Sayfa 355/602 İlkİlk ... 255305345353354355356357365405455 ... SonSon
Arama sonucu : 4815 madde; 2,833 - 2,840 arası.

Konu: AKSEN - Aksa Enerji Üretim A.Ş.

1. O zaman açıklama yapalım;

Özbekistan yatırımı halihazırda TR'deki daha önce kurulan ancak son yıllarda lisansları iptal edilen santral ve ekipmanlarla yapılacak. Yani 240 MW Antalya, 115 MW manisa gibi, 147 MW urfa da olabilir. Zira bundan 5-10 yıl önce TR'de yaklaşık 15-20 santrali vardı şirketin. Yani bu da bilançoda maddi duran varlıklara artı bir değer katarak, pd/dd yi aşağılara çekecek.

Yani sonuç olarak; Antalya(900MW) sökülerek kurulmayacak ki zaten mantık olarak sökme işlemi bitmişse EPİAŞ'tan bakılıp Antalya'nın faaliyetlerine devam ettiği görülebilir.

Alıntı Originally Posted by metallurgist Yazıyı Oku
    Gecen gun CFO bey bloomberght yayininda yeni sozlesmesi yapilan yurtdisi santrallerinin de devreye girmesiyle toplam kapasitenin yanlis hatirlamiyorsam 2700 kusur MW'a cikacagini soyledi. Halbuki sirketten KAP'a yapilan aciklamalar, yeni anlasmalar icin yurticinde mevcut olan ve atil durumdaki santrallerinin yurtdisina tasinarak gerceklesecegini soylemislerdi.

Yani sifirdan yeni ekipmanlarla mi santral kurulcak, yoksa atil olan mi degerlendirilecek, bu nokta biraz muallak.

bu sene planlanan 1600 milyon yatirim, ortalama 200 milyon dolar dersek, tasima, kurulum ve insaat maliyetlerini dusunce anca 150-200 MWlik yeni santral alimi yapilabilir bu yatirim tutariyla.

Bilgisi olanlar paylasirsa sevinirim.
    Özbekistan;
    Antalya 250mw (1150 den 900 e düşecek)
    Van atıl 115mw
    Manisa atıl 115mw
    Urfa atıl 147mw

Toplam 627mw burdan sökülüp gitti. 113mw piyasadan edinilecek

Sayın Neva’nın cevabını görmeden, sn metalurgist’e cevap vermişim.

Her şey Özbekistan’a gidiyor. Sadece doğal gaz olarak Antalya 900mw kalıyor.

Eğer yurt dışında yeni güzel bir iş kaparlarsa (ki ihtimal dahilinde) Antalya’yı da söküp götürecekler. O zaman Türkiye’de sadece Göynük kalacak.

4. cevaplar icin tesekkurler. o zaman hayirlisi diyelim, 3-4 aya netlesmis olur bu tasima ve kurulum islerinin akibeti.

yukarida demonte ve tasima islerinin nerdeyse bittigi bahsedilmis, bu hizda giderlerse ozbekistan kurulum ve devreye alma isleri bence son ceyrege kalmaz.

5. Son ekleme yapayım sayın tezel bireysel yatırımcı toplantısında şimdilik yatırım konusunda bi elimizdeki işleri toplayalım demişti. Fakat hemen arkasından güneş enerjisi için yarışmalara katınıldı.gürcistan elektrik ihracat işi. Ve 12 mart ti toplantı olduğunda ırak için yaklaşık 3-4 milyon dolarlık ihracat yapıldı demişti. Benim anladığım yatırım şirket için hep öncelikli olacak.
     Alıntı Originally Posted by metallurgist Yazıyı Oku
    cevaplar icin tesekkurler. o zaman hayirlisi diyelim, 3-4 aya netlesmis olur bu tasima ve kurulum islerinin akibeti.

yukarida demonte ve tasima islerinin nerdeyse bittigi bahsedilmis, bu hizda giderlerse ozbekistan kurulum ve devreye alma isleri bence son ceyrege kalmaz.

6.  Alıntı Originally Posted by neva91 Yazıyı Oku
    O zaman açıklama yapalım;

Özbekistan yatırımı halihazırda TR'deki daha önce kurulan ancak son yıllarda lisansları iptal edilen santral ve ekipmanlarla yapılacak. Yani 240 MW Antalya, 115 MW manisa gibi, 147 MW urfa da olabilir. Zira bundan 5-10 yıl önce TR'de yaklaşık 15-20 santrali vardı şirketin. Yani bu da bilançoda maddi duran varlıklara artı bir değer katarak, pd/dd yi aşağılara çekecek.

Yani sonuç olarak; Antalya(900MW) sökülerek kurulmayacak ki zaten mantık olarak sökme işlemi bitmişse EPİAŞ'tan bakılıp Antalya'nın faaliyetlerine devam ettiği görülebilir.
    Daha da iyiymiş, atıllar gidiyor . Ben 740 MW Antalya’dan taşınıyor sanıyordum. Teşekkürler

7. Daha iyi tabiki
     Alıntı Originally Posted by tony montana Yazıyı Oku
    Daha da iyiymiş, atıllar gidiyor . Ben 740 MW Antalya�dan taşınıyor sanıyordum. Teşekkürler
    Redmi 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    "Adamın ahmağı malını gereksiz övermiş, daha ahmağı da başkasının malını yalan yere yerip kendi malını övermiş"

8.  Alıntı Originally Posted by tony montana Yazıyı Oku
    2021 AKSEN yurtdışnda 476 mw santrali mevcut. bu yıl kongo 100 mw, mali 20 mw, özbekistan 20 mw eklenecek. 2022 yıl başında şu anda 476 mw olan yurtdışı santral kapasitesi 1330mw ye yükselmiş olacak. karın %70 inin yurt dışından elde edildiği düşünülürse %179 büyüme beni bir yatrırımcı olarak motive ediyor.
    Kucuk bir yanlışlık var sanırım sayin tony montana.

Özbekustanda toplam 740 mgw lik santral 2021 sonunda faliyete geçmiş olacak.

SM-M515F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 355/602 İlkİlk ... 255305345353354355356357365405455 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •