Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 215/1014 İlkİlk ... 115165205213214215216217225265315715 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 1,713 - 1,720 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Benzer bir olay bizim köy tarlarında da oldu ancak tarlarlar kiralandı . devletin üstü senin altı benim gibi bir durum söz konusu değildir.

satarsanız satarsınız satmaz iseniz kiralayabilirsiniz. söz konusu yabancı şirket ise usülsüz işe hiç girmez cezası çok büyük olur ve tesisi kapamaya kadar gider mahkemelik olursa. paşa paşa kiraları seveseve ödeyecektir.

muhtarınız ile topluca bir toplantı yapın ve arsa ve tarlaların yeri resmilik kavuşsun muhtarada çok güvenmeyin çünkü tarlaların sınırları belli değil ise muhtara öderler kirayı tarla sahiplerine ulaşamazlar ise. çünkü dededen kalma tarlalar genelikle pay edilir ancak kimin nerede tam olarak tarlası var belli değildir( Aile fertlerine pay edildikten sonra ) bize tapudan eleman gelmişti köyde sınırları belirlemişlerdi vs.

Teşekkür ederim değerli fikirlerinizi paylaştığınız için.

Tarlalar evet hanımın dedesinden kalma ama gerekli paylaşımlar yapılmış, tarlalar eşimin annesi üzerinde yani kayınvalide üzerinde . Resmi tapuları var. Muhtar konusunda doğru söylüyorsunuz dikkat etmek lazım. Ama devlet tarafından kamulaştırılma da olmuyor mu? İnternette bu gibi şeyler okudum ve mantıklı da geldi aslında devletin hakkı olduğuna yer altının. Bizim kayınvalide , yıllardır tarlalarından icar alıyor. İstanbul da yaşıyor. Yazın da bizim köy evinde yaşıyor 3 ay kadar. İş olgunlaştıkça kuşkusuz hukuki yardım alacağız , ben ön fikrim olsun istiyorum. Hanımın anne tarafından tarlalar , ondan da eşim ve baldız var zaten 2 kardeşler. Baldız da bekar olduğundan , bu işlerle benden başka uğraşacak kişi yok. Dediğiniz gibi yabancı firma olması daha iyi , ama ileride yerli firmaya devir olur mu , bizim yerli firmalar çakalın önde gideni olur zaten.
    Benim çekincem , kamulaştırma olursa adım gibi eminim devletimiz ölmüş eşek fiyatına bağlamak isteyecektir , itiraz etmek para edecek mi, devletle uğraşılmaz kolay kolay. Hele bu hukuk sistemimiz ile.

Özelikle parantez içinde de belirttimki tapunun olması size ulaşabileceklerinin anlamı taşımıyor.sizi orda yoksanız nasıl bulacaklar ? muhtardan bulacaklar muhtar orda herşey çünkü .

Mesela iş acil olabilir bakmışsınız tarlanızda tesis kurulmuş. bizim aynen öyle oldu bir karayolu şirketi devletten ihaleyi alıyor ama tarsa sahiplerinin çok azına ulaşabiliyor muhtara 3 senelik 5 senelik kirayı imzalayıp ödüyorlar toplu, tarlaların tapuları var ama sınırlar belli değilbunu muhtarda tam bilemez. sadece senin parselin olduğu yerede yapabilr yada öyle bir noktaya koyarki 5 10 tane birden tarlayı işgalde edebilir. çık işin içinden çıkabilirsen. sonra firmaya şikayet gidiyor ne işin var tarlamızda gibisinden . muhtara verdik kira vs derken iş mahkemelik olmasın diye tarla sahiplerine yeniden ödeme yapıyor. bu nedenle dedim. tapunuz vardır zaten ama en azından siz sınır çekin vb. birde deden kalma olduğu için çok hisseli olur genelikle.

kısaca muhtar ile şimdiden bir topluca görüşme yapın böyle bir durum var diye.

kamulaştırma olayı aihm ne kadar yoluvar birşey olmaz korkmayın ondan. arsa sahibi istemez ise yol bile geçemez diye biliyorum artık. çünkü buzamana kadar ne kadar mahkeme olmuşsa arsasahibi kazandı sanırım butür işlerde. belediyeler bile değerinde arsa veya para vermediği surette park bile yapamaz.

Köy tarlaları çok acayip bir konu hiç tahmin edemeyeceğiniz yerden tarla çıkıyor üstünüze bizde zaten tesis kurulunca farkına vardık. tesis kurulmasa üzerimize okadar tarlanın kalacağını hayal bile edemezdik. 8 tane tapu çıktı annemlerin üzerine. biri dedemden kalma diğeri öbür akrabadan kalma vs. çünkü geçmişte kanıt yok bişey yok şu arsa kimin senin bu kimin mehmetin işlemişler tapuya zamanında. ordan kalmış burdan kalmış.. biz bile şaşırdık. köyün merkezinde bellidir ama dışında kalan çok yer olur böyle oraya zamaında mehmet patates ekmişti te bilmem nere işlemişler tapuya mehmetin çocuklarının haberi bile yok.

ciddiyim bu konuda.

