Sayfa 401/997 İlkİlk ... 301351391399400401402403411451501901 ... SonSon
Arama sonucu : 7970 madde; 3,201 - 3,208 arası.

Konu: Viop XXXIII

Alıntı Originally Posted by twiin7 Yazıyı Oku
    arkadaşlar bim in vadelisindeki fiyatlandırmada bir sorunmu var. spot iki kademe arasında gidip geliyor vadeliye gömüyorlar. spot yürüdüğünde vadeliye yine gömüyorlar tamam temettüsü var ama ayın 20sinde. spot ve vadeli arasında 10 gün önce 10 kuruş olan makas 1.2 liraya çıktı
    gömüyorlar derken.. olağanüstü bir şey gözükmüyor şu anda.. spot gerçek fiyat, vadeli ise beklentilerin fiyatlanması.. birisi şimdi, diğeri 1 ay sonrası.. tamamen aynı parametrelerle hareket etmeleri beklenemez..vadelide 1 ay içinde düşeceğini bilen/öngören şimdiden satar veya tam tersi çıkacağını öngörüyorsa şimdiden alır, üstelik kaldıraçla..bu nedenle teorik fiyatla farklılıklar oluşur, oluşabilir.. tamamen normal..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

2. olağansa tamamdır teşekkür ederim. ilk defa pay vadeli işlem açtım. aldığımdan beri fark açılınca ne oluyor dedim.

Alıntı Originally Posted by twiin7 Yazıyı Oku
    olağansa tamamdır teşekkür ederim. ilk defa pay vadeli işlem açtım. aldığımdan beri fark açılınca ne oluyor dedim.
    örnek şöyle olsun..

spot: 10
    temettü: 1 tl
    faiz: %2

vadeli : 9.18 tl civarı işlem görmesi beklenir.. (10-1)*1.02..

ama tabii bundan çok farklı da olaiblir.. mesela bir arguman şu olaiblir : "temettü verilince herkes yine almak isteyecek o nedenle spot fiyat hemen artacak yine".. bunu öngören birisi vadelide şimdiden alır, aldıkça fiyat yükselir, ve teorik fiyattan daha yukarıda bir fiyat oluşabilir..tersi durumlarda geçerli.. teorik fiyat burada bir denge noktası.

odaklanılması gereken nokta vadenin son günü uzlaşmada vadelinin fiyatı ile spot fiyat eşit olacak..bu adil olmayan oyunda belki de tek kesin gerçeklik bu..oyunu ve teminatımızı buna göre ayarlamak gerekir..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

4.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    örnek şöyle olsun..

spot: 10
    temettü: 1 tl
    faiz: %2

vadeli : 9.18 tl civarı işlem görmesi beklenir.. (10-1)*1.02..

ama tabii bundan çok farklı da olaiblir.. mesela bir arguman şu olaiblir : "temettü verilince herkes yine almak isteyecek o nedenle spot fiyat hemen artacak yine".. bunu öngören birisi vadelide şimdiden alır, aldıkça fiyat yükselir, ve teorik fiyattan daha yukarıda bir fiyat oluşabilir..tersi durumlarda geçerli.. teorik fiyat burada bir denge noktası.

odaklanılması gereken nokta vadenin son günü uzlaşmada vadelinin fiyatı ile spot fiyat eşit olacak..bu adil olmayan oyunda belki de tek kesin gerçeklik bu..oyunu ve teminatımızı buna göre ayarlamak gerekir..
    Çok yararlı bir açıklama oldu teşekkür ederim discretus hocam

5. Dışarısı bir anda satışa döndü , rüzgarı burayada gelir.

6.  Alıntı Originally Posted by sindoma53 Yazıyı Oku
    Dışarısı bir anda satışa döndü , rüzgarı burayada gelir.
    hafif bi esinti yaptı ama, hava da sıcak, iyi geliyor böyle ..
    ara düzeltmeler sıhhatlidir' derlerdi eskiler

7.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    gömüyorlar derken.. olağanüstü bir şey gözükmüyor şu anda.. spot gerçek fiyat, vadeli ise beklentilerin fiyatlanması.. birisi şimdi, diğeri 1 ay sonrası.. tamamen aynı parametrelerle hareket etmeleri beklenemez..vadelide 1 ay içinde düşeceğini bilen/öngören şimdiden satar veya tam tersi çıkacağını öngörüyorsa şimdiden alır, üstelik kaldıraçla..bu nedenle teorik fiyatla farklılıklar oluşur, oluşabilir.. tamamen normal..
    hocam gecen gün aracı kurumumu aradım şu anda yatırımımı pay vadeli gecelik faizde nebalanıyor örenmek istedigim konu aracı kuruma sordum hisse almak istedigimde spot tarafına gececem dedim onlarda gecmene gerek yok kaldıracsız olarak vadeli tarafındanda hisse alabilirsiniz dediler kendilerine düşüşlerde marcıl yemiyelim dedim kesinlikle öyle birşey olmuyacagını spot tarafında nasıl hisse alıp satılıyorsa vadeli tarafındada aynı işlemi yaparsınız üstelik faizdende yaralanırsınız dediler ne kadar dogru bilemedim bu konuda aydınlatırsanız sevinirim teşekkürler ytd

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İSTANBUL
    Gönderi
    9,242
    EREGL olmasa endeks patates yani o derece...dünün flash kağıdı kuş kanadı kırık modda bugün...

Sayfa 401/997 İlkİlk ... 301351391399400401402403411451501901 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •