"Körler sağırlar birbirini ağırlar" atasözüne uygun olarak siyonist bluumbergin marabası açıl sezene, gazeteciler cemiyeti denen devletten beslenen kurum ödül vermiş.
Kendi gözlerimle şahit olduğum vaka, izmir chp belediyeleri 2000 li yıllarda izmir belediyelerinin sahip olduğu yazlık parselleri gazeteciler cemiyeti üyesi olan gazetecilere bedava dağıtmışlardı. İçlerinde o dönemin çok zenginlerinden medya patronu dinç bilginede halkın parseli verilmişti.(chp belediyesini yazdım diye bir tek onlar yapıyor diye düşünüyorum sanmayın. chp gene en az yapandır ama maalesef yapıyor. baykal dönemiydi.)
Bizdeki medyanın gazetecilik tanımı ile alakası yok. Yayınları aracılığı ile Baskı oluşturarak hükümetten maddi haklar koparmaya çalışan bir örgüt. Halkı sömüren bir çıkar grubu. Kestirmeden zengin olmak isteyen direk gazete ve tv sahibi olmaya çalışıyor.
açıl sezen kalitesi hakkında ise pek fikrim yok. Çünki ekonomi hariç fikrini duymadım. Günlük bir gazetede yazısıda yokki ufak detaylardan karakterini anlayayım.
Mesela gece marabası doktor var. Program yöneticisi olarak süper biri. Konusuna hakim. Kendisi yerine konuklarını konuşturmayı kolaylıkla başarıyor. Sıkıcı olmamayı başarıyor. Nerelere girmesi gerektiğinide biliyor. Ama arada kendi yorumunu kattığı zaman kapasitesi ortaya çıkıyor. Mesela pandemi yeni ısındığında, hangi ülkeden çıktı tartışması vardı. Gece marabası, üzerine hiç vazife değilken hararetle amerikayı savunmuştu. Savunma şeklide ünlü çikita muz şarkısını yaratıp besteleyen Ajdar seviyesindeydi. O gün maraba sıfatını yakıştırmıştım. Hararetle savunup, hiç bir veri ortaya koymadan çin suçlu olmayabilir diyenlerle dalga geçip gülüyordu. Tam ergen kafa savunması.
açıl sezen de ödül almış hayırlı olsun. Yiyin memleketi ha uşaglar.
Yer İmleri