Sayfa 359/693 İlkİlk ... 259309349357358359360361369409459 ... SonSon
Arama sonucu : 5537 madde; 2,865 - 2,872 arası.

Konu: Yurtdışı Borsalarında Hisse Senedi İşlemleri

1. İlk temettü geldi tuttuğum Texas Instruments'ten. 5 hissem vardı. 5.10 brüt'ten, 1.02 dolar kesmişler, $4.08 yatmış hesaba. Allah bereket versin Şimdi UK hisselerimi bekleyeceğim bakalım kesinti olacak mı vergi.
    Son düzenleme : Patrick Bateman; 04-05-2021 saat: 13:03.

vergi verdikten sonra elde edilen getiri bistten daha az. aldığımız hisseye devlet ortak resmi olarak. tr de oturan bir kişi hisse senetleri yoluyla varlıklarını yurt dışına nasıl çıkarabilir ?

3.  Alıntı Originally Posted by Cilginfenci Yazıyı Oku
    vergi verdikten sonra elde edilen getiri bistten daha az. aldığımız hisseye devlet ortak resmi olarak. tr de oturan bir kişi hisse senetleri yoluyla varlıklarını yurt dışına nasıl çıkarabilir ?
    tdAmeritrade ve Interactive Brokers TC kanunları ile regüle edilmiyorlar. Bu platformlara aktaracağınız para yurt dışında sayılır.

4.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Ben sahsen 3. secenegi tercih ederdim...

Syg,
    Affınıza sığınarak yazıyorum. 5'li çetenin vergi vermediği, Kızılay başkanının bile vergi kaçırıl.. ,pardon, vergiden kaçınılmasına yardımcı olduğu bir yerde maaşlı çalışan olarak kaynağında ortalama yüzde 25, sonrada kalan paradan KDV+ÖTV olarak bir yüzde 30 daha ödediğim bir ülkede vergiden azrailimmiş gibi kaçınırım.

Doğrusu geriye doğru okudukça aydınlandım amerika ile anlaşmamız yok sadece parayı getirirken vergi beyanı vermek gerekir yoksa maliyenin haberi olamaz diye biliyordum. Vergi olaylarını öğrenince biraz şevkim kırıldı.
    Son düzenleme : munchausenbyproxy; 04-05-2021 saat: 15:27. Sebep: alıntı

5. Apple -3.33% premarket'te ağzı yüzü kaydı. Benim portföy de aynı şekilde :d

6.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Apple -3.33% premarket'te ağzı yüzü kaydı. Benim portföy de aynı şekilde :d
     Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    Fed yaklaşık 1.9 trilyon dolar para basıp dağıttı. Bunun bir kısmının borsalarda akması bekleniyordu. Son dönemde yaşanan yükselişin kaynağı bu olsa gerek ancak Mayıs ayı yabancılar tarafından "sell in May, go away" olarak değerlendirilir. Bu nedenle mayıs ayı 2nci haftasından itibaren düzeltme beklenebilir. Ytd.

Bu düzeltmeyi geciktirebikecek tek olgu, basılan 1.9 trilyon doların ne kadarının borsaya girdiğidir. Ytd.
    Mayıs ayı....
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Apple -3.33% premarket'te ağzı yüzü kaydı. Benim portföy de aynı şekilde :d
    Dostum bir yerde düzeltme olacak ki yeniler de binsin.
    Yeni yatırımcıyım. Benim yazdığımla yatırım yapmayınız. Selamlar.

8.  Alıntı Originally Posted by Market Soul Yazıyı Oku
    Dostum bir yerde düzeltme olacak ki yeniler de binsin.
    Benim için sıkıntı yok. Aldığım risk yüzdesi, düzeltmeyi de kaldırır, crash'i de, depresyonu da, resesyonu da.

Üzüldüğümü zannetmeyin. Hemen pasladım bir miktar cash hesaba. Bu ayki alımlar iskontolu olacak gibi.

Sayfa 359/693 İlkİlk ... 259309349357358359360361369409459 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •