
Originally Posted by
ALPER
Coğrafya kaderdir demek tarih bilmemek biraz biraz. Halbuki ibn haldun tarihçidir de biraz. Sümerler asurlular babilliler lidyalılar hatta 12.yy a kadar islam uygarlığı boru değil. Her yönden dünyanın en gelişmişi. Kusura bakma tospa kardeş.
o saydığın medeniyetleri öğrenen tarihçiler, dillerini öğrenen, tarihlerini öğrenen batılı bilimadamları, şarkiyatçılar (orientalistler).. onlar sayesinde geçmişte ne olmuş öğrendik. yüzlerce yıl piramitler mesela bizim hakimiyetimizdeydi ama bilmiyorduk..truva kazılarını bile almanlar yaptılar 19. yy da.
napolyon mısır seferine çıktığında (ki sözde osmanlı hakimiyetindeydi o tarihte) ne kadar tarihçi bilimadamı filan götürdüğü hep anlatılır.
babil, sümer filan bunların dini inanışları günümüz dinlerinin temelini oluşturuyor. ama böyle olduğunu anlatamazsın buradaki ülkelerde mesela..çok sınırlı kalıyor genel populasyona sirayeti.
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Yer İmleri