Dolarýn hýzlý yükselmesinden ziyade borsanýn ani düþüþü olabilir. Malum dolar cumaya jadar iþlem görüyor ama borsa yarýn öðleden sonra tatile giriyor býrsada þort havasý var
Dolarýn hýzlý yükselmesinden ziyade borsanýn ani düþüþü olabilir. Malum dolar cumaya jadar iþlem görüyor ama borsa yarýn öðleden sonra tatile giriyor býrsada þort havasý var
bir halt olacaðý yok.
Akþam S&P düþüyor diye bayaðý yaygara yaptýlar ancak S&P nin günlük grafiðine bakarsanýz dalga yaparak yavaþ yavaþ yükseldiðini görürsünüz.
Her bir dalganýn çýkýþ tepe ve düþüþ bölümleri var. Þu an son dalganýn düþüþ bölümünde yani teknik bir olay.
fibo %38 = 4090 civarýna denk geliyor fibo %50 ise 4040 civarýna. Buralara akdar inmesi teknik ve doðal olur.
Zaten para bolluðu sebebi ile balon yapmýþ uçmuþ kaçmýþ dahada dümdüz yukarý çýkmasýný bekleyemezsiniz. Dalgalarla yükseliyor. o endeks koruma altýnda paniðe izin verilmiyor.
Ama TV ye bakýyorsun dalganýn iniþ kýsmýnda baþlýyorlar korku hikayeleri anlatmaya. Her dalganýn iniþ kýsmýnda korku hikayeleri baþlýyor. Sonra bakýyorsun endeks beklenendende önce tekrar yukarý dalgaya baþlýyor.
S&P hýzlý aþaðý iner 4binide aþaðý kýrarsa o zaman korkabilirsin ki bizim korkmamamýz gerekiyor çünki abd ile ticaretimiz çok düþük, abd parasý bizde çok az, bizim borsamýzda balon yok tersine bankalar ve bazý büyük þirketler çok ucuz.
Ama abd ye hizmet eden bu kanallar ... her neyse yaw.
Ben genelde hiç tv dehaber bakmam çok özel bi son dakikalýk ekonomik veya siyasi geliþme olursa bakarým. Ekonomi kanallarýnýn öalýþanlarý kendþlerine reklqm verenleri ve patronlarýnýn yatýrýmlarýna göre veya kendi yatýrýmlarýnýn tersine göre insanlara yön verdiklerine inanýyorum
Blombergde tek izlediðim ekonomist þu uzun boylu genelde minili veya ilgi çekici kýyafetler giyerek dikkat çeken uzun boylu güzel hatundur. Sanýrým oda evlendi ve bir üniversiteyede kapak attý. Evlendiði için artýk onuda dikkatle süzmem pardon izlemek bana ters olduðundan onu bile býraktým. Anlayqcaðýn ekonomik haberlerden bi haber yorum yapýyorum ne görüyorsan içimden ne geliyorsa onu yazýyorum bugün saðlam düþüþ olabþlir malum yarýndan sonra piyasa 5 gün kapalý ve 5 gün bizim ülkemiz için çok uzun vade
bir halt olacaðý yok.
Endeksi belirleyen 25 þirketlik bir listem var. Hepside BIST30 da sanýyorum.
Bunlarýn her çeyrek bilançolarýný yüzeyselde olsa inceliyorum.
Büyük bankalara bakýyorum, devlet bankalarý hariç hepsinin bir miktar Net satýþlarý düþmüþ ama net kârlarý ilk çeyrek enflasyonunun çok üzerinde artmýþ. Önceki çeyreðe göre en az artýran akbnk %9,6 artýrmýþ. En çok artýran ykbnk ve garan, %90 ve %124 artýrmýþlar. Net satýþlar düþerken kazançlarýn artma sebebi bu çeyrekte karþýlýk ayýrmamalarý olsa gerek, ayrýca portfoy kalitesi ve baz etkisi filan detay þeyler etki etmiþtir.
halkbankýn bilançoya nükleer bomba atýlmýþ gibi. Net satýþlar 3 ayda nasýl 2.6 milyar TL den 93milyon TL ye düþer.? baktýðým yermi yanlýþ yazmýþ.? bmd sitesinden bakýyorum. https://www.bmd.com.tr/page/rapor_de...i---1c2021.htm
Sanayi þirketlerine bakýyorum, hepsi kazançlarýný hem önceki çeyreðe göre hemde geçen yýl ayný çeyreðe göre çok artýrmýþ, önümüzdeki çeyrek baz etkisi arttýðýndan daha da iyi gelecektir. Sadece pandemiden en çok etkilenen turizm, petrol ve ulaþtýrma þirketleri problemli. Onlarýnda zararlarýnda düþme var, önümüzdeki çeyrek baz etkisi dolayýsý ile kâra geçme ihtimalleri yüksek. Ýkinci yarý bu þirketlerde düzelecek.
Yani gelecek olumlu, ülkeyi aþaðý çeken tek etken tayyip. Ülkeyi tamamen CIA ya teslim etse herþey düzelecek. CIA ya teslim etmiyorsun ama kendinde yönetmeyi beceremiyorsun. Kapasiten yok. CIA senden daha geç batýrýr bu ülkeyi o kadar kapasiten yer altýnda.
Ne yazýyorum yaw... gördüðünüz gibi ülke çýkmazda.
Son düzenleme : alicemal; 11-05-2021 saat: 10:56.
"Çok sert konuþtu ". "Ey....... dedi "
Bunlarin hangisiyle sorun çözüldü ,her birinin arkasýndan tavizler arttý , ve bak þimdi aramýz sadece paranýn baronlariyla deðil , Mýsýr baþta bütün Arap yönetimleriyle bir þekilde bozuluyor zira Arap yonetimleri kendi iþlerine dýþarýdan müdahale eden adamlarý sevmez bu onlarýn potansiyel hükümranlýklarini tehdit eder bizim þu an sessiz ve sakin kalmamýz lazým bagirmadan yine BM ye þikayet etsinler ne yapilabilecekse her þey yapýlsýn sadece baðýrýp çaðýrma olmasýn bu adamlara kazandýrýyor.
Bu yüzden þimdi daha çok taviz verilip iþler zorlaþacak .Dolar dusecekse de düþmez.
Bir kiþinin nasýl tepkiler vereceðini bilmek onu idare etmek için mükemmel fýrsattýr bu sayede ne itibar kaldý ne aðýrlýk , ABD baþkaný Putin e katil dedi daha aðýr laf duymadým Putin onca gücüne raðmen Ey Baydýn dedi mi .?
Bu konuþma tarzý ve tepki tarzý devlet aklýyla uyuþmuyor cuma günü yazdýðým oldu , Ýsrail nasýl tepki alacaðýný biliyor ve ona oynuyor bu coðrafyada herkesi istediði noktaya getirebiliyor madem çok kýzýyorsun kapat kürecik radar istasyonunu Ýsrail þirketlerine ambargo uygula, Ýsrail e su sevkiyatýný durdur, tohum satýn alma, Ýsrail savaþ uçaklarýnýn eðitim iznini iptal et bunlarý yapabiliyor musun?
israil Filistin olayý beni baðlamadýðýndan ve çok uzun senelerdir aynen devam ettiðinden ilgilenmedim. Ýlgili yazý okudumsada unutmuþum. Orada neler dönüyor tam bilmiyorum.
Yüzeysel olarak bakýnca, filistinliler, karþýdan ne tepki geleceðini bile bile füze gönderiyorlar. O füzelere israilin cevabý sert oluyor, pek çok kiþiyi öldürüyorlar. Sonra filistinli lider denilen birileri çýkýp videolar eþliðinde aðlamaya baþlýyor, sonra tayyip dahil bazý liderler kendi halklarýnýn 10 milyonlarca dolarlýk vergilerini bu filistinli lider denen kiþilere gönderiyor.
Toplamda yüzmilyonlarca dolarý cebe indiren lider denilen filistinlilerde paralarý aldýktan sonra üç beþ yýl ortada görünmüyorlar. Sonra bir daha ayný senaryo tekrarlanýyor. Önce filistinliler füze gönderiyor, ardýndan israil saldýrýyor, sonra çocuk resimleri eþliði altýnda aðlamalar ve yaðan paralar.
Bakalým bu sefer kaç dolar toplayacaklar. Daha somalili liderleri doyuramadýk.
Yer Ýmleri