[QUOTE=Culpable;5252654]Su sorunun cevabi
Konumuz devletse evindeki altını da yasaklar,bana vereceksin şu fiyatdan satacaksın ,yoksa seni hapse atarım da diyebilir.İmkansız demeyin amerikada oldu.O yüzden inşallah olmaz diyelim geçelim
[QUOTE=Culpable;5252654]Su sorunun cevabi
Konumuz devletse evindeki altını da yasaklar,bana vereceksin şu fiyatdan satacaksın ,yoksa seni hapse atarım da diyebilir.İmkansız demeyin amerikada oldu.O yüzden inşallah olmaz diyelim geçelim
Valla işin aslına bakarsanız ,zaten benim sistemdeki altınlarımla gümüşlerimle ilgili planım zaten beklediğim fiyatlara gelince satıp göçmüş fiyatlardan borsaya girmek.O yüzden çok miktarda fizikiye geçmem de manasız.
Sermaye kontrolü gelirse paranıza bir şey olmaz. Azar azar satarsınız, azar azar alırsınız.
Devlet zaten herşeye muktedir. Canı ister evine %50 vergi getirdim varlığın yarısını vergi olarak vereceksin de diyebilir. Devlete karşı gelinemez.
Devletin canı istesin borsadaki hisselerine %50 vergi koydum diyebilir.
1933 yılında ABD de devlet vatandaşın Altınına çöktü. Demokrasinin beşiği dedikleri ABD de oldu bu.
Allah devletimize zeval vermesin. İyi kötü yuvarlanıp gidiyoruz Türkiyemizde. Eskiden 5 senede bir askeri darbe olur, 3-5 banka batardı. 2000 den beri bir darbe ve batan banka olmadı çok şükür. İnşallahta olmaz. Askeri darbe olmadıkça para her zaman kazanılır.
Biraz once yazacaktim
2016 yilindan beri hisseye sicak bakmiyorum en son Kchol aldigimda sizinle konusmustuk hatta
Spekulatif haric Bistte gelecek vadeden bir sirket yok . Kchol alicaksin senede 40 kurus temettu vericek yillardir $ bazinda ve gercek enflasyona karsi eriyeceksin . bu nasil bir yatirim sekli .
2016 sonrasinda genelde Viopda islem yaparim ama oda maksat aksiyon olsun zaman gecsin . bu ay 1 tane bile zararli pozisyon kapatmamistim bugun % 5 dusus sonrasi geri toplarlar diyerek 1,2-1,2 asgiya dogru longlayararak geldim aksam seansinda baktim zarar 15k felan yazmaya basladi bugunku zarar 15k buna kesinlikle uzulmem yarin 30k kar yazsa sevinmem.
Aksamdan beri guluyorum zaten dusen bicagi nasil sazan gibi tutmaya calistik yillar bize hic tecrube kazandirmamis diye mesela bunu FX de yapmam yurtdisi borsalarinda yapmam ama konu bist olunca her sey mubah
ama bir cok konustugum kisi Viopda bugun sermayeyi sifirlama noktasina gelmisler Allah sabir versin . Merkez bankasinin mevsimsel tarim iscisi muamalesi gordugu bir ulkede hisse yatirimi yapmak ne kadar mantikli?
08/04/2025 itibari ile artik hisse.net e girmiyor ve okumuyorum
Türkiye'de borsadan hisse almak, ev/arsa almak gibidir. Neticede ikisi de Türk varlığı.
Evlerin de değeri dolara karşı değer kaybediyor uzun vadede ama belli bir kira getirisi de getiriyor. Zira tarım arazileri. Fındık, fıstık, ayçiçeği ne üretiyorsak yabancı bunları elimizden bir şekilde ucuza kapatıyor.
Türk varlıklarına para yatırınca dolar çıktıkça dünya standardlarında geriye gidiyorsunuz ama bu yatırımlar Türkiye şartlarında belli bir stabilite vaadediyor.
O temettü veren herkesin ismini bildiği sağlam şirketlerin de piyasada öyle veya böyle hem dolar, hem tl üstünden bir taban fiyatı olacak.
Şirketler batmadığı sürece.
Burada yine bana göre risk/ödül oranında yaklaşmak gerek olaya. Soru:
-Türk varlıklarında almak istediğiniz riskin oranı, beklediğiniz kazancın miktarı nedir?
Aynı soruyu, hem kripto, hem Amerikan borsaları için de sorun. (Ya da parayı artık neye yatırıyorsanız.)
Verdiğiniz cevaplara göre parayı bölün.
*** yatırım tavsiyesi değildir, hikaye anlatıyorum ben. ***
Yo asıl para borsada kazanılır.Ama kaçtan gireceksin ne zaman gireceksin konu o.Benim vaktim çok,beklerim zamanını ama kesinlikle gene borsaya dalarım,paramda da sepet falan yapmadan tüm paramı tek kağıda gömdüğüm tarihler de olmuştur.Ama o parayı gömerken ben o kağıtları yıllarca izledim,nerdeyse ceo su kadar şirket hakkında bilgim vardı.Hiç korkmadım o şirketler o fiyata olmazdı bedavaydı))))))) Şimdi de gümüş bedava misal,ilerde gene borsaya girerim,benim aslım kesinlikle borsacıdır.
)))))))
Vıop un ayrıntılarını merak bile etmedim.Varantı denedim,baktım bana göre değil,varanta parayı yatırdımı online ekrandan kopamıyorsun,çok heyecanlı ve riskli ona da tovbe ettim.Ben yatırım yaparken bir şey almalıyım,varantda da vıopda da elde bir şey yok ki.
Yer İmleri