Bende size katılıyorum,halka açık şirketlerde oy hakkı az olan yatırımcılara yönelik daha koruyucu düzenlemeler yapılabilir.
Kesinlikle etik değil. 250 milyon dolara kefil yaptılar 5 şirketi. Bunların 3 tanesi halka açıktı ve o kefalet yüzünden KY zarar gördü 2-3 sene boyunca.
Ama maalesef borsada da büyük balık küçük balığı yer kuralı geçerli. Büyük ortak buna karar verince kü.ük ortağın sesi çıkamıyor maalesef.
Ama KY'nin hakkını koruması gereken regülatör konumundaki SPK ne iş yapar anlamış değilim. Kefalet işi tam rezillikti.
Bu 70 milyon işinde en azından külfeti de holding ödeyecek ama bilançoya bakan o borcu PETUN üstünde görüyor ve PETUN'u borçlu sanıyor. Tabii ki aktif kısmında da alacaklı o nispette ama yatırımcı genelde banka kredisine karşı mesafelidir. Faizini de PETUN ödeyecek sanır ve faizler yükseldiği için risk var sanır.
Ama maalesef burada herkes istediği gibi at koşturuyor borsada . SPK da sadece izliyor tahtada spekülasyon varsa onu tespit ederse 3-5 kişiye ceza veriyor tüm görevi bu.
Biri de çıkıp patrona güvenmiyorsanız yatırım yapmayın o zaman dese haklı ama. Sonuçta bunları göre göre yatırım yapıyoruz düzelecek İnşaallah.
Bunları beğenmeyen de 3 senedir sattığı için hisseler bir ara çöp seviyesine inmişti.
aynen hocam eskiden Pınar süt ve etin borsadaki hisselerinde hatırı sayılır yabancı , yatırm fonu ve emeklilik fonu payı vardı.
Bu kefalet olayından sonra hepsi satıp çıkmış. Bu 70 milyon olayı da benzer olay. O yüzden kurumsal yatırımcı patrona güvenmediği için girmek istemiyor.
Ama özellikle PETUN bilançosu hala daha çok kaliteli ve net kar büyümesi böyle devam ederse onlar da gelecek eminim.
Bu durumu şikayet edebilecek merci yok mu? Yatırımcı ilişkilerine e mail atıyorum bazen onunda bi faydası olur mu Genel Kurulda gelen e mailler istekler gündeme geliyor mudur acaba.
-Hiçbir şey bilmiyorum yatırım tavsiyesi değildir.
Kimi kime şikayet edeceksin hocam herşey yasal ama etik değil.
Sonuçta şirketler genel kurul kararlarına göre yönetiliyor. Genel kurulda %50+1 oy ile istediğini yapabiliyorsun. PETUN'un da %65'i direk yada dolaylı olarak Yaşar Holdingin.
Beğenmiyorsan alma derler en fazla. Onun dışında herşey yasal.
Emirhan Bey inşallah dediğiniz gibi Nisan ayı güzel geçer.
Son 10 yıllık gıda ve içecek endeksinin Nisan ayı hareketlerini inceledim.Son 10 yılda sadece 2018 yılında azalma olmuş diğer yıllarda hep artmış Nisan ayında.
Kaynak:https://m.tr.investing.com/indices/i...istorical-data
Ayrıca temettüyü de bu ay alacağız takvime göre.Ramazan ayı olmasıda inşallah ivmeye olumlu bir katkı eder.Tam kapanma olurmu olmazmı bilmiyorum.
Twitter hesabım olmamasına rağmen yazanları okuyabiliyorum.
Gördüğüm kadarıyla çok takipçisi olanlar gerek gıda sektörü gerekse gıdada şirket bazında araştırma inceleme yapıyorlar son günlerde.Hayırlısı olsun.
Şu ana kadar yani Nisan ayında Nisan 11 e kadar iyi ilerledik.Maşallah diyeyim.
Yer İmleri