Sayfa 369/997 İlkİlk ... 269319359367368369370371379419469869 ... SonSon
Arama sonucu : 7970 madde; 2,945 - 2,952 arası.

Konu: Viop XXXIII

1.  Alıntı Originally Posted by TÜRKOĞLU Yazıyı Oku
    akp bitmiş okeye dönüyor diyebilir miyiz?

2018 MV seçimlerinde %42,56 oy almış...bugün MHP desteğini çekse akp tarihin tozlu raflarına gidecek gibi...

https://twitter.com/metropoll/status...85360184954883
    Kararsızlar dağıtıldığında cumhur ittifakı 41 lerde..

Bunca olaya rağmen hala buraladalar..
    Olası bir seçimde karalama , çamur atma , teşvik , makyaj , soğan kömür patates , vergi affı , havuç...eeeeyyy chp..sağda solda bulanacak extra gaz petrol kömür altın uranyum , seçsis şu bu ile ceketini assa yine 50 yi geçer reis..

Hele hele yukarıda yazdığım gibi ABD ile anlaşıldı ise...
    Zaten hemen sonbaharda seçim gelecektir..

Bunu da buraya yazalım dursun..

Bıden abd si reisi iyi tanıyor.
    Reis ancak zor kullanmadan anlar anlayışı var akıllarında.
    İstedikleri oluncaya kadar güney(pyd) kuzey (Ukrayna) ortadan siyasi mali insan hakları baskısı devam edecektir.
    Mali durumu ve komşularıyla ve içten sıkıntısı olan reis duymamazlığa verecek kendini.
    Bıden abd si 100 yıldır eski olan alt yapısına devasa yatırıma girişecek.
    Sonuçta enflasyon yükselecek ve abd doları kendi ülkesine akacak. Tr gibi ülkeleri negatif etkiler. Dolarla ihraç eden şirketler pozitif olmaya devam......

SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    ben insanlığın basit temel taşıyım.
    beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)

3. Hala akp nin seçim yapacagını düşünenler var. Ali veli zeynep in oyuyla gideceğini zannedenler var. 20 senelik iktidarı türkiye ilk kez tadıyor. 6 aylık 1 yıllık iktidarlarla kıyaslamayın. Belediye seçimleri büyük ders oldu. Öyle kolay değil onlar için kamuya atadıgı 2 milyondan fazla insan için gitmek. Milyonlarca partide teşkilatda mahelle bilmem nesinde yolunu bulanların gitmesi.

Empati yapın her güce sahipsin bugün bile halkın ile dalga gecıyorsun. Statlarda 5 bin kişi maç izliyor diğer tarafta limon satan adam kovalanıyor. Ticaret bakanı kimlerin referansı ile bakan oluyor. Aile bakanı hangi vakıfa üye kadem başkanı çıkıp liyakati ile secıldı demek zorunda kalıyor.

Siyaset heryere bulaşmıs kimin eli kımın cebınde belli değil ülkede kural yok merkez bankasında para yok. Aşılar nerde bilen yok.

Bunlar gözgöre oluyor herkes hayıflanıyor ama alışıyor.

Bir süre sonra secım olmayıncada herkes hayıflanır ama alışır. Ben seçim olacagını hiç düşünmüyorum. Allah yardım etsin bu millete.

4. İran dümdüz olacak bunu göreceğiz belkide cok yaklastk ozamana. Abd ve çin kozlarını ortadoğuda paylasabilir. Çin iranı 25 yıllıgına satın aldı 450 milyar dolara. Altyapısından herşeyine.

Bunuda unutmayın derim. Reise katlanmalarının tek sebebi çaresiz kalıp iran için kullanmaları olur.

kararsızlar dağıtıldığında akp ittifakının hala %40+ olması bence muhalefet açısından endişe verici..bu kadar rezalet oldu ülkede yıllardır, tarihte görülmemiş derecede.. ama hala bu kadar oy alıyorlar..

abd de seçime iki yıl kala muhalefetin 4-5 adayı ortaya çıkar orada primary denilen seçimlerde milletin önünde dişediş mücadele eder, konuşur.. bu rekabetten süzülen kişi abd başkanının karşısına çıkar aday olarak..

bu açıdan bakıldığında muhalefetin durumu oldukça patetik bizde.. şu anda 4-5 tane aday olması lazım ve bunların akp yi hırpalaması lazımdı konuşmaları ile.. ayrıca bir nevi eğitim alacaklardı sahada konuşmayla belagatle.. bunlar yok..

diğer yandan.. akp biliyorsunuz herkesin kendisine "ak" parti demesini istiyor.. burada muhalif görünenlern bile recep erdoğan'a "reis" diyerek olumlu bir imaja katkı sağlaması enteresan.. ismiyle ve cumhurbaşkanı diye ifade edilebilir.. ama "reis" ifadesi cumhurbaşkanlığı dışında ayrıca başka bilinçaltı olumlu yönleri bünyesinde barındıran (ve kültürümüzde olan) bir tanımlama..politika ise tamamen imaj meselesidir.. akp bu konuda çok dikkatli ve muhalefet de bu açıdan çok amatör..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

6.  Alıntı Originally Posted by Şakir Yazıyı Oku
    İran dümdüz olacak bunu göreceğiz belkide cok yaklastk ozamana. Abd ve çin kozlarını ortadoğuda paylasabilir. Çin iranı 25 yıllıgına satın aldı 450 milyar dolara. Altyapısından herşeyine.

Bunuda unutmayın derim. Reise katlanmalarının tek sebebi çaresiz kalıp iran için kullanmaları olur.
    Bence Rusya + Çin = ABD
    Açık denizde kapisir
    Belki
    ABD de gt yok
    Bi yere inemez
    ABD nin tek derdi yağlı domuz avrupayi rustan koruyacak olması da
    Rus avrupayi abd li abd siz igfal eder
    Duygusal yaklaşım değil
    Tam somut

kültürümüzde, halk arasında kullanılan olumlu veya olumsuz tanımlamalar var..

mesela "reis" olumlu..

"müdürüm"..bence olumsuz..

bir diğeri "amirim".. bu da olumsuz..son ikisi yerine göre resmen dalga geçmek için de kullanılabiliyor..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    kültürümüzde, halk arasında kullanılan olumlu veya olumsuz tanımlamalar var..

mesela "reis" olumlu..

"müdürüm"..bence olumsuz..

bir diğeri "amirim".. bu da olumsuz..son ikisi yerine göre resmen dalga geçmek için de kullanılabiliyor..
    bence bu kadar detaylara takılmayın derim. dediğiniz gibi olsaydı alpaslan türkeş, erbakan vs. bir ton olumlu sıfatları vardı. ama sonuç ortada.

akp iktidarı devraldığında kriz vardı ve sıcak para ülkeye akınca halkta refah illüzyonu oluştu. devamında da teknolojik yenilikler hayatı kolaylaştırınca "herkeşin cep telelefonu var" klişesi ortaya çıktı.

bence bu kadar basit.

1000 kere de reis desek memleketin geldiği yer belli. ve artık ben biliyorum ki reis bu işi düzeltemeyecek.
    audentes Fortuna iuvat

Sayfa 369/997 İlkİlk ... 269319359367368369370371379419469869 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •