Originally Posted by
Sugosu82
simdi herkes o an ki pozisyonuna gore konusur.benim % 100 tl ye dondugumu yazmistim ve ona gore konusuyorum diye de dusunebilirsiniz.ancak 2 ay once dolarin 6.9 larda oldugunu,sadece baskan gorev degisikligi gecesi % 15 artis oldugunu unutmamak lazim.
piyasalar bu 1 gecede ki % 15 lik artisi da sindirip eski seviyesi olmasada 7.5 civarina gelme ihtimalinin cok yuksek oldugunu dusunuyorum
nasil ki 2021 de 6.9 dan dolar eklemis birisiyim diye buradan dalga gectiysem, su an ki rakamlarinda piyasa sartlarina gore ( % 19 faiz ve 8+ tl dolar ) fazla oldugu dusuncesindeyim.
Ben prensip olarak, pozisyonumun asla beni strese sokmasını istemem. Bu nedenle %100 ne dolarda ne TL'de ne de başka bir şeyde olmam. Herkesin pozisyonuna göre konuşması normaldir ancak buradakilerin TL-Dolar kurunu kuruş hareket ettirebileceğini zannetmiyorum. 2 ay önceki durumla bugünkü durum arasında büyük bir fark var. 2 ay önce Londralı carry trade ciler TCMB yi yere göğe koyamıyorlardı. Bir gece ansızın gelen karar sonrası güvende olmadıklarını anlayıp öyle bir topukladılar ki kısa vadede geri gelmeleri kabile reisinin yüksek faiz iyidir demesine ve bir faiz artışına bağlı hale geldi gibi görünüyor. Swaplara rağmen net rezervin 10milyar doların altına 2003'ten beri ilk defa düşmesi ise apayrı bir durum. Örnek olması için söylüyorum, sadece Katar Merkez Bankası Swapı yenilemezse ne olur? Bu konu uzar gider. Son olarak, 7,50 falan çok iyi olur, inşallah olur da biraz daha döviz alırız. Saygılar
Yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri