Sayfa 159/1002 İlkİlk ... 59109149157158159160161169209259659 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 1,265 - 1,272 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

1. Genel beklentilerim:

Altında: Ons 2050-2100 arası bir tur daha olma ihtimalini yüksek buluyorum.

Bist100:
    3 ihtimal var 1. İhtimal: buralarda yatay yapma ve sonrasında yukarı trende kaldığı yerden devam etme olasılığı bunu zayıf ihtimal görüyorum
    2. ihtimal: önce 1260 endekse sarkma ve sonrasında 2000 endekse yükseliş rallisi (bunu daha yüksek ihtimal görüyorum

3.İhtimal: 1165 seviyesine düşüş ve sonrasında 2000 seviyelerine ralli (Bunu da 1. olasılıktan daha zayıf ihtimal görüyorum. Sadece 2008 benzeri küresel kriz olursa buraları ve hatta daha aşağıları beklerim o da bu para bolluğunda çok zayıf bir ihtimal)

Gümüş: Altına nazaran görece daha güçlü bir hareket bekliyorum 2021 hammade krizinin gümüş ve platini altına nazaran daha güçlü buluyorum.

Bitcoin: Bir gece ansızın yasadışı ilan edilebilecek bir metaya portföyün %1 ini bile ayırmam. Haliyle Banka faizi bile ayda %1,6 veriyorken neden portföyümün %1'i kadar para ayıracağım yere kafa patlatıp burada işlem yapayım ki? Daha çok yatırım işinden ve tasarruf işinden anlamayan ekşi sözlük tayfasını ilgilendirir. Ha kaldıraç kullanarak forekste işlem yapmışsın ha bitcoinde işlem yapmışsın. İşlem yapacağın SPK denetimli bir tane bile aracı kurum olan yer yok. Yani yasa dışı ilan edilmese bile işlem yapacağın kendini güvende hissedeceğin bir tane bile kurum yok. Ama maalesef ülkemiz insanı tasarrufu sevmediği ve olan parasını betona gömdüğü için kalan parasını ya bitcoin gibi "bir koy 5 al" tarzı mecralara yatırıyor ya da ne olduğu belirsiz "bir masa bir kasa" hisse senetlerine...

(Bu arada bitcoinin 6 binden 50 bine çıkacağını öngörmüş biriyim o ayrı mesele. Teknik yönden ve kitle psikolojisi analizi yaparsam 50 bin üzeri bitcoin için köpüktür. Etrafımda cümle alem bitcoine saldırıyorsa burası artık bence zirvelere yakındır ama kitlesel anomalilerde zirve analizi yapmak yanlış olur çünkü einstein'in dediği gibi: "Two things are infinite" the universe and human stupidity...and I'm not sure about the universe."
    Keşke yasal yönden yatırım fonları olsaydı ve portföyümün ufak da olsa bir miktarını zamanında yatırsaydım ama maalesef yukarı da belirttiğim üzere bir gece ansızın yasa dışı ilan edilebileceğinden ötürü yatırım fonu vb yatırım yok)

Yukarıdakiler şahsi projeksiyonlarım olup şahsi düşüncelerimdir. Asla yatırım tavsiyesi değildir.
    Son düzenleme : vivatrader; 20-04-2021 saat: 13:23.
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

2. Döviz bazlı Yatırım fonlarına gelirsek KUB 'u başarılı buluyorum son 10 yıllık performansı çok başarılı fakaaat keşke 2008 küresel krizi performansını da görebiliyor olsaydık. Çünkü neredeyse üçte biri yabancı hisse senetleri yatırımı yapan bir fonun olası bir küresel krizde nasıl bir performans sergiler işte orası muamma.

Yani geçmişte gördüğümüz performansın hiçbirisinde küresel borsa krizi olmadı. 13 yıldır küresel kriz yaşamadık. Genelde ufak çaplı dalgalanmalar oldu ve hemen ardından FED para basıp yeni ralliler meydana geldi. Kısa ve orta vadede Zayıf ihtimal de olsa gelecekte uzun vadede tıpkı 2000 ve 2008 vb büyük küresel krizlerinin olabileceğini unutmamak gerekir. sonuçta Fon yatırımlarımızı emeklilik için tutuyoruz ve çok uzun vadeli analizlerde bu olasılığı da göz önüne almamız gerekiyor.

---------
    Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup Asla yatırım tavsiyesi değildir.
    --------
    Son düzenleme : vivatrader; 20-04-2021 saat: 14:02.
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

3.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Foncuların tadı tuzu kaçtı.
    Artık günlük getirileri/götürüleri yazan da kalmadı.

Ya herkes sattı fonları yada moraller bozuk.
    Forum camiasında en sevmediğim özelliktir. Zirvelerde herkes yazıyor diplerde ses seda kesiliyor herkes ortadan kayboluyor...

4. Mrb, ppf ler ile ilgili bişey soracam. Tefastan baktığım zaman ppflerin aylık getirisi yaklaşık %1,4-1,5 bandında(yıllık yaklaşık %17). Oysa bankalar da ortlalama %17 faiz veriyor. Nakitimi genelde mevduatta tutyorum bu şekilde. ppf fonunda para tutmanın mantığı nedir kaçırdığımız bişey mi var? Vergi avantajı falan mı var?
    Son düzenleme : furkan29; 20-04-2021 saat: 18:26.

5.  Alıntı Originally Posted by furkan29 Yazıyı Oku
    Mrb, ppf ler ile ilgili bişey soracam. Tefastan baktığım zaman ppflerin aylık getirisi yaklaşık %1,4-1,5 bandında(yıllık yaklaşık %17). Oysa bankalar da ortlalama %17 faiz veriyor. Nakitimi genelde mevduatta tutyorum bu şekilde. ppf fonunda para tutmanın mantığı nedir kaçırdığımız bişey mi var? Vergi avantajı falan mı var?
    Burda hergün mevduat karşılığı oranlar var: https://www.hisse.net/topluluk/showt...79#post5315479

Örneğin PPZ 19,51 getirmiş.
    Bu oranı günlükte veren banka yok diye biliyorum

TCD yarın pozitif gelir mi?
    İçime doğdu dostlar.
    Belki bir ihtimal.
    Yeni yatırımcıyım. Benim yazdığımla yatırım yapmayınız. Selamlar.

7. IDH gibi fonlarda, genel anlamda balon şirketlerin havasi alinmaya başlanmiş.
    Saygilar.

SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8.  Alıntı Originally Posted by furkan29 Yazıyı Oku
    Mrb, ppf ler ile ilgili bişey soracam. Tefastan baktığım zaman ppflerin aylık getirisi yaklaşık %1,4-1,5 bandında(yıllık yaklaşık %17). Oysa bankalar da ortlalama %17 faiz veriyor. Nakitimi genelde mevduatta tutyorum bu şekilde. ppf fonunda para tutmanın mantığı nedir kaçırdığımız bişey mi var? Vergi avantajı falan mı var?
    bir anda dolar firlayacak zaman hepsini satip dolar almak avantaji!
    Canlar gider heyyyy

Sayfa 159/1002 İlkİlk ... 59109149157158159160161169209259659 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •