Fiziki Gümüş yıl sonuna kadar 71$ görürse şaşırtıcı olmaz!
![]()
Fiziki Gümüş yıl sonuna kadar 71$ görürse şaşırtıcı olmaz!
![]()
Gümüşü bundan sonra ne JPMORGAN ne HSBC ne de GOLDMANSACHS ne BLACKROCK tutabilir. Fiziki talep artışı %540. Fiziki talep adamı ziker. Gümüş rallisi başlasın, davullar çalsın, ölene kadar mokoko yapılsın sahtekar bullion bankalar.
Bence yakında tüm dünyada bütün bankalar sanal gümüş alış satışını yasaklarlar. :-) Bu iş karakolda biter.
U.K. Royal Mint sees 540% increase in silver bar demand
https://www.kitco.com/news/2021-05-1...ar-demand.html
Emtia rallisine gümüş altın katılamıyordu. İnsanlar fiziki almaya başlayınca z.ke z.ke yükseliyor.
Bu fiziki emtia için altın gumus devletler deseki bireysellerin alım satımını yasaklıyoruz. Su tarihekadar neyiniz varsa getirdiniz su fiyattan alıyorum. Getirmezsenizde artık satım olmayacak dese mesela. Ne olacak bu fiziki olayı?
yani kuralları bir degiştiriverirler aklınızı alıverirler.
fizikide cok guvenli degildir..hani onu bil..
arsa alırsın devlet bir yol geçiriverir istimlak eder..al sunu git der.oyle mol mol bakakalırsın..
heç bir şeye guvenilmez...
Yapabilirler ama belki 20 belki 40 yıl sonra da olsa bir yerden sonra vazgeçerler.
Bir de ülke var, ülke var. ABD'de daha önce denenmiş ama Türkiye gibi kuyumculuğun, Kapalıçarşı'nın kültür haline geldiği ülkelerde o iş biraz sıkar.
Hindistan'da altını yasaklamak gibi yani.
Olur mu olur tabi. İmkansız diye bir şey yok. O altını götürüp bunlara teslim edeceğime, çocuklarıma torunlarıma bırakırım. Benim gibi yüzbinlerce insan da aynısını yapar.
Dünya eskisi gibi değil artık her şey çok hızlı değişiyor. Öyle bir kuralın değil 10 yıl, 1 hafta boyunca bile yürürlükte kalabileceğinin garantisi yok. Dövizden aldıkları vergi binde 2'den yüzde 1'e çıktıktan sonra kaç ay yürürlükte kalabildi?
Demokrasinin hala yürürlükte olduğu toplumlarda o yasayı çıkaran iktidar bir daha mümkün değil seçilemez. ABD o kararı 1934 yılında, 1929'daki büyük borsa crash'i sonrasında almış. Durum olağanüstü imiş. İnternet yok, radyo falan zaten devlet ne derse onu söylüyor şimdiki CNN de onların uzantıları. Yığınları yönetmek o zamanlar bir nebze daha kolay.
Yine aynı şeyler yaşanır mı? Yaşanabilir. Yalnız sene 1934 değil. Kimisi yine elindekini avucundakini götürür verir, bana göre ise büyük kesimler ortalık sakinleşinceye kadar aptala yatar.
Evlere silahlı asker gönderip arama tarama yaptırırlarsa o zaman işin şekli değişir ancak.
Bu millet sokağa çıkma yasağını sallamıyor da elindeki altını mı götürüp verecek? Verirler eminim.
paraya donusturemediğin bir emtia hiç bir seye yaramaz..evlere girip almasına gerek yok. neden yapsın..zaten sen onu artık alıp satamayacaksın..geçmiş olsun..alıp satamadıgın bir nesneyede kimse ne arsa verir ne araba verir ne de domates verir karsılıgında.
kuyumcu kulturu demişssin. zannedersin memlekette herkes kuyumcu. 1000 tane adam aglar szlanır hepsi bu.
neyse yani oyle saçma sapan yok resetmiş falan..senin emtiayı da bir reset gelir.aklınız alınıverir. oyle reset tek taraflı olmaz..her tarafa gelir..o fizikilerede..
Yer İmleri