Sayfa 241/1002 İlkİlk ... 141191231239240241242243251291341741 ... SonSon
Arama sonucu : 8009 madde; 1,921 - 1,928 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XII

1.  Alıntı Originally Posted by BaşKara Yazıyı Oku
    Biz geçen sene dayağı dixie düşerken yemişiz..

Buradan yükselmeye başlarsa ne olur?
    Beklenti bu..ABD tahvil faizleri Avrupa'ya görece artınca dolar güçlenecek hesabı...ama para dağıtıyorlar, kısa vadeli faizlere basıp uzunları kaldırıyorlar, dolayısıyla DXY para bolluğunun baskısını yaşıyor.

Buradan yükselmeye başlarsa, ve bizim ana senaryo doğruysa bütün majör ve minör paritelerde dolar güçlenecek demek...Bizde USDTRY belki de genişleyen bir diyagonale hatta impulse'a dönecek demek..

Altın arada...US10Y faizi ABD TÜFE' den büyükse DXY artınca o da ters korole olup düşecek, hatta onun düşüşü DXY artmasına da katkı sağlayacak...ama tersi olursa şu anki gibi, ABD CPI-US10Y kadar yükselecek...kabaca %5-%1.7 şimdilik ama bir kısmını katetti bile..asıl bize ABD reel faiz endeks şeklinde o lazım..US10Y Real Yield-USA CPI gibi..

Ortada parayı tutan havuzlar var, bunların en büyüğü tahvil bono piyasası, sonra borsa, sonra altın/emtia, şimdi de kriptolar eklemlendi. Para bunların içinde 'bulk' halinde akıyor. Tahvilden çıkınca hepsi ihya oluyor. Tersi olursa ne olur onu anlamaya çalışıyoruz. Hem borsalar yıkılmayacak, hem para dağıtılacak oluk oluk, az biraz enflasyon yaratacak ama kalıcı olmayacak, dağıtılan paralarla halk dayanıklı dayanıksız tüketim malı alacak, gidip altın kripto almayacak, hem de işsizlik azalacak, hem devasa borç dönecek, hem faizler azıcık yükselecek ve bunu yabancılar alacak...

Hem emecek, hem gömecek yani...onu çözmeye çalışıyoruz azizim.

2. Deniz kıyıları daha iyi, iç kesimler kötü...
     Alıntı Originally Posted by MedwiG Yazıyı Oku
    8-14 Mayıs arası 100 bin nüfusa karşılık gelen toplam vaka sayısı

SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Twinkle twinkle little star,
    Soon you won't be twinkling anymore.....

3. Bu son olsun..hala bitmedi gibi..belki savrulur uzun bir çubukla..belki de bitmiştir..

Ters skala DXY ...........YTD

4. Dolar milyarderleri hisselerini boşaltıyor haberini geçti zerohedge. Hayırdır inşallah... Geliyor gelmekte olan.

Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Dolar milyarderleri hisselerini boşaltıyor haberini geçti zerohedge. Hayırdır inşallah... Geliyor gelmekte olan.
    Zenginler daha zengin olacak.

Yüksek maliyetli hisseler ve coinler küçüklerin ellerinde patlayacak.

Film bu.

6.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Yıllar önce gitmiştim 5 yıldızlı bi otele tatil için. Lobide gördüğüm rakam yanlış hatırlamıyorsam yine öyle 100 dolar civarına tekabül ediyordu günlük. Dolar çok daha ucuzdu tabi o zaman. Aslında geceliği 80-100 dolar 5 yıldızlı her şey dahil bir otel otel için çok abartı bir fiyat değil. Asıl problem bizim epey fakir oluşumuz.

Bir de yabancıya çok uçuk indirimler yapıldığı yazılıp çiziliyor her tarafta. O da dengeleri değiştiren bir faktör. Benim lobide gördüğüm rakamlardan direk kalan turist yoktur belki de. Otel sahipleri o parayı bir yerlerden çıkarıyordur yoksa kim niye zarar ettiği işletmeyi açık tutsun yani... (öbür ihtimal de karapara aklama)

Otellerin içinde çanta, cüzdan vs hediyelik eşya satan dükkanlar var. Bizim milletimiz oralarda 5 kuruş harcama yapmaz çünkü aynı malı başka yerde daha ucuza bulacağını bilir. Odaya kesinlikle ekstra yiyecek/içecek söylenmez çünkü fiyatlar kol gibi euro ile.

Turistler buralardan alışveriş yapıyorlardır da oteller yaptıkları o indirimi oradan çıkarıyorlardır diye tahmin yürütüyorum. Öbür yandan buraya gelen turistler ekstra harcama yapıyorlar mıdır ondan da emin değilim. Genelde fakirlerin geldiği görüşü hakim.

Turizm bir anlamda turist düdükleme sektörü bu ülkede. Otel sahipleri de üstüne binemeyeceği müşteriyi pek sevmezler. Bizimkiler bik bik bik bir sürü soru sorarlar pazarlık yaparlar. Turist öyle mi, ne alırsan 100 euro :d
    Bize gelen turist genelde sadece oda hizmeti verilen İstanbul da Bim ve benzeri yerlerden çıkmayan türü geliyor .

Araplar zeytin ezmeli nutellalı simit sürmesinin pazarlığı bile yapıyorlar .

5 TL lik kupa bardağa 3 tanesi 5 e olur mu diyor .

50 liralık bornoza 5 TL teklif ediyor ben havlucuya onu teklif etsem beni sopayla kovalar ama onlara birşey diyemiyor ama arkalarından bol bol yad ediyorlar .

Antrikotun porsiyonuna 10 TL olur mu diyorlar .

Yani oranın ülkenin en alt tabakasının en altı geliyor genel olarak şu anda .

Turistler karnım aç dövizlerle can you help me diye dolaşıp dilencilik yapıp karnını doyurma peşinde .

Bir tane Rus Kıza açıdım öyle kadın bir hafta o çevrede dolaştı öyle açım diyerek .

Hiç para harcamadan gidiyor çoğu

7.  Alıntı Originally Posted by Pscyokinesis Yazıyı Oku
    Bize gelen turist genelde sadece oda hizmeti verilen İstanbul da Bim ve benzeri yerlerden çıkmayan türü geliyor .

Araplar zeytin ezmeli nutellalı simit sürmesinin pazarlığı bile yapıyorlar .

5 TL lik kupa bardağa 3 tanesi 5 e olur mu diyor .

50 liralık bornoza 5 TL teklif ediyor ben havlucuya onu teklif etsem beni sopayla kovalar ama onlara birşey diyemiyor ama arkalarından bol bol yad ediyorlar .

Antrikotun porsiyonuna 10 TL olur mu diyorlar .

Yani oranın ülkenin en alt tabakasının en altı geliyor genel olarak şu anda .

Turistler karnım aç dövizlerle can you help me diye dolaşıp dilencilik yapıp karnını doyurma peşinde .

Bir tane Rus Kıza açıdım öyle kadın bir hafta o çevrede dolaştı öyle açım diyerek .

Hiç para harcamadan gidiyor çoğu
    Walla siz bu görüntüyü hangi otelde hangi yıl yakaladınız bilmiyorum ama ben buna benzer bir şey hiç görmedim Antalya'da takıldığım dönemde.

Zaten benim kaldığım otelde tl ile ödeme diye birşey de yoktu. (var da, euro karşılığı olarak) Bütün fiyatlar euro ile yazılıyordu her yerde.

su 3€, bira 7€ gibi... (rakamları atıyorum ama görünce çüş demiştim odadaki oda servisi menüsünü)

8.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Walla siz bu görüntüyü hangi otelde hangi yıl yakaladınız bilmiyorum ama ben buna benzer bir şey hiç görmedim Antalya'da takıldığım dönemde.

Zaten benim kaldığım otelde tl ile ödeme diye birşey de yoktu. (var da, euro karşılığı olarak) Bütün fiyatlar euro ile yazılıyordu her yerde.

su 3€, bira 7€ gibi... (rakamları atıyorum ama görünce çüş demiştim odadaki oda servisi menüsünü)
    açlık dürtüsü ile kalkmış uçaga yada otobuse binip,taa bizim buralara tatilde karnımı doyururum diye gelmiş,yersen
    yazdıklarım asla yatırım tavsiyesi değildir,lütfen forumun ğirişindeki yazıyı okumadan foruma ğirmeyin.232/643

Sayfa 241/1002 İlkİlk ... 141191231239240241242243251291341741 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •