Originally Posted by
goktug
Bu tamamen beni bağlayan bir yorum olacak ama Temel Analizi güçlü olan bir senedin sistem tarafından yakalanmasını ben zayıf bir ihtimal olarak görüyorum-illa ki böyle senetlerde sisteme takılacaktır ama sayıları bir elin parmağını geçmez diye düşünüyorum- bu tarz hisselerin bilançoları önceden tahmin edilebilir olması sebebiyle ya fiyatlamış olacaktır ya da ağır hareket ettiklerinden kar marjları düşük olacaktır. Elbette istisnaları olacaktır umarım bunlarda sisteme düşer.
Yanlış değil ama kısmen yanlış düşündüğünüzü söyleyebilirim. Yani hem haklısınız, hem de haksız. Bu da benim yorumum, sakın yanlış anlamayın.
Haklı olduğunuz taraf şu; Örnek vermek gerekirse GARAN ya da THYAO'nun bu denli bir sıkışma ile sisteme düşeceğine ben de inanmıyorum. (Bunun sebebinin ne olduğunu çok düşündüm ama bulamadım)
Haksız olduğunuz taraf şu; Örnek vermek gerekirse ALKIM 10 tam (Temel Analiz) puan alarak sisteme yakalandı. Tepki vermesi biraz uzun zaman aldı ama oldu. Bu gibi senetler bir elin parmaklarını geçmez ise yine siz haklısınız.
Bizim amacımız da zaten önceden fiyatladığı hareketin başlangıcını yakalamak. Farkeden bir şey yok. Bilançodan 1-2 gün önce tespit edelim ertesi gün bilanço açıklansın prim yapsın şeklinde de bir çalışmamız yok. Bilançoyu fiyatlamaya başladığı günden öncesi bizim için yeterli.
Umarım sizin de belirttiğiniz gibi beklemediğimiz şekilde bütün senetler sisteme düşer.
“Başarısızlık yeniden ve daha zekice başlayabilme fırsatından başka bir şey değildir.” Henry Ford
Yer İmleri