Bayram öncesi bir değerlendirme daha yapalım. 1470'ler artık çok zor demiştik ancak yanıldık. Sanırım 100 günlük ortalama olan 1480leri göreceğiz, üst destek ve aynı zamanda psikolojik bir rakam olan 1500'ler çok ciddi direnç olarak çalışacaktır. Buralardan tekrar aşağıya dönmesini bekliyorum. Eğer bu öngörümüz gerçekleşirse, düşüş trendi de tescillenmiş olacak ve kırmızı ile çizdiğim doğru direnç olacak ve düşüş trendinde önümüzdeki dönemler için belirleyici olacaktır.
Aşağıda belirleyici rakamlar yine 1380-1400'ler olarak görünüyor. Becerilebilirse, 1500'lerde HSYF'ler azaltılıp, 1400'lerde tekrar eklenebilir. Fonlar her ne kadar uzun vadeli yatırım araçları olsa da, düşen trend içerisindeki piyalarda çok uzun süre beklemek gerekebilir, o yüzden ağır hareketlerle de olsa ağırlıklı ortalamayı düşürmek gerektiğini düşünüyorum nacizane.
Şimdiden herkese iyi bayramlar, umarım ailelerimizden, sevdiklerimizden uzak geçirdiğimiz son bayram olur.
![]()
Elimdeki hsyfler bugün tam anlamı ile çökmüş. Bendekilerin ortalaması 0.05, endeks 0.95 Dün tuhaf bir gün olmuş. Bankalarda ayrışma olmaya başladığında umarım ayak uydururlar , aksi halde endekse nazaran ağır dayak yerler.
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Osd mevzu'nda da nacizane şunu söyleyebilirim. Eğer uzun vade taşınacaksa, osd+ppz'den oluşan bir sepetin mevduatı sürekli geçebileceğini düşünüyorum ben şahsen taşıdıkları enstrümanlar açısından.
ppz'nin başarısı daha çok cok cüzi ve uygun yönetim ucretinden kaynaklanıyor, o yüzden sürdürülebilri olma ihtimali çok yüksek.
Ama osd'yi tek başına taşımak, olası ödenmeyen özel sektör tahvilleri olduğunda kısa vadeli can sıkabilir, portföy stabilitesine zarar verebilir.
Ama ben bu ikisinin ortalamasının günlükten gelen bileşik etkisi ve, piyasa faizi üstünde özel sektör tahvilleri ile mevduatı yıllık 2-3 puan geçebileceğini düşünüyorum.
Benim portföyümde %40'lık ağırlık faiz bazlı defansiflerden oluşuyor. Bu faiz bazlı daha defansif dörtlü sepetimde bu ikisini taşıyorum ben. Diğer ikisi bir miktar daha sert.
Yer İmleri