Sayfa 132/1002 İlkİlk ... 3282122130131132133134142182232632 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 1,049 - 1,056 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

1.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    ''Herkes borsa konuşuyorsa , borsadan çıkma zamanıdır '' geyiği , 40 yıldır her önüne gelen herkesten istisnasız duyduğum hiç bir finansal bilgiye dayanmayan, arz/talep temeli olmayan en klişe ve boş laf üzgünüm. Yeni bir şey de değil üstelik.
    Bir öğüt vermek isteyenin; ilk öğüdü hep budur.
    En fazla 6 ay borsada işlem yapan, ''gardaş paçal yapicen, spek sallarsa dayanicen, satmadan beklicen, herkes konuşuyorsa borsadan kaçıcan'' der.
    Finansal okuryazarlık arttıkça bunun değişeceğini umuyorum. Ama bu topraklar astronomiden daha çok astrolojiye inananların toprakları. Bilim değersiz.
    Yeryüzündeki en önemli sırlardan, bilgilerden biri değil üstelik bu.
    Peki bu doğru olabilir mi ? Borsadaki her durum gibi %50 doğrudur, %50 değil. Ancak insanlar bu sözü kanıtlayan durumları algıda seçerler. Onu hatırlarlar.
    Gel gör ki, bir finansal enstrümana ilgi arttığında düşmesi değil, en temel mantıkla artması beklenir talep artınca. İlgi 4 ay önce de vardı, çıkıyordu, şimdi de var düşüyor.
    Bu bilgi bir yatırımcının işine yaramaz. Finansal piyasada nakde dönüştürülemeyen bilgi çöptür.
    Ben kendi adıma, yatırım fonlarından kaçmak/girmek üstüne kurmuyorum zaten yatırım perspektifimi. Bu topicte de kimsenin fonalr uçacak/kaçacak dediğini hatırlamıyorum. Portföyümü çeşitli finansal enstrümanlara bölüyorum.
    Bu endeks 40 yıldır 50 dolar ve 500 dolar arasında gider gelir. Ne bir eksik ne bir fazla. Bu arada da benim fonlarım endeksten bir tık fazla performans gösterse yeter de artar olacaktır.
    Benim yatırımım araba sürmek gibi uzun bir yolda, kar yağar, güneş açar, yağmur serpiştirir, kontağı kapatıp arabadan çıkmam.
    Bir fon yatırımcısı için düşüşlere kızmak, bir doğa yürüyüşçüsünün kar yağmasına kızması gibidir. Doğada kar yağması ne kadar doğalsa, piyasalarda da düşüşler normaldir. Hep oldu, oluyor ve olacak.
    Yatırım, gözleri kısarak, geleceği öngörmeye çalışarak yapılmaz. Gelecek bilinmez. Olası her ihtimal için optimum derecede iyi olacak portföy kurgusu ile yapılır ancak.
    Fon yatırımcısı olarak bence yapılması gereken en önemli şey, doğru fonlarla doğru oranlı bir portföy kurmaktan ibarettir.
    Traderlık ise bambaşka bir şey.
    Cok dogru bir soz. 2008 yilindan muratti77 uyeliginiz oldugunu bilmiyordum. Fonun demirbasi sayilirsiniz Faydali yazilariniz icin tesekkurler. Saygilar.

Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    Sn muratti77 vob24 de 2008 yılında yazdıklarınıza da çoğunlukla katılmıyordum şimdiki yazılarınıza da çoğunlukla katılamıyorum. Lafım size değildi bu arada çoğu görüşlerinizi beğenirim özellikle de risk yönetimi konularında. ama piyasa dinamikleri ve piyasa oyuncularını yorumlamanız konusunda totalde sizi haddinden fazla iyimser bulurum ..

Bu arada "Rasyonel olmayan bir toplumda rasyonel olmak hiç rasyonel değildir..."
    Hislerimize gore mi hareket etmeliyiz bu durumda. Soz konusu yatirim yaptigimiz yer Bist de olsa. Isin temelinde hic mi rasyonellik yok sizce ? Fonlar kendilerince rasyonel bulduklari hisselere isin matematigini goz onune alarak yatirim yapmiyorlar mi ? Saygilar.

Alıntı Originally Posted by Nida Yazıyı Oku
    Kesinlikle aynı stratejiyi uygulamaya çalışıyorum. Hatta ciddi umutsuz durumlarda Hsyf'lerden, geçen hafta yaptığım gibi, komple çıkıyorum. Bu arada sizden farklı olarak bu tip durumlarda genelde yabancı fonlara geçiş yapıyorum. Yabancı fon yazınca çoğu kişinin aklına sadece Nasd**'a endeksli fonlar geliyor. Halbuki farklı endeksleri bağlı diğer yabancı fonlardan da belli bir fon şemsiyesi oluşturulabilir. Mesela AFA, GBG, AFV, TGE, GUH vs. vs. Şahsi görüşümdür ve YTD
    Bu fonlara da yurtdisi terste gidiyorken ve doviz de duserken denk gelirseniz cifte bela oluyor. Dikkat etmek lazim. Saygilar. Bol kazanclar.

Alıntı Originally Posted by turali Yazıyı Oku
    Peter Lynch 1977 yılından 1990 yılına kadar Fidelity Magellan Fonu'nu yönetmiştir. Bu süre içerisinde fonun değeri 18 milyon dolardan 14 milyar dolara yükselmiştir. Lynch'in fonu yönettiği on üç yılın on birinde yıllık %29 getiri elde ederek S&P 500 Endeksi ölçütlerini geçtiği bilinmektedir. Peter Lynch dönemde kullanılan her hisse senedi stiline adapte olabilmesi ile tanınmıştır. Fakat belirli hisse senetlerinin seçilmesi gerektiği zaman kendi bildiği ya da kolayca anlayabildiği yöntemleri tercih etmiştir.
    Bilgiler icin tesekkurler. Gercekten efsaneymis. Ileride bir hollywood filminde goruruz belki.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
    "Sell in May and go away" / "Mayısta sat git" olayı bizde malum şahıs sayesinde Mart'ta başladı. Oysa yılbaşında ben dahil neredeyse hepimiz en az 2000 endeks bekliyor, paranın gideceği başka yer yok diyorduk...
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
    Vedat Özdan
    @VedatOzdan
    ·
    13h
    BofA fon yöneticileri anketinden:

Taper tantrum, enflasyon, yüksek vergiler COVID-19'dan daha büyük riskler (Powell'ın aksine).

Fon yöneticilerinin % 66'sına göre ABD borsaları boğa piyasasının son aşamasında.

% 57'si önümüzdeki 12 ayda KV faizlerde artış bekliyor.

(Forexlive)
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

4.  Alıntı Originally Posted by Kemtuz Yazıyı Oku
    Gbc ne zamandır topluyorum tam olarak bilmiyorum , belki 4-5 ay. Uzun zamandır eksideydim. Düştükce aldım , çok uzun zamandır düşünce düzenli almayı bırakmıştım. Şu anda bu fona ayirdigim para 6 aylık mevduat faizinden fazla kazandırdı bana, düşüşlerde düzenli alsaydim belki daha fazla kazandiracaktı.
    Hemen umutsuz olmamak lazım geleceği bilemiyoruz ama iyi fonlardan kâr alma ihtimali de fazladir diye düşünüyorum
    Moral bozmak gibi olmasin ama yaptığınız doğru bir kıyas değil. Alınan risk ve volatiliteyi göz ardı etmek yanlış performans değerlendirmesine sebep olabiliyor.

Giderek daha cok belirginlesen bir gercek var o da risk/getiri de ppf on plana çıkıyor. bazen nakit de iyi bir alternatiftir.

5. Merhaba,

Daha önce hatırlayacağınız üzere, üzerinde çalışmış olduğum bir web uygulamasından bahsetmiştim.

Veri sahibi kuruluşun benzer diğer uygulamalar üzerindeki kısıtlamaları neticesinde, şimdilik uygulamayı sadece bir portföy takip uygulaması olarak ve beta olarak yayına almaya karar verdim.

https://yatirimfonum.com üzerinden erişebilirsiniz.

Portföy takibinizi hem şık hem de anlamlı bir şekilde yapabileceğiniz bir uygulama. Fonları aldığınız tarihteki maliyetlerine göre tutabiliyorsunuz. Masaüstü ve mobil tarayıcılardan erişim sağlayabilir ya da Android telefonunuza bir PWA uygulaması olarak ekleyebilirsiniz. Geliştirilmeye devam edecek. Öneri ve isteklerinizi site içerisindeki forum üzerindeki ilgili başlık altından gönderebilirsiniz.

Teşekkürler.

Örnek portföy için:
    https://yatirimfonum.com/node/1029

6. Ktm -0,248
    mps -0,104
    mac -0,342
    sua -0,005
    opb *
    Uyuşmadı bir türlü dem'e "ben"de ki meşrep

7.  Alıntı Originally Posted by Kemtuz Yazıyı Oku
    Uzun vade demişsiniz satmisiniz gitmiş. Sevdiklerinizle yaptığınız uymamış
    Ne Alaka
    Uzun vade Demek satma hic Demek degil!
    Dostumuz gec kalmis tekce yolu odur
    Hisse Aldim 1 Tl uzun vadeciyim 1 yil sonra oldu 4 tl bile Kesin satarim!
    Canlar gider heyyyy

8. Hisse taşıyan herşeyin eksi yazıp, endeksin artı yazması çok ilginç bugün. Ne oldu acaba ? Dünkü artışta endekste ağırlığı yüksek tek hisse ile falan mı artı yazdı
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Sayfa 132/1002 İlkİlk ... 3282122130131132133134142182232632 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •