Sayfa 324/693 İlkİlk ... 224274314322323324325326334374424 ... SonSon
Arama sonucu : 5543 madde; 2,585 - 2,592 arası.

Konu: Yurtdışı Borsalarında Hisse Senedi İşlemleri

1.  Alıntı Originally Posted by sathyz Yazıyı Oku
    Bir de borsayla uğraşmam diyenler için bir yer var. Getirisi daha iyi.

https://fundrise.com/

Toplu olarak ev alım satım kira getirisi, yapsat vesaire yapıyorlar. Portföyünüzü sadace kira istiyorum gibisinden yüzdelere ayırabilirsiniz. ABD vatandaşı olmak lazım. Ancak ABD'de Delaware'de şirket kurarsanız katılabilirsiniz. Şirket kurma online.

Yaklaşık 10 yıldır radarımda burası. Yani geçmişi de var. Borsa için de burası içinde bilinmesi gereken ellerinde gayrimenkul var. Yani ödediğiniz paraya bir şey olması daha az olasılık garanti açısından.
    Buna katılmak için ABD'de şirket kurma zahmetine gireceğini sanmıyorum kimsenin. IKBR/TD Ameritrade gibi yerlerde hesap açmak çocuk oyuncağı olmuş.

2.  Alıntı Originally Posted by sathyz Yazıyı Oku
    Bir de borsayla uğraşmam diyenler için bir yer var. Getirisi daha iyi.

https://fundrise.com/

Toplu olarak ev alım satım kira getirisi, yapsat vesaire yapıyorlar. Portföyünüzü sadace kira istiyorum gibisinden yüzdelere ayırabilirsiniz. ABD vatandaşı olmak lazım. Ancak ABD'de Delaware'de şirket kurarsanız katılabilirsiniz. Şirket kurma online.

Yaklaşık 10 yıldır radarımda burası. Yani geçmişi de var. Borsa için de burası içinde bilinmesi gereken ellerinde gayrimenkul var. Yani ödediğiniz paraya bir şey olması daha az olasılık garanti açısından.
    değerli bilgiler için çok ama çok teşekkür ederim

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul, New York
    Gönderi
    3,060
     Alıntı Originally Posted by sathyz Yazıyı Oku
    400 dolar getiri için 600.000 TL'lik hisse almıştım. Şu anda 1 milyon 200 bin TL oldu. Varlığım arttığı için kira getirisi düşük kalabilir ama dolara karşı güvence. YAlnız REIT'lerde dikkat etmeniz gereken Mortgage REIT (mREIT) olmaması. Ellerinde gayrimenkul yok. Mortgage satıyorlar. Ellerinde mağaza, işyeri, ev olan REIT'lere yatırım yapın. Benim aldığımda temettüler yüksekti. Varlık artınca düşük gibi gelebilir kiralar ama dolarla getiri. Ben memnunum. Aynı zamanda REIT'ler gelirlerinin %90'ını kiradan sağlayıp temettü olarak sağlıyorlarsa vergiden muaf. (Biz değil.)
    güzel paylaşımlar için teşekkürler. Sanırım yurtdışındasınız.
    TC vatandaşları için bu temettü işinde tek sıkıntı; 800 usd net temettü kazandıysak, devlet 1000 usd brütü beyan ediceksin, kesilen 200 usd'yi düşürmek işi baya karışık. Reform paketinde çifte vergilendirme bir madde var, bunla ilgili olabilir.
    “Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
    "Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle

4.  Alıntı Originally Posted by Trade Shark Yazıyı Oku
    güzel paylaşımlar için teşekkürler. Sanırım yurtdışındasınız.
    TC vatandaşları için bu temettü işinde tek sıkıntı; 800 usd net temettü kazandıysak, devlet 1000 usd brütü beyan ediceksin, kesilen 200 usd'yi düşürmek işi baya karışık. Reform paketinde çifte vergilendirme bir madde var, bunla ilgili olabilir.

Yok. Ben de Türkiye'deyim. Fiyatları iyi yakaladım sadece. Pandemi başıydı.

5.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Buna katılmak için ABD'de şirket kurma zahmetine gireceğini sanmıyorum kimsenin. IKBR/TD Ameritrade gibi yerlerde hesap açmak çocuk oyuncağı olmuş.
    ABD'de şirket kurmak da çocuk oyuncağı kredi kartıyla. Ama yıllık bedel 350 dolar kadar. Düşük tutardaki yatırımlarda karı yutar.

6.  Alıntı Originally Posted by sathyz Yazıyı Oku
    ABD'de şirket kurmak da çocuk oyuncağı kredi kartıyla. Ama yıllık bedel 350 dolar kadar. Düşük tutardaki yatırımlarda karı yutar.
    İşte değer mi onu bilmiyorum. Borsadan almak daha mantıklı gibi. ABD'de şirket kurmanın başka yerlerde başka faydaları olabilir gerçi. (TC'de düşük bedelli tekne almak gibi)

bir taşla 2 kuş vurmak isteyenler için mantıklı olabilir.

Bu sefer vergilendirmeler de iyice arap saçına dönecek. Hem ABD'de hem TC'de şirketi olan biri için tam kaos olur sanıyorum.

7. Google un işi bitti Patrick Batemon hocam. ifşa oldu. Bundan sonra kimse kullanmaz Google ürünlerini.

Why You Suddenly Need To Stop Using Google Chrome

https://www.forbes.com/sites/zakdoff...h=597736cd4d08

Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    İşte değer mi onu bilmiyorum. Borsadan almak daha mantıklı gibi. ABD'de şirket kurmanın başka yerlerde başka faydaları olabilir gerçi. (TC'de düşük bedelli tekne almak gibi)

bir taşla 2 kuş vurmak isteyenler için mantıklı olabilir.

Bu sefer vergilendirmeler de iyice arap saçına dönecek. Hem ABD'de hem TC'de şirketi olan biri için tam kaos olur sanıyorum.

8.  Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Google un işi bitti Patrick Batemon hocam. ifşa oldu. Bundan sonra kimse kullanmaz Google ürünlerini.

Why You Suddenly Need To Stop Using Google Chrome

https://www.forbes.com/sites/zakdoff...h=597736cd4d08
    Google nereden çıktı ki şimdi? :D

Sayfa 324/693 İlkİlk ... 224274314322323324325326334374424 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •