Metastock ta farklı iki periyodu aynı formülde kullanarak expert advisor yada system taster formülü yada Explorer komutu yazmak mümkün müdür
Örneğin saatlikte A günlükte B haftalikta C koşulu gerçekleşirse al yada sat şeklinde bir formül yada komut yazıp bunun back testini yapmak gibi
aptallık aynı şeyleri yapıp hep farklı sonuçlar beklemektir ....A. Einstein
Ticari harici DLL kullanarak mümkün...
Sakıncası,saatlık,günlük,haftalık dataları kullanmalarından dolayı repaint yapma olasılıgıdır..
Saatlık bar bitmiş,günlük devam ediyordur,günlük bar bitmiş haftalık devam ediyordur...
Sadece saatlık bar datası kullanarak yapmaya çalışıyorum,bazen indikatorleri paylaşıyorum onunda açmazları var,sistem halinde paylaşım aşamasına daha getiremedim..
Diğerlerini bilmiyorum ama explorer kısmını duyunca çok heyecanlandım. Örnek olarak verdiğiniz 3 farklı periyot sonuçlarını excel veritabanında birleştirip süzerek anlamaya çalışıyorum ben. Ya da bilmiyorum farklı periyotlarının sonuçlarını aynı anda süzebilecek bir makro yazılabilir mi?
uufuk abi;
Daha önce bana özel tanımladığınız repaint olayını iyi anlamışsam söylediğinizde çok haklısınız, repaint yapma olasılığı çok yüksek. Ticari harici DLL (bunu ne olduğunu tam anlayamadım) kullandığımızı varsayalım. A,B ve C şartlarını sağlayan exploreri gün sonu taramasıyla tespit edemez miyiz? Ertesi gün repaint yapsa bile yani o gün için o şartları göremez miyiz?
“Başarısızlık yeniden ve daha zekice başlayabilme fırsatından başka bir şey değildir.” Henry Ford
Ücretli....
Örnek,net'te daha fazlabulabilirsin...
http://www.metastocktips.co.nz/more_formulas.html
http://www.compuvision.com.au/VitaminC.htm
Amibroker kullanın bence. Metastocktan daha fazlasını yapabilirsiniz. uufuk hocam kodlamayı sevdiğinizi zannediyorum. Amibroker sizi mutlu edecektir. MTF formüller de mevcut.
Amibroker,basit hazır scribd (indikator),bilgisayar dili (C) kullanması ve fonksiyon zenginligi ile açık ara üstün...
Kullanılan Metastock dataları otomatik güncellemesi de bir diger artısı...
Bende bilgisayar dili yok,ezberim de çok zayıfdır..Yeni başlayanlara gençlere bende israrla öneririm...
İşin temeli metastockla ögrenilir daha sonra Amibrokere terfi edilirse çok iyi olur...
Anlık(otomatik) işlem yapanlar temeli metastockla ögrenir daha sonra İdeal'e geçerse dogru yapmış olurlar..
uufuk abi;
Metastock'a bir indikatör tanımladım.
alsana = If(L>=Fml("DCU") AND L>=Fml("DCU2") AND L>=Fml("DCU3") AND L>=Fml("DCU4") AND L>=Fml("DCU5") AND L>=Fml("DCU6") AND L>=Fml("DCU7") AND L>=Fml("DCU8") AND L>=Fml("DCU9") AND L>=Fml("DCU10") AND L>=Fml("UCU") AND L>=Fml("UCU2") AND L>=Fml("UCU3") AND L>=Fml("UCU4") AND L>=Fml("UCU5") AND L>=Fml("UCU6") AND L>=Fml("UCU7") AND L>=Fml("UCU8") AND L>=Fml("UCU9") AND L>=Fml("UCU10"),1,0)
alsana indikatörü 0 ya da 1 sonucunu alıyor.
alsana'nın 1 değerini aldığı andaki kapanışı görebilmek için;
Explorere ValueWhen(1,Cross(Fml("alsana"),0),C) formülünü giriyorum.
alsana'nın 1 değerini alışından itibaren geçen bar sayısını görebilmek için;
Explorere BarsSince(Fml("alsana")<0) formülünü giriyorum.
Fakat tarama sonucunda hepsinde de N/A sonucu ile karşılaşıyorum.
Yardımcı olabilir misiniz?
“Başarısızlık yeniden ve daha zekice başlayabilme fırsatından başka bir şey değildir.” Henry Ford
Yer İmleri