Sayfa 116/1002 İlkİlk ... 1666106114115116117118126166216616 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 921 - 928 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
    Halka arzlara dikkat | Haydar Acun

https://www.youtube.com/watch?v=d55xsGfB9o0
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

2.  Alıntı Originally Posted by tele vole Yazıyı Oku
    GZM nitelikli yatırımcılara açıktır diyor serbest fonmuş. 1 milyondan aşağı alamaz mıyız yani? tefasta en ufak bir bilgi yok fonla ilgili tam bir kapalı kutu. sadece son ay getirisi mevcut.

Düzeltme: Nitelikli yatırımcı olma şartı 1 milyon ama bu fondan istediğimiz kadar alabiliyoruz anladığım kadarıyla. Peki nitelikli yatırımcı belgesi falan mı var nasıl kanıtlıyoruz varlığımızı?
    Ben 25000 TL lik aldım.Nitelikli yatırımcı beyanı veriyorsunuz kurumUNUZA.Zaten yeni kuruldu.Dediğim gibi o tefas getirisine bakmayın şu an.O konjokturel.Küçük bir fon olduğu için halka arzlardan nemalanıyor.HSA/FID ile karşılaştırdığımda daha iyi getiri vaat ediyor.Takip ettiği portföy bugün de endeksten iyi.Beklentim bu.Bu aradaki getiri benim için sürpriz oldu.Mesela bugün EREGL/SOKM/MPARK/CCOLA/DOAS var portföyde, bunu bayglobalde birbir görüyorum ben.

3. Elz % + 0.06
    Pdd % + 0.046
    Tca % + 0.20
    Zpf % - 0.17
    Zpe % - 0.53

Alıntı Originally Posted by Germiyan Yazıyı Oku
    IPJ için cuma günü sabah satış verdim bu gün yine para hesaba geçmemiş alış satışı bile uzun yatırımcılar için bunu göz önünde bulundurun
    Dostum paskalyaya denk gelmiş...
    Yeni yatırımcıyım. Benim yazdığımla yatırım yapmayınız. Selamlar.

5. Yüzde 10-15 getiri az değil mi, stopaj var mı, eğer varsa dolar biriktirmekten pek farkı kalmıyor, reel getiri hesabıyla çelişmiyor mu
     Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Ben teşekkür ederim hocam selamlar.
    Uzun dönemde döviz bazlı segmentte dolar bazında reel getiri yapan kendini kanıtlamış sadece 3-4 fondan biri KUB.
    Kötü bir dönem yaşamasına rağmen GBC de uzun vadede yıllık %10-15 dolar bazlı getiriye ulaşacaktır , ben hala o kanıdayım aslında.
    Bu iki fon sadece getiri anlamında değil, fon aktivitesi anlamında da beni tatmin ediyor açıkçası.
    Daha önce de dediğim gibi yüzlerce değişken fon arasında döviz ünvanlı olan fon yok denecek sayıda, bu konuda kurumlardan da talepte bulunmalıyız aslında.
    Bu vesile ile eurobond , değişken döviz fonu, yabancı bazlı fonlara bakan yatırımcıların yüzdelere değil usdtry ile kıyasına çok dikkat etmesi gerektiğini hatırlatırım.
    usdtry getirisi ile aynı getiriyi yapmış bir döviz bazlı fonun, senelerce dövizi yastık altında tutmaktan farkı yoktur ve finansal anlamda çöptür.
    Yabancı bazlı fonlarda da mutlaka ama mutlaka bu fonlar; yatırım yaptıkları endeksler ile mukayese edilmeli başarının net görülmesi için. Sadece % getirilere bakmak konjünktürel , ve geçici başarıları gösteriyor olabilir.
    Tabii bu dediklerimi benim gibi portföyünde bir miktar/belli oranda ( bende %30) döviz bazlı sepet de oluşturanlar için söylüyorum.

Herkese bol kazançlar,
    Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6. Mac 0,054939
    -0,507%

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
    08 Nisan Perşembe günü, kesin olmayan getiri oranımız:

NNF +0,02%
    Bist100 -0,09%
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

8.  Alıntı Originally Posted by vagus Yazıyı Oku
    Yüzde 10-15 getiri az değil mi, stopaj var mı, eğer varsa dolar biriktirmekten pek farkı kalmıyor, reel getiri hesabıyla çelişmiyor mu

Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Dolar faizinin yıllık 2-3 olduğu ortamda dolar bazında yıllık 10-15% muazzam getiridir. Bunun 1-2 puanı stopaja gitse dahi. Ama bu %10-15 dolar bazında tekrar yazıyorum. O yazının 4 farklı yerinde yazdım dolar bazında diye gerçi.
    Doların zaten kabaca enflasyon oranında artacağı düşünüldüğünde neredeyse reel getiridir tümü dolar enflasyonu hariç.
    Dolar biriktirdiğiniz zaman nasıl %15 elde edeceksiniz ?
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Sayfa 116/1002 İlkİlk ... 1666106114115116117118126166216616 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •