Sn. Hakem (hkm) neredeyse gezmediðim ülke kalmadý altýn gümüþ vb emtialara yatýrým olayýný bizdeki ülke kadar (hindistan hariç) pek görmedim desem yeridir. Mesela çoðu ülkede bizim gibi kuyumcu vb yerler bulamazsýnýz yani fiziki çekme olayýnýn çok etkili olacaðýný düþünmüyorum. Ama Redditçiler tüm dünyada fiziki çekme akýmý baþlatýp fiyatlarý dijital piyasada da olsa yükseltecekti o günü çok iyi hatýrlýyorum ve bir anda ayný günün akþamýnda elon musk bio sunu bitcoin olarak deðiþtirdi ve dogecoin vb imgelerle algý operasyonu yapýp hedef þaþýrttý. Hatta millet bu durumu anlayamadý ve durumu elon musk'ýn füzelerinin gümüþten yapýldýðý için gümüþ fiyatlarýnýn artmasýný istemediðine yoranlar vardý ama ben durumun yukarýdaki yazdýðým nedenlerden olduðunu düþünüyorum.
Gümüþ eðer yükselecek se ki ben de kýsmen biraz yükselebileceðini düþünüyorum bunun nedeninin sisteme olan güvensizlik ve basýlan dolarlar yüzünden deðil pandemi nedeniyle 2021 de oluþacak olan hammade krizinden dolayý olacaðýný düþünüyorum. O yüzden altýna nazaran hala daha olumlu ayrýþýyor platin de ayný þekilde hammade krizi beklentisiyle primlenebilir ama bunun nedeni sisteme olan güvensizlik deðil..
“First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones
Yer Ýmleri