarım ki Koç'u da uzun vadeli elimde tutmak gibi bir niyetimin olmadığı ilk mesajlarımda ifade etmiştim. Döviz pozisyonu, rekabet koşulları vs. beni çok fazla ilgilendirmez. Çünkü dediğim gibi ben hisselere evladiyelik girmiyorum. Teknik olarak beklediğim hareketi yapamazsa ve/veya kısa vadede daha aşağıdan alabileceğimi düşünüyorsam elden çıkartırım.

Koç özelinde ise, şirketin ülke için değeri, karlılığı vs. ortada ve şirketin gerçek değerinin 100 milyarın üzerinde olduğunu iddia edebilirsiniz, bu doğru da olabilir lakin gerçek değer ve piyasa değeri çok farklı kavramlar ve piyasadaki alım-satımlar piyasa değeri üzerinden gerçekleşiyor. Şirketin gerçek değeri hisse başı 50 TL olabilir ama olmuyorsa ve piyasada o şekilde fiyatlanmıyorsa ben de ona göre hareket etmek zorunda kalırım. Gitmiyorsa gitmiyordur. Bu şirketin ederi 50 TL nasıl 20 TL olur diye irdelemem ki irdelesem de bir şey değişmez, piyasa öyle fiyatlamıştır çünkü tıpkı 1 TL'lik hisseleri 100 TL'den fiyatladığı gibi.

Görüleceği üzere, herkesin risk profili, stratejisi, bütçesi, zaman çizelgesi, olaylara bakışı vb. farklılık gösteriyor. Dolayısıyla bana yanlış gelen, bir başkasına göre doğru olabilir. Söylediğiniz gibi her türlü görüşe saygı gösteriyorum.

6. borsanın yüzde 2,5 artı yaptığı bir günde 2020 yılını sermayesinin 3,5 katı kar ile tamamlayan hissemizin seansın son bir saatinde perişan edilerek eksi kapanışını hayretle izledim.yetersiz temettü dağıtım kararının bu durumu tetiklediğini düşünüyorum.temettünün yeniden değerlendirilmesini ve ilave temettü verilmediği takdirde 2020 yılından kalan kar rakamının yüzde 200 bedelsiz verilerek değerlendirilmesinin hem naktin şirket bünyesinde kalmasını hem de biz yatırımcıların Haklarının korunmasını sağlayacağını düşünüyorum.
    Bu hususları genel kurula da katılarak gündeme getireceğim.
    Temettü yatırımcının hakkıdır.
    Son düzenleme : ecos; 24-03-2021 saat: 21:55.

7.  Alıntı Originally Posted by ecos Yazıyı Oku
    borsanın yüzde 2,5 artı yaptığı bir günde 2020 yılını sermayesinin 3,5 katı kar ile tamamlayan hissemizin seansın son bir saatinde perişan edilerek eksi kapanışını hayretle izledim.yetersiz temettü dağıtım kararının bu durumu tetiklediğini düşünüyorum.temettünün yeniden değerlendirilmesini ve ilave temettü verilmediği takdirde 2020 yılından kalan kar rakamının yüzde 200 bedelsiz verilerek değerlendirilmesinin hem naktin şirket bünyesinde kalmasını hem de biz yatırımcıların Haklarının korunmasını sağlayacağını düşünüyorum.
    Bu hususları genel kurula da katılarak gündeme getireceğim.
    Temettü yatırımcının hakkıdır.
    Cok dogru bi dusunce bu aynen katiliyorum.

Bu kadar olaganustu kosullar, bu kadar hamaset, bu kadar yalanla yonetilen bir ulkede, sanki Norvec borsasindaymis gibi hareket etmek bence dogru degil.

8.  Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    MGROS'un kisa bir degerlendirmesini yaptik dolar topiginde.

181 Milyon Sermaye'ye, 2020 de 403 Milyon TL. zarar yazmis.

Sirketin rekabet kosullari hayli zor.

Hisse, Cuma 38.86 TL.dan kapandi.

KCHOL onca rekabet ustunlugune, odenmis sermayesinin 3.6 kat'i kar etmis olmasina ragmen, 22.94 TL.den kapandi.

Ustelik 50 kurus nakit temettu ustunde.

Ya biz bu isi bilmiyoruz, ya da baska birseyler var.
    Yatırımcı beklentileri/ gelişmeleri hep iştiraklar üzerinden fiyatlıyor. Biraz biraz son 2 hafta , otomotiv ( froto) tarafını holdinge yansıttılar. Yoksa pandemi geneli dahil hep iştiraklar holdingin üstünde performans sergiledi.

Bakınız ; dayanıklı tüketim( arçelik) - otomotiv ( froto- tofaş- ttrak)

Ciddi iskonto devam ediyor.

Sayfa 218/402 İlkİlk ... 118168208216217218219220228268318 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •