Sayfa 114/1002 İlkİlk ... 1464104112113114115116124164214614 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 905 - 912 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

1. Selamlar, HMG alan arkadaşlar oldu mu? İlk güne göre şu an mevduat karşılığı %35,9. Borsanın düşüş ve çıkışına göre korelasyona baktım ama hiç alakası yok.

Alıntı Originally Posted by Market Soul Yazıyı Oku
    Bu doğru mu yanlış mı girilmiş:
    %6 küsür
    https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=GBG
    Düzelmiş: %0,1889
    Gencim diye beni sallamıyorsunuz ya alacağınız olsun...
    Yeni yatırımcıyım. Benim yazdığımla yatırım yapmayınız. Selamlar.

Alıntı Originally Posted by Ege35 Yazıyı Oku
    hesaptaki fonlara satış verip virman yapmak istediğiniz hesaptan tekrar alış vermek. Tabii bu kolay bir şey değil
    ayni gun icinde saat 13.30 dan once fon bozup diger yere eft ledikten sonra hemen yeni alis talep yapilabilir, zor olarak neresini kast ettiniz acaba.........
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

Merhaba KTM nin getirisi ppf lerin gerisinde kaliyor
    dikkat ediniz

Alıntı Originally Posted by Lemon Yazıyı Oku
    Ktm %+0,041

5.  Alıntı Originally Posted by servetbey Yazıyı Oku
    ayni gun icinde saat 13.30 dan once fon bozup diger yere eft ledikten sonra hemen yeni alis talep yapilabilir, zor olarak neresini kast ettiniz acaba.........
    Fon valorlerinden dolayı 5 iş günü kayıp olabilir.ona gorede kazanç kaybı olabilir

Dostum getirisi olanin goturusu de olur
    o yuzden ben ppf te yim miss gibi
    huzur ve keyif...

Alıntı Originally Posted by coltrane Yazıyı Oku
    Selamlar, HMG alan arkadaşlar oldu mu? İlk güne göre şu an mevduat karşılığı %35,9. Borsanın düşüş ve çıkışına göre korelasyona baktım ama hiç alakası yok.

7.  Alıntı Originally Posted by coltrane Yazıyı Oku
    Selamlar, HMG alan arkadaşlar oldu mu? İlk güne göre şu an mevduat karşılığı %35,9. Borsanın düşüş ve çıkışına göre korelasyona baktım ama hiç alakası yok.
    Ben bir 30K TL aldım.Birkaç kez açıkladım forumda.Bu fon hisse fon değil.Pair trade ile hisse bulunduran yani içinde longların ve shortların bulunduğu bir fon.Burdaki getirinin endeks ile alakası yok.Yönetici ne kadar ayarlarsa o kadar getiri yapar.Bunun normal halinin birebir karşılığı TGA fonu.Bu yeni ama TGA epey eski.Bankalar iyiyken TGA iyiydi, ama durum değişince onlar zamana ayak uyduramadı.HMG uyar mı bilinmez.Yalnız kolay iş değil bunlar.Benzer sıkıntıyı GPG yaşadı.HMG şimdilik iyi.Ben PPF yerine aldım, ama yakında sıkılır satarım büyük ihtimalle.

Bu foruma birkaç ay önce geldim.Fonları epey bilmeme rağmen KUB bana hiç çekici gelmemişti niyeyse.Burdan aldığım ilhamla daha yakından inceleyince yapısını çok beğendim.150K yakın aldım 2 aydır falan tutuyorum.Al-tut fonlarımdan biri oldu.GMA/KUB/OPB ile orta riskli portföyümü oluşturdum.Çok memnunum KUB'dan, o nedenle hepinize teşekkür ederim.Galiba bu konuda hellisthebrother'dan çok yararlandı, ona da teşekkür ederim.

Ben de sizlere bir fonu radarınıza almanızı tavsiye edeceğim.GZM. Önce nerden bulduğumu söyleyim.Yıllar önce Eczacıbaşı ile çalışırken kısa vadeli model portföyleri vardı.Başka hiçbir yerde yoktu böyle bir şey, hala yok.Fakat çok sık al-sat yaparlardı, o yüzden sevmedim o portföyü ama göz ucuyla hep takip ettim.Mantığını sevmiştim.Borsanın iyi zamanlarında %100 e çıkıp kötü zamanlarda %25 e inen bir portföydü.Daha sonra Global aldı Eczacı'yı.Yakın zamanlarda bu portföyü takip ettiğinde al-satların azaldığını gördüm ve bu performansının da HSA/FID/OKD gibi agresif fonlardan daha iyi olduğunu gördüm,Bu arada global'in bu portföyü takip eden bir fon kuracağını dinledim ve bu fona 25K TL yatırdım.(2. kişi olarak, 1.si globalin kendisi muhtemelen).Mesela borsa %10 düştüğünde bu fon 6,5 düştü.Son 1 haftada anormal bir performans göstererek %15 gibi bir getiri elde etti, ama bu normal değil.Halka arzlara katılarak burdan büyük getiri kaptılar galiba.Fon zaten çok minik olduğu için biz de sebeplendik.Ama bunlar olmasa bile şu aralar %50-62,5(4-5 tane) seviyelerinde hisseyle endeksten ilerdeler.Sadece radarınıza almanız, ilgi duyarsanız incelemeniz açısından yazıyorum.Global fonları güvendiğim fonlar değil.Yatırım tavsiyesi de değil.Fakat stratejisi benim hoşuma gidiyor.HSA/FID/OKD gibi fonları bulunduranların bu fonu incelemesi (son halaka arz getirilerini dikkate almadan) faydalı olabilir.

8.  Alıntı Originally Posted by byroltr Yazıyı Oku
    ..Galiba bu konuda hellisthebrother'dan çok yararlandı, ona da teşekkür ederim.

....
    Ben teşekkür ederim hocam selamlar.
    Uzun dönemde döviz bazlı segmentte dolar bazında reel getiri yapan kendini kanıtlamış sadece 3-4 fondan biri KUB.
    Kötü bir dönem yaşamasına rağmen GBC de uzun vadede yıllık %10-15 dolar bazlı getiriye ulaşacaktır , ben hala o kanıdayım aslında.
    Bu iki fon sadece getiri anlamında değil, fon aktivitesi anlamında da beni tatmin ediyor açıkçası.
    Daha önce de dediğim gibi yüzlerce değişken fon arasında döviz ünvanlı olan fon yok denecek sayıda, bu konuda kurumlardan da talepte bulunmalıyız aslında.
    Bu vesile ile eurobond , değişken döviz fonu, yabancı bazlı fonlara bakan yatırımcıların yüzdelere değil usdtry ile kıyasına çok dikkat etmesi gerektiğini hatırlatırım.
    usdtry getirisi ile aynı getiriyi yapmış bir döviz bazlı fonun, senelerce dövizi yastık altında tutmaktan farkı yoktur ve finansal anlamda çöptür.
    Yabancı bazlı fonlarda da mutlaka ama mutlaka bu fonlar; yatırım yaptıkları endeksler ile mukayese edilmeli başarının net görülmesi için. Sadece % getirilere bakmak konjünktürel , ve geçici başarıları gösteriyor olabilir.
    Tabii bu dediklerimi benim gibi portföyünde bir miktar/belli oranda ( bende %30) döviz bazlı sepet de oluşturanlar için söylüyorum.

Herkese bol kazançlar,
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Sayfa 114/1002 İlkİlk ... 1464104112113114115116124164214614 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •