Sayfa 968/1000 İlkİlk ... 468868918958966967968969970978 ... SonSon
Arama sonucu : 7999 madde; 7,737 - 7,744 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XI

1.  Alıntı Originally Posted by riko66 Yazıyı Oku
    Turizmden sonra bavul ticaretinde de büyük kayıp

Rusyaâ��nın, Türkiyeâ��deki COVID-19 vaka sayısındaki artışlar dolayısıyla aldığı seyahat kısıtlaması kararı, turizm sektörünün yanı sıra bavul ticaretini de vurdu. Bir bölümü kayıt altında olmamakla birlikte 5 milyar dolar olduğu belirtilen bavul ticareti pandemi ve ardından gelen kısıtlama kararları ile birlikte 2 milyar doların altına indi.

Turizm sektörünü derinden yaralayan Rusyaâ��nın Türkiyeâ��ye charter uçuşlarını yasaklaması ve normal uçak seferlerini de kısıtlaması, bavul ticaretinin kalbinin attığı merkezlerde keyifl eri kaçırmış durumda. Haziran başında sezonu kapatmaya hazırlanan Laleliâ��de yüzde 20, Merterâ��de de yüzde 50 iş kaybı bekleniyor. Üretiminin önemli bir kısmını Akdeniz Bölgesiâ��ne yapan deri konfeksiyonda da yüzde 30â��lar civarında bir kayıp söz konusu. İlgili merkezlerde yapılan ticaretin toplulaştırılmış kaydını elde etmek zor. Zira bu merkezlerde ticaretin çoğu yolcu yanı ya da uçak kargo ile gerçekleştiriliyor. Ancak Merkez Bankasıâ��nın verilerine göre, pandemi öncesi 2019â��da bavul ticareti yaklaşık 5 milyar dolar hacme ulaşmıştı. 2020 yılında ise bu rakam pandeminin etkisiyle 2,2 milyar dolara kadar gerilemişti. Bu kaybın 1 milyar dolarlık bölümü, Rusyaâ��ya yönelik bavul ticaretinin azalmasından kaynaklandı. Bu düşüşe karşın geçen yıl Rusyaâ��ya 1 milyar dolara yakın bavul ticareti gerçekleştirilmişti. Seyahat kısıtlaması kararı ile birlikte en az 300 milyon dolarlık ek bir kaybın gündeme geldiği hesaplanıyor.

Merve YİĞİTCAN/ Dünya
    Yaklaşık 15 yıl önce eşimle İstanbul'a tatile gezmeye gelmiştik. Bavul ticaretinin yoğun olduğu zamanlardı. Eşimin saçları sarı boyalıydı o zamanlar. Birlikte Merter'de gezerken 8-10 yaşında bi çocuk gözlerimin önünde eşime arkadan elleriyle tacizde bulundu. Hop napıyon lan diyip çocuğu tuttum, vurup vurmadığımı hatırlayamıyorum ama , işyerlerinin kapısındaki esnafların ayakta dikilip eğlenerek çocuğu izlediklerini ve "Ne olacak çocuk yapmışsa, büyütme yürü git" diyerek üstüme hücuma geçtiklerini gördüm. Şerefsizler meğer küçük çocukları Rus turistlere gönderip taciz ettirerek kendi aralarında eğleniyorlarmış. Haklı olduğumuz halde az daha dayak yiyecektik. İki genç mecbur Allah'a havale edip sessizce uzaklaşmak zorunda kaldık. Onun için o esnaflar açlıklarından ölseler zerre kadar üzülmem.

Mi 9T cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2.  Alıntı Originally Posted by kelebekx Yazıyı Oku
    Yaklaşık 15 yıl önce eşimle İstanbul'a tatile gezmeye gelmiştik. Bavul ticaretinin yoğun olduğu zamanlardı. Eşimin saçları sarı boyalıydı o zamanlar. Birlikte Merter'de gezerken 8-10 yaşında bi çocuk gözlerimin önünde eşime arkadan elleriyle tacizde bulundu. Hop napıyon lan diyip çocuğu tuttum, vurup vurmadığımı hatırlayamıyorum ama , işyerlerinin kapısındaki esnafların ayakta dikilip eğlenerek çocuğu izlediklerini ve "Ne olacak çocuk yapmışsa, büyütme yürü git" diyerek üstüme hücuma geçtiklerini gördüm. Şerefsizler meğer küçük çocukları Rus turistlere gönderip taciz ettirerek kendi aralarında eğleniyorlarmış. Haklı olduğumuz halde az daha dayak yiyecektik. İki genç mecbur Allah'a havale edip sessizce uzaklaşmak zorunda kaldık. Onun için o esnaflar açlıklarından ölseler zerre kadar üzülmem.
    Aynen.

Bu ceteyi oraya cikaran onlar, beter olsunlar.

3.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Onlarda zararına verdiğimi yazmıştım
    önceki aylara göre güzel yerlerden almıştın ama gelecek aylara göre yorum yapamam ne olurdu diye

Alıntı Originally Posted by Pscyokinesis Yazıyı Oku
    önceki aylara göre güzel yerlerden almıştın ama gelecek aylara göre yorum yapamam ne olurdu diye
    pazartesi doalrları satıp gene aynılarını almaya kalksam daha fazla lot alırım
    bir halt olacağı yok.

5.  Alıntı Originally Posted by kelebekx Yazıyı Oku

Mi 9T cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Kendi eşleri,kızları dışarı çıksa namıs diye dayak atan şeref yoksunları bunlar,daha çok şey söylenir de,birileride esnaf bölgesinin polisidir demişti böyleleri için....

6. Misinayla 500 euro bağlarlar birde

100 eurolusunu görmüştüm
    bu arada bidenın reis ile görüştüğü ve soykırım tanımlaması yapacağını söylediği söyleniyor ortalıkta
    bir halt olacağı yok.

bir halt olacağı yok.

Sayfa 968/1000 İlkİlk ... 468868918958966967968969970978 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •