Originally Posted by
deniz43
Uzun yıllar büyük emeklerle oluşturulmuş sahip olduğum donanım ve birikimi,hiç bir karşılık beklemeden burada paylaşıyor,büyük fotoğrafı göstermeye,bakış açısı için yeni bir pencere,ufuk açmaya çalışıyor orta/uzun vadeli öngörülerimi aktarıyorum.
-Daha Aralık ayında bütün dünyada kimse dile getirip telaffuz etmemişken, başta ABD küresel ölçekte enflasyon işaretleri olduğunu gerekçeleriyle ,Haziran ayında ABD'de %4'e yaklaşan bir enflasyon oluşacağını,bu nedenle benchmark ABD 10 ve 30 yıllık tahvil faizlerinin hızla yükseleceğini, bununda gelişmekte olan ülkeleri olumsuz etkileyeceğini buraya yazmıştım.Şimdi dünyadaki bütün finans medyası ABD'de gelmekte olan enflasyonu ve benchmark tahvil faizlerindeki yükselişi konuşuyor.
-18 Ocak tarihinde buraya borsa endeks seviyelerini yazdım ,ve en az 6 ay süreyle bu seviyelerin üstüne çıkılamayacağını yazdım.Çıkılamadı ve şu anda o seviyelerin çok altındayız.
-Döviz kurlarının seviyesinin suni olduğunu ve en geç Haziran ayında yeniden 8'li seviyeleri göreceğimizi yazdım.Haziran ayını beklemeden ,tetikleyici bir nedenle,daha dün 8'li değerleri gördük.Türkiye ekonomisi için de ne öngördüysem zaman içinde gerçekleştiğini görüyoruz.
-Bir de henüz gerçekleşmeyen öngörüm oldu.Mart ayı başından itibaren başta çok şişmiş ABD borsaları olmak üzere dünya borsalarında bir düzeltme bekliyordum.O henüz olmadı ama gecikmeyle de olsa olmasını hala bekliyorum.
Çok teşekkür ederim hocam. Burası resmen makro ekonomi ve finans dersliği gibi. Her gün gelip yeni bir ders var mı diye kontrol ediyorum. Bu emeğinizin karşılığını da nasıl öderiz bilemiyorum.
Sağolun varolun
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...
Yer İmleri