Sayfa 104/1002 İlkİlk ... 45494102103104105106114154204604 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 825 - 832 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

1. Gmr 0.913
    Nnf 0.083

Alıntı Originally Posted by shangil Yazıyı Oku
    330 bin tlnin hepsini burami yatirdiniz?
    Dostum o kadar para nerede bende?
    Uzun süredir tutuyorum.
    Toplam karım bu.
    Yeni yatırımcıyım. Benim yazdığımla yatırım yapmayınız. Selamlar.

3. https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/916744

Arkadaşlar şuradaki pdf'nin 13-14-15-16. sayfalarında yazan performans ücretine göre örneğin; MAS'a 500.000 lira yatırmış olsak ve fon yıl sonunda %50 getiri sağlamış olsa ne kadarlık bir performans ücreti alınıyor? Ben pek anlayamadım anlayan birileri anlatırsa çok sevinirim.

Bu dosyayı hazırlayan arkadaşa teşekkür ediyorum.
    Akşamdan veriyor sonucu.
    Dostum çok mükemmelsin.

Alıntı Originally Posted by tele vole Yazıyı Oku
    https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/916744

Arkadaşlar şuradaki pdf'nin 13-14-15-16. sayfalarında yazan performans ücretine göre örneğin; MAS'a 500.000 lira yatırmış olsak ve fon yıl sonunda %50 getiri sağlamış olsa ne kadarlık bir performans ücreti alınıyor? Ben pek anlayamadım anlayan birileri anlatırsa çok sevinirim.
    Dostum bir fona 500 bin yatırdığında uykundan olursun.
    Demedi deme sonra.

6.  Alıntı Originally Posted by Market Soul Yazıyı Oku
    Dostum bir fona 500 bin yatırdığında uykundan olursun.
    Demedi deme sonra.
    Dostum çok boş yapıyorsun ya. Haddini bil rica ediyorum. Her şeye cevap yazmak zorunda değilsin.

7. Geçtiğimiz günlerde Aura Portföy'den Alper Bey ile görüştüm TLE ( yabancı eurobondlar taşıyor) fonu ile ilgili..
    usdtry bazında reel getiri yaptığından dolayı daha önce de dikkatimi çekmişti. Bir çok husus konuştuk.
    Ancak daha önce bilmediğim ve döviz bazlı fonlar için yeni bir şey öğrendim. Eğer bu fon, fonun sahibi kurumda hesap açılarak alınırsa, fiyatı dolar olarak açıklanıyormuş, Dolayısıyla %10 stopaj dolar fiyatı üzerinden alındığı için , tefaş üzerinden almaktan çok daha avantajlı oluyormuş.
    Döviz bazlı fonlar için bu örnekten yola çıkarak başka diğer fonlarda da uygulanıyor olabilir.
    Ben kişisel olarak tefaş üzerinden alınamayan fonları almıyor, sadece bir kamu bankası üzerinden kuruyorum tüm portföyümü.
    Bir kuruma para aktarıp direk almak istemiyor, kurum riskini üstlenmiyorum.
    Ancak bu, belki başka arkadaşların ilgisini çeker diye paylaşayım dedim. Belki başka döviz ile hesaplanan fonları için başka kurumalr da bu süreci uyguluyor olabilir.

Selamlar,
    Son düzenleme : hellistheothers; 06-04-2021 saat: 09:59.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

8.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Geçtiğimiz günlerde Aura Portföy'den Alper Bey ile görüştüm TLE ( yabancı eurobondlar taşıyor) fonu ile ilgili..
    usdtry bazında reel getiri yaptığından dolayı daha önce de dikkatimi çekmişti. Bir çok husus konuştuk.
    Ancak daha önce bilmediğim ve döviz bazlı fonlar için yeni bir şey öğrendim. Eğer bu fon kurumda hesap açılarak alınırsa, fiyatı dolar olarak açıklanıyormuş, Dolayısıyla %10 stopaj dolar fiyatı üzerinden alındığı için , tefaş üzerinden almaktan çok daha avantajlı oluyormuş.
    Döviz bazlı fonlar için bu örnekten yola çıkarak başka diğer fonlarda da uygulanıyor olabilir.
    Ben kişisel olarak tefaş üzerinden alınamayan fonları almıyor, sadece bir kamu bankası üzerinden kuruyorum tüm portföyümü.
    Bir kuruma para aktarıp direk almak istemiyor, kurum riskini üstlenmiyorum.
    Ancak bu, belki başka arkadaşların ilgisini çeker diye paylaşayım dedim. Belki başka döviz ile hesaplanan fonları için başka kurumalr da bu süreci uyguluyor olabilir.

Selamlar,
    bilgilendirme için teşekkürler üstadım 3 defa çalıştım dolarda geri çekilme olursa tekrar çalışırım.

Sayfa 104/1002 İlkİlk ... 45494102103104105106114154204604 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •