Sn TradeShark'a maliyeden öyle demişler ama yasa açık bana göre mahsubun ikinci şartında "mahalindeki Türk konsoloslukları" diyor, Türkiyede Türk konsolosluğu mu var. Bana göre maliye memuru yanlış yorumlamış ama ben de yanlış yorumluyor olabilirim.
Yasada öyle yazmadığını düşünelim istinye'ye gittim elimde belge ile abd konsolosluk çalışanı da michael diye iyi niyetli bir kişi olsun.
Aramızdaki şöyle bir hayali diyalog geçse:
Epicurist : Pardon Michael ben stopaj ödendi belgesini onaylatmak istiyorum.
Michael : Epicurist kardeşim öncelikle hoşgeldin yalnız biz abd vatandaşlarının işlerine bakıyoruz, vize haricinde, sen abd vatandaşı mısın?
Epicurist :Değilim michael gardaş yalnız bizim gvk 123'e göre bunu onaylatmamız gerekiyor, maliye sizde onaylatabileceğimi söyledi.
Micheal: Sizin maliyenizin ne söylediği bizi neden bağlasın ki? Diyelim ben elindeki belgeyi onaylattım, hisse.netteki arkadaşlarına söyleyeceksin değil mi? Zaten twitter fenomenleri de orayı okuyor. Buraya her vergi sezonunda 500-1000 kişi gelir mi, gelir. Bunun için geçici de olsa bir arkadaşı görevlendirmemiz gerekir mi, gerekir. Bu arkadaşın maaşını sen, hisse.netteki arkadaşların ya da maliye mi verecek? Hayır biz vereceğiz demem o ki, sizin maliye bize iş buyuramaz, kendilerine selamımı ilet, gözlerinden öperim.
Saygılar.
Bu isin sadece temettu kismi...
Al-sat kazanclari da beyan ve vergiye tabii..
Oyle bizdeki gibi beyan disi degil.
50 olarak aldik 150 dolar sattik aradaki 100 dolarin bazen belli sartlar olusursa enflasyon endekslemesi yapildiktan sonra kabaca 1/3u gider.
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Yer İmleri