Sayfa 833/1000 İlkİlk ... 333733783823831832833834835843883933 ... SonSon
Arama sonucu : 7999 madde; 6,657 - 6,664 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XI

1. Kerim Rota bugünkü yazısında derleyivermiş hikayeyi...bildiğimiz hikaye gerçi ama derli toplu, arşivlik okuyunuz..

Soru-1 özellikle

Olay çok basit çünkü...karışık olan bir şey yok..

https://www.paraanaliz.com/2021/yaza...kun-mu-g-2865/

Uzun diye aktarmıyayım, formatı bozulmasın topiğin dedim ama, son soruları aktarayım bari;

1- TCMB hangi kuruma hangi tarihte, ne miktarda ve fiyattan döviz satışı yaptı?

2- Alan kurum/kurumlar bunu aynı tarihlerde kime sattı? Bilançolarında kalan fazla varsa bunu ne yaptılar?

3- Bu satışlar ortalama olarak ve tek tek işlem olarak hangi fiyattan yapıldı?

4- Bu kurum/kurumlardan döviz alan kamu bankaları aynı gün içersinde döviz piyasasına hangi fiyattan ne kadar döviz sattı?

5- Kamu bankaları aynı gün içerisinde belli bir miktarın üzerinde talep eden müşterilerine hangi fiyattan ne kadar döviz sattılar?

6- Kamu bankalarının o günkü alış maliyetinden daha düşük fiyattan yapılan satışlar varsa bunlar kimlere yapıldı?

7- Alan bankaların o günlerde TL üzerine açtıkları türev pozisyonları nelerdi?

2. Sayın İbrahim Kalın in single çıkarması olumlu olmuş ayrıca sayın Berat Albayrak la bir düet tarzı çalışma yapabilirler , Mesela Yiğit Bulut ta andersenden masallari çocuklar için seslendirebilir zira çocuklar kendisini masalcı abi olarak benimseyebilirler , ve dahi Sayın bazı bakanlar , yurttan sesler korosu şeklinde kahramanlık türküleri çıkarabilirler bunlar faydalı güzel çalışmalar olur halkta fevkalade karşılık bulur diye düşünüyorum.

3.  Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    8,3 göre şu anki kar sadece %2 olaya tl üzerinden değil dolar üzerinden bakmak daha rasyonel olacaktır. Döviz yükseldi diye milli gelir artmıyor sonuçta.
    Yinede dolar bazında %2 getiride gayet güzel getiri.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    valla aylik % 0.90 faiz verilen dovize karsilik bir ayda % 4 ( simdilik ) artirim yapmak bence ciddi bir kar..

4.  Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    8,3 göre şu anki kar sadece %2 olaya tl üzerinden değil dolar üzerinden bakmak daha rasyonel olacaktır. Döviz yükseldi diye milli gelir artmıyor sonuçta.
    Yinede dolar bazında %2 getiride gayet güzel getiri.
     Alıntı Originally Posted by Sugosu82 Yazıyı Oku
    valla aylik % 0.90 faiz verilen dovize karsilik bir ayda % 4 ( simdilik ) artirim yapmak bence ciddi bir kar..
    2% değil. tl faiz maliyeti de var..
    dolar yatay da gözükse de çatır çatır her gün tl cinsi eriyor https://files.catbox.moe/kwq6av.JPG

mart sonu(30-31) haziran vadeli 8.7 - 8.9 bandında sallınım yaptı.
    faiz maliyetiyle beraber anlık 8.4 da.
    2 gün bandının 14 günlük getirisi -> 6% - 3.5%

bugün dolar alanın haziran sonu faiz başa baş maliyeti 8.4 da denebilir.
    mart sonu bu 8.7-8.9 du.
    haziran sonu 9 olmazsa panik alanların hepsi zarar yazar.(komisyon makas vb)
    dolar almayıp faize koysalardı daha stressiz olur aynı yere çıkılırdı

faiz artarsa al tut batış hızlanır..
    denge yeri 9-8.5 ama G20 den düşeriz..(girdap/sarmal)
    zor karar.. ama sorumluluk alan olmadığından yazı tura da atabilriler.
    hangi duvara toslayacaklarını seçsinler

tabi ekonomik zorluk yüzünden dolar/altın satan bireysellere de bakmak lağzım.
    Son düzenleme : Zaf.Dogu; 14-04-2021 saat: 13:20.

5. tekrar 8.14 lere atmazsa, (8.06 limit)
    taşıtır gibi duruyor.(8+ 7-10 gün daha/nisan vade, salınırsa yer ediyor derim, muhtemelen 7 defterini kaparız)

Merkez bankası eksi rezervde.cari açık var.turizm yok.dolari aşağı basıyorsun.bu denklemde aldım sattım tekrar aldım uğraşılır mi.ben satmam beklerim.simdi merkez eksi rezervi 200 milyar dolar yapar doları altı ya da düşürür.benim aklımın ermediği bu durumda gavurlar neden tl nın üstüne gelmiyor.orda bir sir var ya neyse.

7.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Merkez bankası eksi rezervde.cari açık var.turizm yok.dolari aşağı basıyorsun.bu denklemde aldım sattım tekrar aldım uğraşılır mi.ben satmam beklerim.simdi merkez eksi rezervi 200 milyar dolar yapar doları altı ya da düşürür.benim aklımın ermediği bu durumda gavurlar neden tl nın üstüne gelmiyor.orda bir sir var ya neyse.
    TL batarsa kendileri de batar. Global dünya herkes birbirine entegre durumda. TL'de çok paraları var demek ki hala. Arjantin ile Venezuela'da yokmuş ki gözden çıkardılar. Ya da bir beklentileri var belki de... Kanal manal...

Hasta komada.!!!
    Kanser tüm vücudu sarmış.!!
    Aspirinle, pansumanla sadece günü kurtarırlar.!!!
    Gelecek ipotek aldında.!!
    Büyük Resimde her yol.!!
    Venezuela.!!!!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

Sayfa 833/1000 İlkİlk ... 333733783823831832833834835843883933 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •