Sayfa 562/853 İlkİlk ... 62462512552560561562563564572612662 ... SonSon
Arama sonucu : 6821 madde; 4,489 - 4,496 arası.

Konu: Bana kalırsa.

1. ABD borsaları %3 ekside,yarında aynı olur,pazartesi açıldığında Bist de buna uyar büyük ihtimalle

Herkese şimdiden iyi bayramlar..

Saygılar.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    desidero, abigail, evet abd enflasyonu yükseliyor. Geçen yazıda belirttiğim gümbürtüsü gelen kartopu gibi sesi gitgide yükseliyor ve üzerimize doğru geliyor. Dünyayı ne kadar etkileyecek, bizi ne kadar etkileyecek düşünceliyim. Bazen söylentisi, kendisinden daha fazla etkili olur.

FED yetkilileri geçici diyor. Evet geçici mutlaka ama 3 aymı sürecek 3 yılmı sürecek. Sebep vatandaşa dağıtılan 2bin USD lerse, etkisi 3-4 ay sürmeli değilmi.? Zaten o kadar süre geçti. Ama sebep FED in bastığı ve finansa dağıttığı trilyonların yükselttiği dünya hammadde fiyatları ise, o zaman etkisi çok daha uzun sürebilir.

Hââa da biden paket açıp duruyor. 2 paket onay bekliyor diye hatırlıyorum, ayrıca aylık abd ve AB'nin dağıttığı 120 milyar USD ve 60 milyar avro devam ediyor. Asıl etken bu ikisi.

Enflasyonu yükselen ülkenin parası değer kaybeder. Bollaşan parada Liberal ekonomi kurallarına göre değer kaybeder. USD ve avro karşılıksız basılıp duruyor. Dünya paralarına karşı çok değer kaybetmelilerdi, ama kaybetmiyorlar. Neden.? Dünyanın ağası bu yüzyıllarda onlar da ondan. Maraba ortaya edince ağa bağırıyor "çok pis koktu" diye ve marabalar panik. Ağa ortaya edince maraba "mis gibi koktu" diyor. Neden.? Ağanın adamları ellerin coplarla ortalıkta dolanıyor da ondan.

Ağa edince kurallar görmemezlikten geliniyor. Maymun psikolojisi. Ağa katlanmaz, maraba katlanır.

Olayı deştim de, bu enflasyon BISTi ne kadar vuracak fikrim yok. USD/TL şu an 8.44 ama TR piyasaları kapandı diye, 5 - 10 milyon USD ile dünya piyasasında bizim gibi ülkelerin parasını sallayabiliyorlar.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by cumartesi71 Yazıyı Oku
    Bizim toplum yapımız nasılsa onlarında büyük ölçüde aynı.Belirgin bir fark kadınların daha dominant olması. Biat kültürü bizden daha fazla oturmuş durumda, mesela vatandaş ne kadar laik olursa olsun haham efendinin fetvasına karşı çıkamıyor. Ve elbette binlerce yıldır taşıdıkları hastalıklı düşünce, üstün ırk olmaları, bizde ırkçılık daha çok yeni sayılır. Olan biten herşey aynı şekilde işliyor yani, çözülmeyecek birşey değil.
    Bunlar tamam, dediğin gibi genel konularda bunlarda diğer toplumlara benzer.

Çözemediğim kısım, diğer toplumlardan farklı gördüğüm yönleri. Dediğin gibi ibranilerin kendilerini diğer tüm soylardan üstün görmeleri. Bunu hz. Musa nın vermiş olma ihtimali yüksek olan gaza bağlıyorum. Köle milleti normala döndürmek için "siz üstünsünüz" diye gaz vermiş olabilir, gazıda açık unutmuş olabilir.

Kendilerini üstün gören bu soy da(ibrani soyu), ilkel gördükleri diğer soylarla karışmak istememiş olabilir. Atatürk'de bize "asil kanlısınız" diye ezberletti ama hâlâ diğer ülkelere birbirimizi satıyoruz. İçimizde sömürülmemize bilinçli aracılık eden maaşlı uşaklar tonla.

ibraniler bunu yapmıyorlar, beyinleri nasıl değişmişse, dünyadaki tüm diğer soyları topluca sömürmeye öldürmeye çalışıyorlar.

Birde vahşi yönleri. Savaşlar çıkarıp diğer insanları topluca yüzyıllardır katletmeleri, seyreltilmiş uranyum bombaları atarak iran ve ırak toplumlarının soylarını kurutmaya çalışmalarıı, kısır tohumlarla dünyayı açlıkla diz çöktürme niyetleri, tüm Çin halkına bedava uyuşturucu dağıtarak onların soylarını bitirmeye çalışmaları filan.

Bu vahşi tarafları çok korkunç. Her soy içinde %10 filan vahşi hayvan çıkar, bundan daha beterini yaparda, bunlar topluca bu vahşiliğin içinde gibi. Sanki tüm ibraniler olarak hepsi vahşi gibi. Netçede siyonistlerde bunların içinden çıkma.

Görüntüde ise süperler, medeni, zeki, ilkeli, ahlâklı filan. Ama karanlıkta birleşip vampir voltran oluyorlar. ibrani, hergün senle gülüşüp hoş sohbet ederken, 3 gün sonra bakmışsın geceleri ibraniler toplanmış senin ve ailenin kuyusunu kazmışlar, evinin tarlanın tapusu adamın üzerinde, karın kızın oğlun bunların evinde hizmetçi olmuş.

Özellikle bunun için çaba sarfediyorlar. Her kes mutlu olsun gibi insana ait düşünceler yok. Hayvana ait "ben üstünüm" düşüncesi var ama görüntüde en insan bunlar. Kişisel olarak tanısan Komşu olarak istersin, başkasını istemezsin.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by adanalı Yazıyı Oku
    ABD borsaları %3 ekside,yarında aynı olur,pazartesi açıldığında Bist de buna uyar büyük ihtimalle
    abd de açıklanan yüksek enflasyon normalde bir kaç günlük kötü etki yaratır. Sebebi biliyorsunuz FED in dağıttığı aylık 120 milyar dolar ve AB nin dağıttığı 60 milyar avro. Enflasyon artıyor diye bu paraları dağıtmayı bırakır ve faiz artışı ile piyasadaki fazla parayı çeker diye piyasada korku var.

Dağıtılan bu paralar dünya halklarını vuruyor.

Bazı ülkeler akıllıca davranıp bu paralardan faydalanıyor, bizim gibi aptal ülkelerde zararını çekiyor.

Normalde bir kaç gün sürecek kötü etki beklerim.

S&P de teknik seviyeleri vermiştim. fibo 4040 normal olur demiştim. Benim orta vade gösterge olarak önem verdiğim 132 günlük ağırlıklı ortalamada 3970 civarında. 4bin altına inmesini beklemiyorum en azından bir kaç ay daha. Belki gün içi ihlal olur.

4bin altına KALICI inmedikçe batıda mokoko devam ediyor demektir. Netçede FED ve ECB(AMB) o paraları dağıtmaya devam ediyorlar.

Enflasyon korkusu bir yerde tepe yapıp sönümlenecek. Sonra "şirket kârları artıyor" düşüncesi ağır basacak. O geçiş dönemini zararsız atlatmak gerekir. O döneme dün girdikmi yoksa girmedikmi emin değilim.

Geçiş döneminde sadece piyasaların yönünü belirleyen en büyükler kazanacaklar. Şanslılar hariç piyasada geri kalan herkes bir miktar kaybedecek. O kayıplar yön belirleyen global devlerin cebine girecek. Kaçarı yok. Medya onların elinde, en büyük para onlarda, sistemi onlar kurdu. siyonist kanallarda gördüğünüz maaşlı lavukların hepsinin ipleri global devlerin elinde.

Kapalı olmamız aslında abd enflasyon kötü verisinin etkisini az zararla atlatmamızı sağlayabilir.

Bugün değilde yarın kapanışlar önemli olacak.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by KNUCK Yazıyı Oku
    Herkese şimdiden iyi bayramlar..

Saygılar.
    Benden de herkese iyi bayramlar, ailecek ve dostlarınızla mutlu geçirmenizi dilerim.

İyi bayramlar alicemal dinlen pazartesiden sonra zor bir hafta bekliyor hepimizi
    bir halt olacağı yok.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    İyi bayramlar alicemal dinlen pazartesiden sonra zor bir hafta bekliyor hepimizi
    Aklımda iken bişey daha yazayim.
    Sabah domatisleri sularken, corbaciyan'ın dünki yazısı aklıma geldi. Hislere hitab eden bu tür yazılara cevap vermesi çok zor.

Mesleğiniz siyaset, felsefe, din filan olur, çok karşılaştığınız için ezbere cevap verirsiniz. Kimseyi kırmadan üzmeden doğruyu gösterirsiniz. Ama benim gibi gerçeklerle uğraşan bilim adamı kafa yapısında iseniz, soyut bu tür yazılara cevap vermek çok zor oluyor. Saatlerce düşünmeniz ve doğru cümleleri bulmanız gerekiyor. Doğruyu biliyorsunuz ancak düşüncelerinizi o konuya odaklamalı, doğru cümleleri toparlamalısınız. Buda epey zaman alıyor.

Duygusal yaklaşırsanız, duygu sömürüsü yapan kötü niyetli insanlara destek vermiş olursunuz. Sonuçta verdiğiniz yardım kötülüğe gider, sorunu çözmez. Bilinçsizce şeytana destek olursunuz.

corbaciyan'ın ne niyetle yazdığını hesaba katmadan Filistin olayını basit bir örnekle GERÇEKÇİ OLARAK kapasitem ölçüsünde çözmeye çalışayım.

Şunuda unutmayın, bunu yazan adam Gölcük depremi ertesi günü, kendi parası ile aldığı temizlik ve sterilizasyon malzemelerini, Kendi arabasının içine ve bagajına doldurup 300 km mesafedeki gölcüğe gitmiş adamdır. Bir kaç arkadaşımla beraber ceset kokuları içinde sokak sokak gezip malzemeleri dağıttık. Kimseden emir beklemedik. Gölcüklüler, dindarmıdır ateistmidir, hangi mezheptendir, hangi azınlık gruptandır hesabı yapmadık, aklımıza dahi gelmedi. Ben, ailem ve çevrem böyle insanlarız.

Gölcükte deprem varken, yunanistanda deprem olsun parmağımı oynatmam. Önce benim insanıma malzeme dağıtırım, artarsa gider yunanistana veririm. Bunun aynısını onlarda yapar.

Kendi insanın depremde malzeme bekliyorken, kalkıp malzemeyi yunanistana götürüyorsan, ya duygu sömürüsü ile para kazanan iblis sürüsü içindesindir, yada duygusal yapın, medyada oluşturulan algı, gerçeği görmeni engelliyordur. Herkesi, algı ile yönettikleri sürü içine sokmuşlardır.

Başka örnekle anlatacaktım, bu örnekte fena olmadı. Kendi kendine gelişti yaw. Diğer örnekte güzel onu yazmazsam olmaz.
    Tamamen gerçeklere dayanan ikinci örneğe geçiyorum.

Burada 2 sokak var. Sokağın birinde ben ve bir kaç öğretmen ailesi ile yerel halk yaşıyoruz. Yan sokakta ise boş arsalar ve yerel halk var.
    Bizim sokakta kediler var, diğer sokakta sokak köpekleri var. Bir kaç yıl içinde bizim sokaktaki kedileri kısırlaştırıp sahiplendirdik. Hepsi yaşadı ve mutlu.

Diğer sokakta ise sokak köpekleri var. Oradaki duygusal yapıdaki ailelerden bazıları bunları besliyor. Ama kısırlaştırmadılar.
    Hem kısırlaştırmadılar, hem besliyorlar. Her sene o sokaktaki dişi köpekler doğuruyorlar. Köpek nüfusu çok artıyor. O kadar köpeği besleyemiyorlar, yavruların bir kısmı diğer sokaklara gidiyor kalanı ölüyor. Diğer sokaklara gidenlerde ölüyordur.

Biz belediyeye söyledik gelmediler. Köpekler aynen yıllardır bu süreci yaşıyorlar. Duygusal aileler besliyor, her yıl3-6 arası yavru doğuyor, o yavrular sefil bir hayat yaşayıp bir kaç yılda ölüyorlar. Belediye(hükümet) bir şey yapmıyor.

Besleyen aileler köpeği kısırlaştırsa kurtulacaklar. Akıl edemiyorlar. iyilik yapıyorum diye her yıl 3-6 hayvanın katili oluyorlar.
    Beslemeseler o dişi köpekler ölecek 2 köpeğin ölümüne seyirci kalmış olacaklar.

Açmazda olan bir durum. Besleyerek her yıl 3-6 köpeğin katili oluyorlar.

Bulunduğumuz ilçede bu türden çok sokak var. Köpekleri kısırlaştırmadan besleyip yavru katili olan.

Şimdi duygusal yaklaşıma geçeyim.
    Bizim sokakta yan sokaktaki köpekleri besler, her yıl artan sayıda köpek olur, bir yerde besleyemez hale geliriz ve her yıl yüzlerce yavrunun katili oluruz.

Gerçekçi yaklaşıma geçeyim.
    Kendi sokağındaki kedi ve köpekleri kısırlaştırır sahiplendirirsin. Hem insanlar hem hayvanlar mutlu olurlar. Gücün bu kadarına yetiyordur. Tüm sokaklardaki hayvanları yakalayıp kısırlaştırmak senin işinde değil, gücünde değil. Ama yaşadığın yerdeki durum farklıdır, muhtar yapmıyorsa sokak ahalisi yaparsın.

Filistine gelirsek.
    Tüm dünya gizli servislerinin cirit attığı bir yer. Özellikle gizli servislerce karıştırılan, normal halkın olmadığı savaş bölgesi. Oradaki tüm gruplar başka bir ülkeye hizmet eden sivil görünen askerler. Kendilerini kullanan devletlerce besleniyorlar.

Bizim ülkenin durumunu anlatmıştım zaten 20 milyon yardıma muhtaç insan var. Ki yazsam kitap olur, parasızlıktan üniversiteye gidemeyen yüzbinlerce öğrenci, düzgün sağlık hizmeti alamayan milyonlarca insan var.

Yazsam ezbere 20 madde yazarım, notlarıma baksam 50 yi geçer.

Ülkem bu durumda iken kalkıp filistine acımam için... du yaw. Ben bu cümlelerin benzerini yazmıştım. Hemde corbacıyanın yazısından hemen önce. O yazıdan anlamadı ise bu yazıdan nasıl anlasın.? Niyet okumam lazım oda kişisele girecek yazmayayım.

Sonuçta, filistine para yardımı işe yaramaz. Üç gün doyurursun, yine para ister. hayat boyu sırtına çıkar. Oradaki durum süreklilik arz eden bir durum. Ancak eğitimle düzeltirsin orayı. Tabi önce gizli servisleri atacaksın. Kendi ülkenin çocukları parasızlıktan eğitim alamıyorken ben kalkıp Filistine eğitim götürmem. Salak yada bu işten para kazanan kötü biri olmam lazım.

Benim sokağımdaki hayvanları halletmem gerekirken, başka sokaklardaki hayvanlara yardım etmem ben. Kendi sokağım içinde en önde koşanlar arasındayımdır. Mal gibi bir yerlerden emir beklemem.

Kendi sokağımı hallederim, gücümde vardır, o zaman yan sokaklardan başlayarak yardıma devam ederim.

Bu ilk bakışta acımasız görünüyor ama 100 yıl geçsin. benim yaşadığım yer kalkınmış gelişmiş, sürüneni olmayan dünyanın en ileri yeri olurken. Diğer yaklaşıma sahip insanlar, KENDİ hırsızları tarafından sürekli soyulan garibanlar ülkesi olur.

Sayfa 562/853 İlkİlk ... 62462512552560561562563564572612662 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •