Sayfa 272/1002 İlkİlk ... 172222262270271272273274282322372772 ... SonSon
Arama sonucu : 8009 madde; 2,169 - 2,176 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XII

1. Bir çuval kuru erzağa, patates, soğana oyunu satanlara, Sarayın 2019 Sayıştay Raporuna göre günlük harcaması 10 milyon TL diyorsun...Hafsalası almıyor fakirin, ulan bari destekli salla 10 milyon günlük gider mi olur diyor..

Gülelim mi, ağlayalım mı?

Yaşar Nuri' nin dediği gibi, Allah ile aldatıldık...NOKTA

3. Enflasyon karşısında eriyoruz...faizler düşük, daha ne kadar artar, imkan var mı, muamma. Emtia ve gıda fiyatları uçuşta, ÜFE daha TÜFE' ye tam yansımadı. Döviz uçsa da, kaçsa da, full dövizde olsak da yetmiyor, mal mülk maaşlar, çocukların geleceği hepsi açıkta korunmasız...

İnşaat maliyetleri arttı, ev fiyatları artmalı deniyor. Kira çarpanına bakıyorsun abukluk var, aynı semt aynı metrekare kabaca yaşları aynı, kira 3500 TL, evin fiyatı 1.2 milyon, 240 ay desek geri dönüşü 840 bin olmalı. Başkası kira 2500 TL evin fiyatı 850 bin TL, ha satılıyor mu, satılmıyor, amcam dolar arttıkça ev fiyatına zam yapıyor. Ya kiralar düşük, ya da evler uçuk, ee peki nasıl daha da artacak...artarsa kiralar ne olacak, o kiralara kim tutacak..çözemedim.

Para bolluğuna ABD kısa vadede el atmazsa, altın zıbıtacak, görünen o..Aldık sattık, satmayıp üstünde oturaydık iyiydi.

Ziraat fx de CFD alım satımı varmış, USOİL, Copper, US30Y filan...petrol sıfıra düştüğünde, Copper daha yolun yarısında iken neredeydi bunlar. Alırdık petrol konratı yatardık..

Yok bunnar dolar gaymeci falan değil, bir araba cıbıl çıktı, dipfriz, stok falan, bunnar ne annar etine dolgundan?
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

5.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Enflasyon karşısında eriyoruz...faizler düşük, daha ne kadar artar, imkan var mı, muamma. Emtia ve gıda fiyatları uçuşta, ÜFE daha TÜFE' ye tam yansımadı. Döviz uçsa da, kaçsa da, full dövizde olsak da yetmiyor, mal mülk maaşlar, çocukların geleceği hepsi açıkta korunmasız...

İnşaat maliyetleri arttı, ev fiyatları artmalı deniyor. Kira çarpanına bakıyorsun abukluk var, aynı semt aynı metrekare kabaca yaşları aynı, kira 3500 TL, evin fiyatı 1.2 milyon, 240 ay desek geri dönüşü 840 bin olmalı. Başkası kira 2500 TL evin fiyatı 850 bin TL, ha satılıyor mu, satılmıyor, amcam dolar arttıkça ev fiyatına zam yapıyor. Ya kiralar düşük, ya da evler uçuk, ee peki nasıl daha da artacak...artarsa kiralar ne olacak, o kiralara kim tutacak..çözemedim.

Para bolluğuna ABD kısa vadede el atmazsa, altın zıbıtacak, görünen o..Aldık sattık, satmayıp üstünde oturaydık iyiydi.

Ziraat fx de CFD alım satımı varmış, USOİL, Copper, US30Y filan...petrol sıfıra düştüğünde, Copper daha yolun yarısında iken neredeydi bunlar. Alırdık petrol konratı yatardık..
    Kira fiyatları artması mantıklı değil zira büyükşehirden köye tersine göç oluşuyor veya işler home Office den görüldüğü için merkezde eve ihtiyaç azalıyor, mesela Bodrum'da oturup işini yapacak çok adam var şirket toplantıları da zoomla yapılacak , plazacilar yandı , bu durumda servis yemek güvenlik temizlik işleri gibi destek hizmetleride çöktü mü alsana iş olmayica millet kirayı nasıl ödeyecek, olayı yönetemediler benim anladığım sağ duyu ve zeka kayboldu .

Bir örnekle izah edeyim sanıyorum bana katılanlar katılmayanlar dan çok olur, şöyle:
    Cep telefonu markalari içinde Nokia 2000 li yılların başında efsane idi 3310 3330 yılan oyunu ıvır zıvır uzun pil süresi dayanıklılık 1 numara idi , sonra ekranlar büyüdü ram rom ihtiyacı yazılım ihtiyacı oldu Nokia sert dediğim dedik insanlar tarafından yönetiliyordu ve smybian denilen bir işletim sistemi geliştirdiler ve en iyisinin kendilerinin ki olduğuna inandılar çünkü başarıları sarhoş etmiş gözlerini korlestirmisti bu sırada android sistemi çıktı orta düzey yoneticilerden ileri görüşlü olanlar Android'in kendilerinin kinden iyi olduğunu ve bunun satın alinmasi gerektiğine inandılar ama yöneticiler çok sert olduğundan soyleyemediler belki söyleyen olduysada kovuldu , sonunda iş işten geçti ve Windows işletim sistemiyle dönmeye çalıştılar ellerine yüzlerine bulaştı çünkü piyasa affetmiyordu .Benim bildiğim Nokia ile ilgili böyle okumustum .

6.  Alıntı Originally Posted by reha kaya Yazıyı Oku
    Yok bunnar dolar gaymeci falan değil, bir araba cıbıl çıktı, dipfriz, stok falan, bunnar ne annar etine dolgundan?
    Yaw millet parayı tam bulsa etine dolgunlar koşacak zaten , mesele bu devirde money money money .
    Gerçi etine dolgun deyince aklıma hep Zerrin Egeliler gelir etine çok dolgundu butları iyiydi şimdi nene olmuş paçalı kocakarı donu giyiyordur .
    Uymaz artık 😁😁😁..

7.  Alıntı Originally Posted by Desidero74 Yazıyı Oku
    Kira fiyatları artması mantıklı değil zira büyükşehirden köye tersine göç oluşuyor veya işler home Office den görüldüğü için merkezde eve ihtiyaç azalıyor, mesela Bodrum'da oturup işini yapacak çok adam var şirket toplantıları da zoomla yapılacak , plazacilar yandı , bu durumda servis yemek güvenlik temizlik işleri gibi destek hizmetleride çöktü mü alsana iş olmayica millet kirayı nasıl ödeyecek, olayı yönetemediler benim anladığım sağ duyu ve zeka kayboldu .
    Gayrimenkule yatırım denklemi kendi içinde birçok alt denklemden oluşuyor.

Biz ortalama insana hitap eden ev ve bunun kirasından fikir yürütüyoruz. Yani bu evin fiyatı artar da, kirası o oranda şu olursa, insanların geliri de hala bu olduğuna göre bu evi bu fiyata kim kiralayacak, diye fikir yürütüyoruz.

Tabi bunun komple bir ortalaması da var, hesaplıyorlar işte endeks şeklinde yayınlıyorlar, bir şekilde inşaat maliyetlerinin artması bu endekse yansıyacak....ama alt denklemler nasıl olacak muamma...

Mesela şunun gibi, bambaşka boyutta olan alt denklemler de var, yorumları okumak yeterli. Dediğine göre bu bölgede 10 milyonun altında ev yok. Biri demiş, 18 milyonun 5 ini faize yatırırım, onun 70 bin getirisi olur yarısı ile bu evi kiralarım, o kadar parayı niye bağlıyayım diyen, bu paraya 37 tane daire alırım diyen, bu para 1.5 milyon dolar yapar yabancılara söylesen gülerler diyen...ne ararsanız var..

Evin buzdolabı, 25 bin dolarmış, küçük bir daire fiyatı...dediğim gibi bambaşka bir denklem..seyirlik

8.  Alıntı Originally Posted by reha kaya Yazıyı Oku
    Yaw adam evin içinde de maske takın diyo...telle boğmaya kalkıyorsunuz, sonra hala et but...

Aşılıyım diye maske takanı var mıymış...varsa bi değerlendirmek lazım

Sayfa 272/1002 İlkİlk ... 172222262270271272273274282322372772 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •