Sayfa 268/1002 İlkİlk ... 168218258266267268269270278318368768 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 2,137 - 2,144 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

1. Istanbul portfoyun para piyasasi fonu acilmis https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=IJV

Birde fon sepeti fonu acilacakti tam tarihi ne zaman acaba , nitelikli yatirimci olmadan almamiz mumkun olacak mi ?
    Bir videoda tufan deriner bahsediyordu, videoyu bulamadim.

edit ; sadece nitelikli yatirimcilarin almasi mumkun. Kap da izahnamesinde bu sekilde yaziyor.

https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=IZB

2.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    hsyf fonlarının toplam gideri ya da yönetim ücretleri birbirinden farklıdır. yani genel bir şey söylenemez.
    hsyf fonlarında stopaj vergisi %0 olarak uygulanır. ( Yürürlükteki ysasayla değil uzun yıllardır böyle)
    tefaşta gördüğünüz getiriler vs. bütün yönetim giderleri/ücretleri çıkarıldıktan sonra NET kalandır.
    Dolayısıyla sadece getiriler üzerinden değerlendirmek yeterlidir. 5 yönetim ücreti alıp 10 kazandıran, 1 yönetim ücreti alıp 2 kazandırandan yeğdir.

Bundan sonraki kısım benim yorumum, genel bir doğru olmayabilir.

Endeks dolar bazında 40 yıldır 50-500 dolar arasında gidip gelmekte, doların da kabaca enflasyon kadar arttığı düşünüldüğünde,
    aslında reel bir gelir yaratmamaktadır. Artışı nominaldir, reel değil. Bütün dünyada da buna benzerdir.

Hsyf yatırımı yapacaksanız, bakmanız gereken getirileri değil , endekse görece getirileri olmalıdır.
    Hsyf'ler benchmark yani kıyas kriterinden bagımsız düşünülmez. Endeks 10 düşerken 5 düşen fon , endeks 10 çıkarken 5 çıkabilen fondan uzun vadede çok çok daha fazla getirecektir.

Yani yıllık endeksi ortalama %15-20 geçebilen bir hsyf alırsanız, ya da bu tür fonlardan portföy oluşturursanız. Her yıl kabaca enflasyon üstü %15-20 reel getiri elde edersiniz. Yani ortalama bir mevduat yatırımcısını dörde beşe katlayabilirsiniz.

Ancak her halukarda portföy volatilitenizi düşürmek için endeks dışında dayanakları olan fonlarla portföy oluşturmanızı öneririm.

Selamlar,
    Çok teşekkürler, portföyümde hisse yok normalde, borsa işlerinden pek anlamadığımdan dolayı. altın(%20) +eurobond(%50) ve nakit(%30)ten oluşan portföyüm var. Forumda takip ettiğim kadar uzun vadede hisse en çok kazandıran yatırım enstrümanı gibi. Ancak benim gibi hisseden anlamayanlar için fonlar cazip geldi. Şuan araştırıyorum. Portföyümün %30u hissede olacak şekilde ayarlama yapacağım. Bunun da 2/3 ü hsyf de 1/3 üylede kendim öğrendiğim kadarıyla borsadan hisse alacağım.

3. Kripto paracıları tren pozisyonu yapmışlar.

4. Nurol'da PPF, kıymetli madenler ve katılım fonu ile borçlanma araçları fonu izni almış.
    PPF'ler cazip hale geldi şirketler için
    Herkes PPF kurmaya başladı.

5. Tesla nın elindeki kripto paralar underwater olmuş. Bilançosu zaten çöptü, çöpün çöpü olacak artık.

Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Tesla nın elindeki kripto paralar underwater olmuş. Bilançosu zaten çöptü, çöpün çöpü olacak artık.
    Bin beter olsun pis manipülatör...
    Millete aldırdı Bitcoinleri.
    Elon yatacak yerin yok dostum.
    Yeni yatırımcıyım. Benim yazdığımla yatırım yapmayınız. Selamlar.

7.  Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Kripto paracıları tren pozisyonu yapmışlar.
    Bitcoin'de Kötü günler geride kaldı...

Sırada DAHA Kötü günler var...
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

8. Pandemide Basılan paraların bir kısmı bitcoine gitmişti böylece balinalar tek tuşla fazla basılan paraları sildi..

Eeee Pandemi bitmek üzere... O yüzden patronlara çalışacak işçi lazım öyle herkes yattığı yerden para kazanırsa kimse çalışmaz...

Diğer basılan paraların büyük kısmı abd borsalarına gitmişti. Küresel baronlar diğer basılan paraları da sıfırlarlar mı acaba...?

Ne diyordu Ünlü şair Serdar Ortaç: "Kafamda deli sorular..."
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

Sayfa 268/1002 İlkİlk ... 168218258266267268269270278318368768 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •