Sayfa 791/997 İlkİlk ... 291691741781789790791792793801841891 ... SonSon
Arama sonucu : 7970 madde; 6,321 - 6,328 arası.

Konu: Viop XXXIII

1.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Yanlış bakıyorsun olaya... kızma..
    Burası viop topiği..
    Kumarcı tokatçı vurkaç cı adam burada oynar..
    Bana ne 20 sene öncesinden mi işlem görüyo 40 mı..
    Onu uzun vade temettücüler düşünsün..

viopçu adam değerle değil iniş çıkışlarla ilgilenir.
    Uzun vadecilere sorsan onlarda çok memnun. Kısa vadeciler zaten memnun. Ihlas ve türevlerini almadıysan birde portföyünde banka yoksa borsa güzel aslında.

2. --Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha düşük faiz oranları çağrılarını yenileyerek lirayı, dolar karşısında yeni bir rekor düşük seviyeye getirdi.

--Merkez bankası başkanına yüksek enflasyona rağmen politikayı gevşetmesi için baskı yaptı.

” Bloomberg

uluslararası basına düşmeye başladı haber...

ben kişisel olarak hisse ve viop'u tamamlayıcı olarak görüyorum.

dolar : portföyü dolar bazlı korumak için %50 civarı en az..

hisse : tl varlıkların olası bir rallisini en iyi yanstacak likit enstrüman sınıfı

viop : cash üretme.. veya kaybetme..

altınla filan uğraşmıyorum.. şimdi bu 3 enstrüman sınıfında dolar ve hisse'yi fırsat maliyeti (abd ve TR faiz oranları) ile karşılaştırırım, hatta karşılaştırmam gerekir zaten..

ama viop.. olay tamamen "fark" kavramı ve kaldıraç.. bizim için enstrüman 10 tl imiş 100 tl imiş farketmez.. 2 aylık kontratla kapitalimizi mümkün olan en verimli biçimde kullanarak cash üretmeye çalışıyoruz..evet.. bizim için ne kadar % olarak yükseldiği veya düştüğü önemli.. nominal değerler görece önemsiz..buradan cash üretebilirsek o parayla hisse ve dolar alabiliriz..yani türev üründen esas yani dayanak ürüne (dolar + hisse) döneriz..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

4. MB başkanı diyordur. Ne güzel yazıp gidiyorduk. Geldik geleli gün yüzü göremedik. bu faiz ve dolar benim başımı er geç yiyecek.

ben bunların bazı demeçlerini hatırlıyorum..

"dünyada o kadar çok para var ki mutlaka, hatta mecbur bize gelecek başka yer mi var!!!??"

bakış açısı bu.. yani herkes sıraya girmiş bize borç vermek için sıraya girecek.. böyle bekliyorlar..ama faiz yükü abd faizi kadar olsun istiyorlar.. yani "abd de 0-1-2 gibi faiz var bizde neden 20 olsun ?" düşüncesindeler..

yabancı neden CDS sigortası için abd faizilerinin üzerine 400 küsur baz puan ödüyor ve bize ancak öyle borç veriyor diye kendilerine sormuyorlar..

CDS: credit default swap

o ifadede geçen "default" ne demek ?? iflas demek..bakalım ne zaman "one minute" ötesine geçip kelimeleri ve kavramları anlamaya başlayacaklar..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Şişli-İstanbul
    Gönderi
    1,689
    1 kg altın geçen yıl 370k idi, dün gece 535k'yı vurdu.
    portföyünüz geçen yıl 100 iken şimdi 144 ise kafa kafayasınız. kar da zarar da yok. varlıklarınızı korumuş oldunuz.

veya 100 liranız 1 yılda 200 lira olduysa tebrikler. fakat reelde %100 değil %38 kar etmiş oldunuz.
    yani öyle kolay değil bu ülkede yatırımcı, girişimci olmak.

Gurbetçiler boşuna sevmiyor adamı..Tamamen duygusal..
    Ne içindeyim zamanın ne de büsbütün dışında; yekpare geniş bir anın,parçalanmaz akışında bir garip rüya rengiyle uyuşmuş gibi her şekil,rüzgarda uçan tüy bile benim kadar hafif değil..

Sayfa 791/997 İlkİlk ... 291691741781789790791792793801841891 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •