Sayfa 714/1049 İlkİlk ... 214614664704712713714715716724764814 ... SonSon
Arama sonucu : 8389 madde; 5,705 - 5,712 arası.

Konu: Altın fiyatlarının geleceği (XAU)

1.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Ya ben yine meraklandım, sormadan edemeyeceğim, dolardan önce Euroyu neden çökertmiyorsun mesela!!
    Ilgim altina, yani altinin gecer akce ozelligini tekrar kazanmasi ve sonucunda diger kaat paralara karsi degerlenmesi. Su gecer akce dolar; euro diil ki. Euro sadece paralardan bi para, TRY nin hallicesi. Yarin Ingiltere cikti bende cikiyom, sen de cik, falan derler baktin AB bitti gitti. (Tabiki inanilmaz kargasa yaratir, altin dolar hepsi yukselebilir valla bilemem). Yada ekonomik sebeplerden euroyi birakabilir, illa siyasi olmayabilir. Mevzu dolarda.

"The US dollar dominates as a payment currency for global trade with a 79.5% share of inter-regional currency usage in value"

Alıntı Originally Posted by kapkankaan Yazıyı Oku
    1730 larda eşeleşip duruyor yukarı çıkmaya çıkmayacak orası kesinde düşmek için fırsat kolluyor bereket dolar destek atıyor ara ara da o da 8 üstü tutunamayanlar dizisini yeniden çekmeye hazırlanıyor en büyük engel kim ne derse desin coin denen ponzi pandemide millet kumara sardı bi kumar sevdasıdır aldı gitti ytd....
    Biraz daha açıklayayım..dolar endeksi 92.8 e gelmiş, ons iyi dayanıyor buna, ons 1729..doların destek atması doların güçlenmesinden dolayı kısaca..

Dolar global piyasalarda artınca altın dahil tüm metallar pahalı hale gelmiş oluyor..dolayısıyla metallere rağbet azalıyor(özel durumlar hariç) diyelim..bu anlamda normalde onsun düşmesi anormal sayılmaz..son günlerde onsun bu şekilde dayanması iyiye işaret olabilir..tabii Abd hazine bonoları pek artmıyor şu sıra, onlar yani faizler artınca ons ne olur bilmek zor tabi..

3.  Alıntı Originally Posted by jah Yazıyı Oku
    Ilgim altina, yani altinin gecer akce ozelligini tekrar kazanmasi ve sonucunda diger kaat paralara karsi degerlenmesi. Su gecer akce dolar; euro diil ki. Euro sadece paralardan bi para, TRY nin hallicesi. Yarin Ingiltere cikti bende cikiyom, sen de cik, falan derler baktin AB bitti gitti. (Tabiki inanilmaz kargasa yaratir, altin dolar hepsi yukselebilir valla bilemem). Yada ekonomik sebeplerden euroyi birakabilir, illa siyasi olmayabilir. Mevzu dolarda.

"The US dollar dominates as a payment currency for global trade with a 79.5% share of inter-regional currency usage in value"
    Haa sunu solemeyi unuttum.
    Diger kaat paralar, euro da dahil, deger kaybeder, erir biter, kanli mi kansiz mi demem. Ulkeler nasip kismet deyip efendi efendi paralarinin eriyisini izler, sonraki maclara bakacaz, deyip yollarina devam ederler. Dolar tehilkeye girdimi mevzu degisebilir, olay karakolda bitebilir. Demek istedigim buydu. Yoksa dolar iyi euro kotu, yada tersi diil yani.

Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Sn enki siz o konuya çok ehemmiyet veriyorsunuz.Ama bence dolar çökünce diğerleri ayakta kalacak konusu zaten söz konusu bile değil.Bu doların çökmemesi için bir arguman değil.En azından benim öne sürdüğüm bir arguman değil.Elbet hiperenflasyon olayı dünyanın her yerinde yaşanacak bir olgu,elbet tüm para birimleri dayak yiyecek.İlla bir para birimi kendini kurtaracak veya az etkilenecek diye düşünürsem de aklıma asla euro gelmez, o para bence yuan olacak.
    Ehemmiyet vermiyorum, düşüncelerimi yazıyorum..Global ticarette, MB rezervlerinde ve finansal piyasalarda çok büyük oranda kullanılan bir rezerv parayı hemencecik çökertmenizi anlıyamıyorım sadece..Sn. Grafik in yazısında da Weimar daki altın fiyatlarını 3-4 senelik vadede verirken yazar, yine diğer bir paragrafta doları cart diye çökertiyor..ha bir kriz olabilir ama böyle cart diye bir çöküş rezerv parada olamaz bence..zamanla hızlı veya yavaş bir erime olacaktır mutlaka..