5. 300 aylık kiranın altında satılık site tarzı yeni ev bulamıyorum...Ayrıca kiralar da artmıyor...Oranlar 350-400 gidecek gibi...Ne olacak bu işin sonu bilmem...Gerçi Hong-Kong da falan 50 yıllık kira amortisman süreleri varmış..

6. Su anda yillik Mevduat faiz geliri konut kira gelirini iki katini gecmis vaziyette....Bu durumda konut yatirimini cazip kilacak diger etken emlak primi kaliyor. Istanbul gibi prim bakimindan doyuma yakin seviyelerde olan bir yerde bu ic-dis ekonomik ve siyasi sartlarda buda zor gozukuyor....

Sahsen 2020 yilina kadar istanbul konut fiyatlarinda kayda deger bir hareket beklemiyorum. Bu sureye kadar ortalama deger artisi enflasyonun altinda kalacak diye tahmin ediyorum....Kira gelirleride mevduat faizleri ile ayni yada altinda kalacak gibi.... Batan muttahit ve sirketler biraz artacak...

Ama Betonu ideolojik dusman gibi goren bazi kesimlerin bekledigi gibi Turkiyede konut sektorunde ABD yada Ispanya daki gibi bir cokus olmayacak...Konut kredisinden tutun ipotek modeline kadar bizim sartlar tamamen farkli....Ama Makul bir fiyat dususude muhtemeldir......

Ayrica sanayinin Istanbuldan yavas yavas tasinmasindan sonra yakin ve uzak gelecekte istanbulda ne eskisi gibi bir nufus artisi nede gayri menkul fiyatlarinda bir artis olacagini saniyorum....Marmara ve Trakya bolgesinde sanayinin yeni merkezleri olacak bazi sehirlerin gayri menkul yatirimlari icin istanbula gore daha cazip geliyor bana.

Sn abartin balon patlamışmıdır daha patlamadı ama iyice balon söndü. zaten topicde o eski heyecan yok burdan bile belli emlakta yatırım yapanların durumunu göstermekte.

8.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    Özelikle parantez içinde de belirttimki tapunun olması size ulaşabileceklerinin anlamı taşımıyor.sizi orda yoksanız nasıl bulacaklar ? muhtardan bulacaklar muhtar orda herşey çünkü .

Mesela iş acil olabilir bakmışsınız tarlanızda tesis kurulmuş. bizim aynen öyle oldu bir karayolu şirketi devletten ihaleyi alıyor ama tarsa sahiplerinin çok azına ulaşabiliyor muhtara 3 senelik 5 senelik kirayı imzalayıp ödüyorlar toplu, tarlaların tapuları var ama sınırlar belli değilbunu muhtarda tam bilemez. sadece senin parselin olduğu yerede yapabilr yada öyle bir noktaya koyarki 5 10 tane birden tarlayı işgalde edebilir. çık işin içinden çıkabilirsen. sonra firmaya şikayet gidiyor ne işin var tarlamızda gibisinden . muhtara verdik kira vs derken iş mahkemelik olmasın diye tarla sahiplerine yeniden ödeme yapıyor. bu nedenle dedim. tapunuz vardır zaten ama en azından siz sınır çekin vb. birde deden kalma olduğu için çok hisseli olur genelikle.

kısaca muhtar ile şimdiden bir topluca görüşme yapın böyle bir durum var diye.

kamulaştırma olayı aihm ne kadar yoluvar birşey olmaz korkmayın ondan. arsa sahibi istemez ise yol bile geçemez diye biliyorum artık. çünkü buzamana kadar ne kadar mahkeme olmuşsa arsasahibi kazandı sanırım butür işlerde. belediyeler bile değerinde arsa veya para vermediği surette park bile yapamaz.
    Nikiniz EMLAK ama konuyla pek ilginiz yok gibi ; Öncelikle Tüm Türkiye de e- devlet dedikleri portala kişisel her veri yüklü. PTT den alacağınız bir şifre ile E-Türkiye sitesine girecek, orada tüm kurumların harf sırasına göre dökümüne bakacak, Tapu kadastro Gn.Md. lüğü başlığına tıklayacak ve '' tapu bilgilerim '' sekmesine tıklayarak üzerinize kayıtlı tüm bilgileri detaylarına kadar göreceksiniz. SGK başlığında kullandığınız ilaçları, ilaç bitim tarihlerini, aile hekiminizi vs. görebilirsiniz. Mesela Nüfus ve vatandaşlık gn.md. lüne tıklayınca nüfus kayıt örneği alabilirsin. Velhasıl, istediğin her konuya ulaşabilirsin. Sadece kullanmasını bilmen yeterli.

Sayfa 215/1014 İlkİlk ... 115165205213214215216217225265315715 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •