Serbestlerde avc son 5 yıl devamlı düşerken son bir yılda %1240ın üzerinde kazandırmış, bunun sebebi fonun içeriğinin değişmesi mi yoksa fon yönetiminin değişmesi mi?
Sizin aldığınız fona bakınca yatırımcı sayısı 448 kişi. Bir sınır yok anlaşılan. Ama nitelikli yatırımcılık konusunda kafalarda sorular var. Siz bu aşamalardan geçtiğiniz için bunları cevaplayabilirsiniz sanırım. Ben aklıma gelenleri sorayım da; arkadaşlar da eksik olanları tamamlasın. Tabi iş bankası için konuşuyoruz. Diğer bankalarda uygulama aynı mıdır? o da ayrı bir konu. Sorulara gelince
1) Nitelikli yatırımcı olmak için ne kadar sermaye gerekli? Bu miktar için beyanınız yeterli midir? Bu meblağ toplamı farklı farklı yerlerde olabilir. Ispat etmek mi gerekli?
2) Serbest fonda alım miktarı en az (minumum) ne kadardır?
3) Gördüğüm kadarı ile alım ve satış süreleri normal fonlardan farklı değil?
4) Bir yerden hesap açınca diğer serbest fonları da alabilecemizi söylediniz. Ama bazı serbest fonlar var ki yatırımcı sayısı 3 ya da 4 kişi bunlar anladığım kadarı ile serbest özel fonlar. Sizin alabileceğimiz fonlar sınıfından değil sanırım.
5) İncelemedim ama alınabilecek tüm serbest fonlar tefaş üzerinden gördüğümüz fonlar. Yani bir banka internet sitesinden fon alacaksınız. Alım yapabileceğiniz fonlar içinde bu serbest fonlar da vardır demek istedim. Öyledir herhalde.
6) Bankada kendinizi nitelikli yatırımcı olarak tanımlattınız diyelim. Sonra gidip başka bir aracı kurumda hesap açtırdınız. Orada da nitelkli yatırımcı olduğunuzu kanıtlamak durumunda mısınız?
Aklıma ilk gelen sorular bunlar. Cevap verirseniz bir çok kişi faydalanacaktır. Bol kazançlar.
Nakit mevduatlarının ve sahip olduğu sermaye piyasası araçlarının da dâhil olduğu finansal varlıkları toplamını 1.000.000 Türk Lirası tutarını aşan kişi niteliklidir
Beyan yeterli
Alım alt sınırı fondan fona değişir. Fona soracaksınız.
Tefasta işlem görenler normal fon gibi alınır satılır, işlem görmeyenler için yöneticiye müracaat edeceksiniz.
Her fonun al sat şartı farklı olabilir bakmak lazım.
Yer İmleri