5. Abd dolari cokmesine pek ihtimal vermiyorum.Dunyada tek bir guvenli liman var oda dolar.

SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by jah Yazıyı Oku
    Haa sunu solemeyi unuttum.
    Diger kaat paralar, euro da dahil, deger kaybeder, erir biter, kanli mi kansiz mi demem. Ulkeler nasip kismet deyip efendi efendi paralarinin eriyisini izler, sonraki maclara bakacaz, deyip yollarina devam ederler. Dolar tehilkeye girdimi mevzu degisebilir, olay karakolda bitebilir. Demek istedigim buydu. Yoksa dolar iyi euro kotu, yada tersi diil yani.
    Anlıyorum..ancak dolar tehlikeye girmeden önce muhtemelen Euro yada başka bir para birimi tehlikeye girecek bence..misal Türkiyedeki durumlardan yada global piyasalardaki bazı sıkıntılardan dolayı Abd hazine bonolarını kısmende olsa yönelim oldu bugünlerde..yani hiç yoksa güvenli liman özelliğini düşünsek bile en son batacağı en önce batırmak gibi geliyor söylenenler..

Bu arada en önce Abd batsa çok memnun olurum ha..

7.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Anlıyorum..ancak dolar tehlikeye girmeden önce muhtemelen Euro yada başka bir para birimi tehlikeye girecek bence..misal Türkiyedeki durumlardan yada global piyasalardaki bazı sıkıntılardan dolayı Abd hazine bonolarını kısmende olsa yönelim oldu bugünlerde..yani hiç yoksa güvenli liman özelliğini düşünsek bile en son batacağı en önce batırmak gibi geliyor söylenenler..

Bu arada en önce Abd batsa çok memnun olurum ha..
    Ben FED'in dolar arzini yukseltmesinden (yada inanilmaz derecede yukseltmesinden) deger kaybedecegini, yada asil deger kaybi sebebin o olacagini, dusunmuyorum.(Dollar milkshake theory) Ben FED'in dolar arzini yukseltmesinden baslayacak surecte dolarin o yukarda soledigim %80 dunya ticaret payinin peyderpey azalacagini ve bunun sonucunda deger kaybedegini dusunuyorum. Bu peyderpey azalma cok cok sikintili gececek bence. Bole degisimler hep dramatik ve yikici olaylari takip eder tarihte.

8.  Alıntı Originally Posted by jah Yazıyı Oku
    Dolarin cokusu altinin yukselisi demekse, ki oyle diye dusunuyorum, aklima iki filmden iki sahne geldi.
    1 - GORA da alev topunu Arif "ben durdurum bana elementleri bide kizi getirin" dediginde, "boşver belki durduramaz.. belki durduramaz mı ? ne diyorum ben ya? " lafi. Dolar cokusu alev topundan beter olur.
    2 - Big Short filminde Brad Pitt karakteri iki genc firlama spekulatorun AAA bondlari shortlama kontratini imzaladiklari zamanki sevincleri uzerine "Siz neye sevindiginiz biliyo musun? Hakli cikarsaniz milyonlarca insanin issiz evsiz kalacak, intiharlar uzaya cikacak lavuklarrrr" dedigi sahne.

Yani, dolarin reserve para ozelligini yitirmesi rahmetli Erbakan'in dedigi gibi "Kanli mi olur, kansiz mi olur", o konuda cok kotumserim. Bu is kesinlikle karakolda biter.
    One alayim. En son solicegimi gene ilk basta solemisim. Hep bole yapiyom

Sayfa 714/1049 İlkİlk ... 214614664704712713714715716724764814 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •