Sayfa 238/1002 İlkİlk ... 138188228236237238239240248288338738 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 1,897 - 1,904 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

Alıntı Originally Posted by aydinc Yazıyı Oku
    Dolar ile en paralel giden TDG
    IPV dostum bence.
    Yeni yatırımcıyım. Benim yazdığımla yatırım yapmayınız. Selamlar.

Duhul
    Feb 2019
    İkamet
    Edremit / Körfez
    Gönderi
    3,210
     Alıntı Originally Posted by Market Soul Yazıyı Oku
    IPV dostum bence.
    Tabi tabi ipv de olabilir

3. Serbestlerde FFS, ANZ, ve IDF var. Bunlar nasıl?

Alıntı Originally Posted by aydinc Yazıyı Oku
    Dolar ile en paralel giden TDG

4. Serbestlerde avc son 5 yıl devamlı düşerken son bir yılda %1240ın üzerinde kazandırmış, bunun sebebi fonun içeriğinin değişmesi mi yoksa fon yönetiminin değişmesi mi?

5.  Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Şubeye gitmeye gerek yok. Kurye ile gönderiyorlar, imzalayıp gelen kuryeye hemen elden teslim ediyorsun geri götürüyorlar.

Ayrıca Herhangi bir bankada nitelikli olursan da o bankadan başka bankanın TEFAS ta işlem gören serbest fonlarını alabiliyorsun. yani evine en yakın yürüme mesafesindeki bankadan da hesap açıp nitelikli formlarını beyan edersen, başka bankanın serbest fonlarını o bankadan TEFAS üzerinden hemen alıp satabilirsin.
    Sizin aldığınız fona bakınca yatırımcı sayısı 448 kişi. Bir sınır yok anlaşılan. Ama nitelikli yatırımcılık konusunda kafalarda sorular var. Siz bu aşamalardan geçtiğiniz için bunları cevaplayabilirsiniz sanırım. Ben aklıma gelenleri sorayım da; arkadaşlar da eksik olanları tamamlasın. Tabi iş bankası için konuşuyoruz. Diğer bankalarda uygulama aynı mıdır? o da ayrı bir konu. Sorulara gelince

1) Nitelikli yatırımcı olmak için ne kadar sermaye gerekli? Bu miktar için beyanınız yeterli midir? Bu meblağ toplamı farklı farklı yerlerde olabilir. Ispat etmek mi gerekli?
    2) Serbest fonda alım miktarı en az (minumum) ne kadardır?
    3) Gördüğüm kadarı ile alım ve satış süreleri normal fonlardan farklı değil?
    4) Bir yerden hesap açınca diğer serbest fonları da alabilecemizi söylediniz. Ama bazı serbest fonlar var ki yatırımcı sayısı 3 ya da 4 kişi bunlar anladığım kadarı ile serbest özel fonlar. Sizin alabileceğimiz fonlar sınıfından değil sanırım.
    5) İncelemedim ama alınabilecek tüm serbest fonlar tefaş üzerinden gördüğümüz fonlar. Yani bir banka internet sitesinden fon alacaksınız. Alım yapabileceğiniz fonlar içinde bu serbest fonlar da vardır demek istedim. Öyledir herhalde.
    6) Bankada kendinizi nitelikli yatırımcı olarak tanımlattınız diyelim. Sonra gidip başka bir aracı kurumda hesap açtırdınız. Orada da nitelkli yatırımcı olduğunuzu kanıtlamak durumunda mısınız?

Aklıma ilk gelen sorular bunlar. Cevap verirseniz bir çok kişi faydalanacaktır. Bol kazançlar.

6.  Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Bir ara GMSTR aldım ama sonra baktım fiyat gerçeği yansıtmıyor, hepsini satıp Yapı Kredi YZG fonu aldım. YZG fonu çok istikrarlı ve 30 Mayısa kadar alınırsa stopajı olmayan bir fon. Gümüş fonları içinde riski az olup gümüş fiyatı ile paralel hareket eden tek fon YZG.

IOG serbest fon olduğu için çok oynak, bazen türevde VIOP gümüş alıp satıyorlar, bu sebeple ani iniş çıkış yapabiliyor. Paranın bir bölümünü bağladım.

GUM fonu da Akbank ın ama YZG sanki daha iyi gibi, fakat az bir miktar da GUM fonu aldım. Çoğunluk IOG ve YZG de.

Maksat riski dağıtmak. Portföyde az bir miktar gümüş olmasının bir zararı olmadı şimdiye kadar.

Ama şimdiki aklım olsa tamamını IOG ye bağlardım en başından. Ölene kadar mokoko.
    Bu gümüş fonlarının üçüne de baktım hemen hemen getirileri aynı. Tıpkı altın fonları gibi. Neden şimdiki aklım olsa sadece IOG alırdım dediniz? anlamadım.

7.  Alıntı Originally Posted by Tbey35 Yazıyı Oku
    Sizin aldığınız fona bakınca yatırımcı sayısı 448 kişi. Bir sınır yok anlaşılan. Ama nitelikli yatırımcılık konusunda kafalarda sorular var. Siz bu aşamalardan geçtiğiniz için bunları cevaplayabilirsiniz sanırım. Ben aklıma gelenleri sorayım da; arkadaşlar da eksik olanları tamamlasın. Tabi iş bankası için konuşuyoruz. Diğer bankalarda uygulama aynı mıdır? o da ayrı bir konu. Sorulara gelince

1) Nitelikli yatırımcı olmak için ne kadar sermaye gerekli? Bu miktar için beyanınız yeterli midir? Bu meblağ toplamı farklı farklı yerlerde olabilir. Ispat etmek mi gerekli?
    2) Serbest fonda alım miktarı en az (minumum) ne kadardır?
    3) Gördüğüm kadarı ile alım ve satış süreleri normal fonlardan farklı değil?
    4) Bir yerden hesap açınca diğer serbest fonları da alabilecemizi söylediniz. Ama bazı serbest fonlar var ki yatırımcı sayısı 3 ya da 4 kişi bunlar anladığım kadarı ile serbest özel fonlar. Sizin alabileceğimiz fonlar sınıfından değil sanırım.
    5) İncelemedim ama alınabilecek tüm serbest fonlar tefaş üzerinden gördüğümüz fonlar. Yani bir banka internet sitesinden fon alacaksınız. Alım yapabileceğiniz fonlar içinde bu serbest fonlar da vardır demek istedim. Öyledir herhalde.
    6) Bankada kendinizi nitelikli yatırımcı olarak tanımlattınız diyelim. Sonra gidip başka bir aracı kurumda hesap açtırdınız. Orada da nitelkli yatırımcı olduğunuzu kanıtlamak durumunda mısınız?

Aklıma ilk gelen sorular bunlar. Cevap verirseniz bir çok kişi faydalanacaktır. Bol kazançlar.
    Nakit mevduatlarının ve sahip olduğu sermaye piyasası araçlarının da dâhil olduğu finansal varlıkları toplamını 1.000.000 Türk Lirası tutarını aşan kişi niteliklidir
    Beyan yeterli
    Alım alt sınırı fondan fona değişir. Fona soracaksınız.
    Tefasta işlem görenler normal fon gibi alınır satılır, işlem görmeyenler için yöneticiye müracaat edeceksiniz.
    Her fonun al sat şartı farklı olabilir bakmak lazım.

Duhul
    Feb 2019
    İkamet
    Edremit / Körfez
    Gönderi
    3,210
     Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Nakit mevduatlarının ve sahip olduğu sermaye piyasası araçlarının da dâhil olduğu finansal varlıkları toplamını 1.000.000 Türk Lirası tutarını aşan kişi niteliklidir
    Beyan yeterli
    Alım alt sınırı fondan fona değişir. Fona soracaksınız.
    Tefasta işlem görenler normal fon gibi alınır satılır, işlem görmeyenler için yöneticiye müracaat edeceksiniz.
    Her fonun al sat şartı farklı olabilir bakmak lazım.
    Serbest fonlar için çokça tefasta işlem görmüyor yazıyor
    X bankasında nitelikli olan başka bankanın serbest fonunu MT ile görüşerek mi alabiliyor ?

Sayfa 238/1002 İlkİlk ... 138188228236237238239240248288338738 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •