Bayram öncesi bir deðerlendirme daha yapalým. 1470'ler artýk çok zor demiþtik ancak yanýldýk. Sanýrým 100 günlük ortalama olan 1480leri göreceðiz, üst destek ve ayný zamanda psikolojik bir rakam olan 1500'ler çok ciddi direnç olarak çalýþacaktýr. Buralardan tekrar aþaðýya dönmesini bekliyorum. Eðer bu öngörümüz gerçekleþirse, düþüþ trendi de tescillenmiþ olacak ve kýrmýzý ile çizdiðim doðru direnç olacak ve düþüþ trendinde önümüzdeki dönemler için belirleyici olacaktýr.
Aþaðýda belirleyici rakamlar yine 1380-1400'ler olarak görünüyor. Becerilebilirse, 1500'lerde HSYF'ler azaltýlýp, 1400'lerde tekrar eklenebilir. Fonlar her ne kadar uzun vadeli yatýrým araçlarý olsa da, düþen trend içerisindeki piyalarda çok uzun süre beklemek gerekebilir, o yüzden aðýr hareketlerle de olsa aðýrlýklý ortalamayý düþürmek gerektiðini düþünüyorum nacizane.
Þimdiden herkese iyi bayramlar, umarým ailelerimizden, sevdiklerimizden uzak geçirdiðimiz son bayram olur.
![]()
Elimdeki hsyfler bugün tam anlamý ile çökmüþ. Bendekilerin ortalamasý 0.05, endeks 0.95 Dün tuhaf bir gün olmuþ. Bankalarda ayrýþma olmaya baþladýðýnda umarým ayak uydururlar , aksi halde endekse nazaran aðýr dayak yerler.
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doðurmayabilir.
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doðurmayabilir.
Osd mevzu'nda da nacizane þunu söyleyebilirim. Eðer uzun vade taþýnacaksa, osd+ppz'den oluþan bir sepetin mevduatý sürekli geçebileceðini düþünüyorum ben þahsen taþýdýklarý enstrümanlar açýsýndan.
ppz'nin baþarýsý daha çok cok cüzi ve uygun yönetim ucretinden kaynaklanýyor, o yüzden sürdürülebilri olma ihtimali çok yüksek.
Ama osd'yi tek baþýna taþýmak, olasý ödenmeyen özel sektör tahvilleri olduðunda kýsa vadeli can sýkabilir, portföy stabilitesine zarar verebilir.
Ama ben bu ikisinin ortalamasýnýn günlükten gelen bileþik etkisi ve, piyasa faizi üstünde özel sektör tahvilleri ile mevduatý yýllýk 2-3 puan geçebileceðini düþünüyorum.
Benim portföyümde %40'lýk aðýrlýk faiz bazlý defansiflerden oluþuyor. Bu faiz bazlý daha defansif dörtlü sepetimde bu ikisini taþýyorum ben. Diðer ikisi bir miktar daha sert.
Yer Ýmleri