Sayfa 234/1002 İlkİlk ... 134184224232233234235236244284334734 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 1,865 - 1,872 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

1.  Alıntı Originally Posted by ozdess Yazıyı Oku
    Sn hellistheothers sakıncası yoksa döviz bazlı fonlarınızı paylaşabilir misiniz?
    Çok yüksek ağırlıklı gbc ve kub.. Çok çok cüzi miktarda tff ( bunu mecburiyetten çeşitlendirme için koydum )
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

2.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Hocam gbc ve kub'u epey uzun zamandır taşıyorum. Herhangi bir ayrım yapmıyorum alırken aslında ama birbirine eşit olmasına çalışıyorum. Bu kez de öyle yapacağım. Eşit alacağım muhtemelen.
    Evet bu ikisinden had safhada memnunum yıllardır. Bunlardan beklentim yıllık 8-10% civarı dolar(usd ) bazında getiri, onu da sağlıyorlar.
    Eğer teknoloji endeksler o gün çok düşmüşse, nasd** vs . gibi tff koyuyorum. Ancak tff içime sinen bir fon değil.
    Sadece yokluktan, üçüncü bir döviz bazlı fonum olsun diye aldığım çeşitlendirme maksatlı bir fon. Benchmark başarısı vs. iyi değil.

Zaten döviz bazlı sepetimdeki yaklaşık oranlar kub-gbc -tff için ; 45-45 -10 şeklinde.
    anladım, çok teşekkür ederim cevabınız için.

3.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Çok yüksek ağırlıklı gbc ve kub.. Çok çok cüzi miktarda tff ( bunu mecburiyetten çeşitlendirme için koydum )
    Teşekkür ederim. Yurt dışı borsalarından etkilenmeyecek ama dolar/tl yükselişinin altında kalmamayı garanti edecek bir fon yok sanırım. Eurobond fonları en yakın alternatif olarak düşünsem de onlarda, sanırım tahvil faizlerinin yükselişinden olumsuz etkilenirler. Doğrudan dolar almak yerine onu her daim geçebilen bir yatırım aracı sadece eurobond gibi görüyorum.

4.  Alıntı Originally Posted by ozdess Yazıyı Oku
    Teşekkür ederim. Yurt dışı borsalarından etkilenmeyecek ama dolar/tl yükselişinin altında kalmamayı garanti edecek bir fon yok sanırım. Eurobond fonları en yakın alternatif olarak düşünsem de onlarda, sanırım tahvil faizlerinin yükselişinden olumsuz etkilenirler. Doğrudan dolar almak yerine onu her daim geçebilen bir yatırım aracı sadece eurobond gibi görüyorum.
    Benim amacım da bu dediğiniz sağlamak. usdtry getirisi kadar getirmiş bir döviz bazlı fonun benim gözümde hiç bir kıymeti yok. Sonuçta yastık altında döviz taşımaktan bir farkı yoksa o fonu taşımam. Ama ben şahsen yıllık %8-10 civarı bir usd bazlı getiriyle gidiyiroum bu iki fonda bir kaç yıldır. Gelecek ne gösterir bilinmez.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

5.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Benim amacım da bu dediğiniz sağlamak. usdtry getirisi kadar getirmiş bir döviz bazlı fonun benim gözümde hiç bir kıymeti yok. Sonuçta yastık altında döviz taşımaktan bir farkı yoksa o fonu taşımam. Ama ben şahsen yıllık %8-10 civarı bir usd bazlı getiriyle gidiyiroum bu iki fonda bir kaç yıldır. Gelecek ne gösterir bilinmez.
    Bu işi en iyi döviz serbest fonlar yapıyorlar.
    Mesela SRY ve DNO

Ama bunlar hem serbest hem de özel fonlar.

6.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Bu işi en iyi döviz serbest fonlar yapıyorlar.
    Mesela SRY ve DNO

Ama bunlar hem serbest hem de özel fonlar.
    Evet keşke erişim daha kolay olsa.

Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Faiz bazlı defansif sepetimdeki 4 fon PPZ / OSD / SUC / KTM hocam. Yaklaşık oranlar 50-30-10-10

Bu arada ktm katılım fonu tabii , faiz kullanmıyor ama burada kastım anlaşılmıştır sanırım. Faiz bazlıdan kastım daha stabil , az volatil, biraz daha defansif fonlar.

Ama bu kategoride çokça iyi fon var piyasada başkaca.

Selamlar.
    Bilgi için teşekkür ederim üstadım.
    hemen hemen iyileri de bunlar .
    acaba başka var mı gözden kaçan diye sormuştum.
    bu vesile ile
    şunuda ilave etmek isterim.
    . SUB da SUC a yakın seyrederiyor.
    bu epeydir var
    KTM Çok güvendiğim bir fondu.
    zaman içinde bazı haftalar canımı yaktı.
    tabi bu da beni PPZ ye iyice yaklaştırdı.

8.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Faiz bazlı defansif sepetimdeki 4 fon PPZ / OSD / SUC / KTM hocam. Yaklaşık oranlar 50-30-10-10

Bu arada ktm katılım fonu tabii , faiz kullanmıyor ama burada kastım anlaşılmıştır sanırım. Faiz bazlıdan kastım daha stabil , az volatil, biraz daha defansif fonlar.

Ama bu kategoride çokça iyi fon var piyasada başkaca.

Selamlar.
    Hellistheothers hocam sizin defansif sepete girmeyecektir muhtemelen ama TE4 ve HPD ye belki bir GMA ekleyip defansif üstü hisse altı beklentiyle yeni bir sepet kategorisi oluşturmayı planlıyorum bir süredir. Yani Defansif, defansif-agresif,döviz,hisse şeklinde 4 sepet

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Sayfa 234/1002 İlkİlk ... 134184224232233234235236244284334734 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •