akşam seansında işlem görenler
Kod
XU030
F_XU0300621
F_XU0300821
F_XU0301021
F_XU0301221
XLBNK
F_XLBNK0621
F_XLBNK0821
F_XLBNK1021
F_XLBNK1221
X10XB
F_X10XB0621
F_X10XB0821
F_X10XB1021
F_X10XB1221
GLD
F_XAUUSD0621
F_XAUUSD0821
F_XAUUSD1021
F_XAGUSD0621
F_XAGUSD0821
F_XAGUSD1021
Bear_Bull
@BearBull26
bu işleri 90'larda yakından izliyordum, klasik olarak doğulu ağaların tekelindeydi sevkiyat - abuzer uğurlu, sonra behçet cantürk vd.. sonra örgüt palazlanınca bunlardan haraç kesmeye başladı, yani tam bilemiyorum tabii, bunlar iş ortaklığı mıydı? yoksa kürt davasına inandığı için miydi? ama mesela yeni gündem gazetesinin finansörü behçet cantürk idi.. özel harekatçılar yeni gündem ankara'nın göbeğindeki gazete binasını tnt kalıplarıyla toptan havaya uçurmuştu (haber bile olmamıştı).. ağargil sonra tek tek bütün baronları infaz etti, behçet cantürk, sorna savaş buldan (pervin buldan'ın kocası) ve diğerleri.. ağargil toptan ticareti tamamen ele geçirdi, ama bir sorun vardı- almanya'daki perakende dağıtım kürtlerin elindeydi, kürt torbacılar -siz bizim ağalarımızı öldürdünüz, sizin malınız dağıtmıyoruz' diye rest çekti.. alternatif bir rota oluştu, afganistan- iran- kafkaslar- ukrayna üzerinden avrupa.. yani almanya'da mal kıtlığı yaşanmadı, ama türkiye'de ağargillerin mallar elde kaldı.. elde kalan malı iç piyasaya bastılar, istanbul'da liselerin önlerinde tek shot eroin bir bira fiyatına satılır oldu, onlarca overdose ölüm (basına yansıdığı kadar)
neyse, 90'lardan beri rotalar isimler pazarlar mallar değişti ama avrupa çapında perakende dağıtım tekeli değişmedi, her daim pkk'nın elinde kaldı.. almanya (avrupa) düzleminde kürt davasına adanmış yüzlerce sivil toplum örgütü bu uyuşturucu dağıtım ağının parçası oldu ana fonksiyonda.. yüzlerce yıllık kürt feodalitesine karşı çıkma anlamında bir baldırı çıplaklar hareketi olarak doğup gelişmiş olan apocu hareket artık avrupanın torbacı tekeline dönüşmüştü.. küresel düzlemde uyuşturucu ticaretinin bir numaralı gözetmeni olan cia/gladyo, artık pkk'nın tek hamisiydi, başka türlüsü mümkün değildi.. bir isviçre hapishanesinin avlusuna helikopterle inip bir uyuşturucu baronunu hapisten kaçırmak ancak cia'nın başarabileceği bir hareket idi-
iki sene evvel türk ordusu pentagonla restleşerek rojawa'ya girdiğinde küresel medyada estirilen kampanyayı hatırlıyoruz hepimiz- uyuşturucu ticareti, insan kaçakçlığı, haraç vs her tür mafyatik işi yaptığını bildiğimiz pkk, -medyada işid'e karşı savaşan feminist, ekolojist, demokratik vs bi sivil toplum örgütü olarak gösterildi, ve türk ordusu bu masum kürtlere soykırım yapmak üzere saldıran bir barbar güruhu olarak resmedildi batı medyasında..
2015 seçimleri döngüsünde hdp %13 oya ulaşmış, 80 mebusla 3.büyük parti olarak meclise girmişti, büyük bi şans verilmişti kendisine.. ama selo, kandil'in askeri vesayetine karşı çıkma cesaretini gösteremedi, üstelik apo bile karşıydı kandil'e, ama yapamadı selo ve hdp.. cia planını kabul ettiler, devrimci halk savaşı falan diye hendek savaşını başlattılar.. çok yazık oldu.. çözüm sürecini bitirme karşılığı olarak cia/pentagon tarafından vadedilen rojawa devlet projesine angaje oldular, ve sonuç? rojawa projesi çöktü, selo hapiste.. çok çok büyük bi çözüm fırsatı kaçtı, çok yazık oldu, rezil cia projelerinde rol kapmaya çalışan yeteneksiz bi figürandan öte bi şey olamadıklarını kanıtladılar
Dükkan kapalı kalmış
günaydin arkadaşlar
SİSTEMLERİN faydasını görüyorum.MAYISTA düşüş bekliyordum,ana plan buydu.Ama bu herife hiç bir zaman
güvenilmeyeceğinden sistemlere uygun olarak son hafta short-flat giriyordum.sisteme uymayıp short yapıp bekleseydim 60 puan zarar oluşacaktı... oysa ki zarar 10-15 puan oluştu...az zarar benim açımdan kar gibi oldu..
zaten eninde sonunda döndüğünde oluşacak sert hareketle 60-90 puan kar alınır gibi...AMA NEREDEN DÖNECEK?
Hem dün
hem bugün
sabah başlangiç gayet sert yukarı oldu
dün gün içi fazla almadılar
bakalım bugün neyapacak
Yer İmleri