Sayfa 642/1009 İlkİlk ... 142542592632640641642643644652692742 ... SonSon
Arama sonucu : 8071 madde; 5,129 - 5,136 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) -III

Arkadaslar yeni haber.
    Ben coinci degilim.
    Dun ozgur hocanin youtube dinledim.
    Etheryumda akilli sozlesmeler olacak diyor
    Yani siz krediyi direk vericeksiniz birine.
    Araci yok.bankalar yok.bankalar b... Yedi.
    Yalniz odeme araci olarak kullanilamaz dendi.

2. Para piyasası yatırım fonlarından mı bahsediyorsunuz?

Alıntı Originally Posted by imperial Yazıyı Oku
    Orada da yatırım fonu imdada koşuyor. Malum 31 Mayısa kadar alınan belli başlı bazı fonlar stopajdan muaf..Ayrıca yatırım fonu da bileşik faiz mantığı ile çalıştığından bileşik faiz sihrinden de mahrum kalmıyorsunuz..

3.  Alıntı Originally Posted by blue70 Yazıyı Oku
    Arkadaslar yeni haber.
    Ben coinci degilim.
    Dun ozgur hocanin youtube dinledim.
    Etheryumda akilli sozlesmeler olacak diyor
    Yani siz krediyi direk vericeksiniz birine.
    Araci yok.bankalar yok.bankalar b... Yedi.
    Yalniz odeme araci olarak kullanilamaz dendi.
    Krediyi verecekler de krediyi neyle verecekler? Bitcoin ile kim kredi alır ya da verir? Kendinize sorun bitcoin ile kredi çekip ev ya da araba alır mısınız? Peki bitcoin sahibi olsanız yüklü miktarda kredi verir misiniz? İner ya da çıkar iki ucu boklu değnek bu iki taraftan birini batırması çok kuvvetli ihtimal.

Peki krediyi bitcoin veya benzeri bir kripto ile vermedik de stable coin diye tabir edilen tether ile verdik diyelim. O zaman banka yerine bu platformu kullanacaksınız. Peki bütün yük buraya kayınca bankalara iş kalmayınca devletler burada ne oluyor demeyecekler mi?

Onu da geçtim, bu stable coin mevzusu kendi başına bir dolandırıcılık. Şu an piyasadaki en büyük stable coin tether'in market büyüklüğü 52 milyar dolar, tether'in banka hesaplarının da bulunduğu Bahama'lardaki bütün banka hesaplarında bulunan toplam paradan daha büyükmüş bu miktar. Çok büyük bir ihtimalle böyle bir para gerçekte yok.

Bu senaryonun gerçekleşmesi tek bir şarta bağlı, o da devletlerin bankaların battığını kabul etmesi ve piyasaları regüle etmeyi bırakması ile olur.

Sonra kural kitap olmayan piyasalarda herkes tuttu... neyse.

Özgür Demirtaş'ı da hiç sevmem. Boş konuşan populist birisi. Suya sabuna dokunduğunu görmedim şimdiye kadar.

Bu senaryo gerçekten gerçekleşebilir o da faizlerin bir daha hiçbir zaman artmayacağı anlamına geliyor. Faizler artarsa banka harici, artmazsa bankalar feda edilecek. Bundan kaçış yok.

ytd

Newyorkta uber yuzunden taksi fiyatlari 1 1.5 milyondan 100bibe dusmus.
    Gecende kcarsida bir esnaf ya internetten satis olmasin.ben 30000 tl veriyorum demisti kira.dijitallesme tam hiz.

5. https://twitter.com/Tr0llyTr0llFace/...48525325684740

Tether ve Bitcoin'de ne oluyor çok güzel anlatan bir tweet dizisi. İngilizceniz yoksa google translate ile çevirtin derim.

6.  Alıntı Originally Posted by blue70 Yazıyı Oku
    Newyorkta uber yuzunden taksi fiyatlari 1 1.5 milyondan 100bibe dusmus.
    Gecende kcarsida bir esnaf ya internetten satis olmasin.ben 30000 tl veriyorum demisti kira.dijitallesme tam hiz.
    Dijitalleşme ile kuralsızlaşma aynı şey değil. Bankalar zaten dijitalleşiyor. Burgan dijital, enpara vs... ve hatta evden kimlikle telekonferans ile banka hesabı açmak...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul
    Gönderi
    3,059
     Alıntı Originally Posted by TonyStark Yazıyı Oku
    Sn.Trade Shark Enflasyonun yüksek oldugu tablodaki ülkerde faiz oranları yüzde kaç acaba ?

Diğerlerini bilmem ama enflasyonun %42 olduğu Arjantin'de banka mevduat faizi %34-35 civarındadır. yerlilere stopaj %6.
    “Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
    "Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle

8.  Alıntı Originally Posted by imperial Yazıyı Oku
    Yüzde 20 yıllık net faiz aslında 12 defa net 18.36 faizi bileşik olarak çevirmek demek..18,36 faiz de güncel stopajdan 19,35 aylık mevduat faizine denk gelir. ÜFE'nin 35 olduğu bir yerde faiz indirilmeye kalkarsa çok kısa zamanda indirildiği yerden geri bindirilmek zorunda kalır. Banka bu faizi önerirken bileşik faizden kurtulmuş ve büyük ihtimalle faizlerin çok da aşağı düşemeyeceği hesabı yapmış olma ihtimali yüksektir.. Son söz: Bileşik faiz önemli bir sihirdir..
     Alıntı Originally Posted by cow_boz Yazıyı Oku
    %99 dolara göre zarar edeceksiniz.
    ÜFE'nin %30 üstü olduğu, TCMB'nin enflasyon değil de faizle mücadele ettiği bir ülkede 3 aylık hatta 6 aylık bağlamak cesaret iken siz bir sene üstü bağlamışsınız.
    Faizler %20 tepe demişsiniz. Diyelim ki öyle.
    Bu bir senelik vade döneminizde TCMB faizleri %13-15 aralığına düşürse ben %20'den bağladım kardayım mı diyeceksiniz?
    O esnada dolar günlük 10 kuruş bindirmelerle sizin yıllık karınızı belki de bir ayda eritecek.
    Yaşanmış bir durumdur.
    2 sene önce ben de yıllık %24 faiz ile bağlamıştım.
     Alıntı Originally Posted by Mykskstar Yazıyı Oku
    Büyük cesaret.. Cesaretinizden ötürü tebrik ederim..

Aslında bileşik faiz konusunu ben de düşündüm ama hem stopaj süresinin sınırlı olması hem de uzun vadede faizleri düşüreceklerine dair net bir duruş sergilemeleri, yüksek orandan bulmuşken yatır ve arkana yaslan psikolojisine itti beni.

Dolar konusunda da haklısınız ancak ben şimdiye kadar hiç yatırım amacıyla dolar almadım. O kültürüm yok, alayım derim yüksekten alırım, satayım derim düşükten satarım, bu sefer hiç bu işlere girmeseydim derim. Hisse senedi gibi bakıyorum ben dolara biraz da. Havayı iyi koklayanlar muhakkak doğru zamanda doğru hamleyi yapıyorlardır ama ben o grupta değilim maalesef. Biraz konforlu tarafta kalmak istedim aslında.

Bakalım zaman ne gösterecek

Sayfa 642/1009 İlkİlk ... 142542592632640641642643644652692742 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •