Sayfa 410/1002 İlkİlk ... 310360400408409410411412420460510910 ... SonSon
Arama sonucu : 8009 madde; 3,273 - 3,280 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XII

1.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Hayır konu branşım değil o yüzden cidden merak ettiğimden soruyorum.1990 ların sonunda ilk cep telefonlarına bakıyorum bir de şimdiki cep telefon teknolojisine bakıyorum arada dünya kadar fark var.1972 de aya gideceksin aradan 50 yıl geçecek o teknolojinin bilmemkaç katı gelişmiş teknolojilerle şimdi aya dolmuş gibi gidip geliniyor olmalıydı diye düşünüyorum.O nedenle benim aklım pek yatmıyor,ama haddimi aşmıyayım forumdaş mühendislerin aklı yatıyorsa ben yanılıyorumdur.
    aynen ilk bakışta öyle düşünülüyor üstadım bakış açınızda haklısınız.

Lakin rafa kaldırılan projelerde şimdiki mühendislere aynı araçları verseniz aya gönderemez uzun uzadıya yazılacak bir konu ama kısaca örnek vereyim USA 'da araban çalınmasın istiyorsan manuel alırsın derler. O derece kullanılmadığından millet nasıl yürüteceğini bilmiyor belki 5-10 sene sonra bende unuturum manuel kullanmayı 5 senedir otomatik kullanıyorum hanımın sayesinde.

2.  Alıntı Originally Posted by Batman Yazıyı Oku
    aynen ilk bakışta öyle düşünülüyor üstadım bakış açınızda haklısınız.

Lakin rafa kaldırılan projelerde şimdiki mühendislere aynı araçları verseniz aya gönderemez uzun uzadıya yazılacak bir konu ama kısaca örnek vereyim USA 'da araban çalınmasın istiyorsan manuel alırsın derler. O derece kullanılmadığından millet nasıl yürüteceğini bilmiyor belki 5-10 sene sonra bende unuturum manuel kullanmayı 5 senedir otomatik kullanıyorum hanımın sayesinde.
    90'lı yıllarda VW 8 valf 1600 cc Hitler motor diye de anılan motorunu geliştirdi 2012 yılına kadar da son zamanlarda FSI ve TSI eşlik etse de atmosferik motorunu GOLF 'lerde kullanmaya devam etti. Bazı şeyler de limitlere yakınsayınca gelişme yavaşlıyor yaptığınız yatırımın ekonomik karşılığı olmalı.

3. cep telefonu teknolojisi ile uzay aynı mı? cep telefonu kullanıcı odaklı..yatırım yaptın ,sattın ,para kazandın.. bir daha yatırım yaptın...uzaya oylemi milyar dolar yatırım yaptın ay a gittin geldin...tamam ..orada araştırma yaptın ..sonuç ? getiri ? yok arkasından bir da milyar dolar harcadın gittin..tabiiki aynı hız da teklojik degişim olmaz ..ay a giderek belki bir kazanım elde ederiz dediler maden vs vs diye baktılar olmadı ..artık ay a bakan yok ..şimdi milyarlarca dolar mars için harcıyorlar...giden paranın dönüşü olmaz ise bir süre sonra mars araştırmalarına da ara verilecek...

4. Halkı büyük maliyetli yatırımlara ikna etmek için, motor söylemler gerekli, en kullanışlı olanı savaş. Yoksa bile bir düşman yaratılır, dış tehdit değerlendirmesi yapılır, muazzam bütçeler ayrılır, bütün teknolojiler de bu savaş ARGE si içinde halledilir. Denizaltılar, radarlar, füze teknolojisi, nükleer teknoloji mesela ilk aklıma gelenler.

Savaş olmayınca da, yerine geçecek hayaller üretiliyor, uzaya turist olarak gitmek, belki Ay Mars yüzeyinde yürümek, farkı birinde devlet korkutarak diğerinde özel sektör hayal tacirliği yapıyor. Az tırmalamadı Musk yatırımcı bulacağım diye başlarda, bütün dünyayı bedava internet ağına kavuşturacağım fikri ve 1960 ların elektrikli araba olayını hortlattı da destek buldu, zaten amaç ilk kalkış hızına ulaşmak, uçak ilk kalkış hızına ulaşıp bir havalandı mı, tamam artık, uçuyorsun.

Bir kitap veya teori vardı, savaşlar hiç yaşanmamış olsa, çok daha sosyal devlet ve bilinçli eğitimli toplum modelleri gelişse idi dünyada şu ana kadar hadi 1700 lerden itibaren diyelim, uygarlık teknolojik anlamda şu ankinden çok daha geride olur diyordu, bir tür paradoks. Çünkü bu kadar büyük ARGE ler hiç bir zaman maliyet etkin bulunmaz ve toplum faydasına olmayacağından kabul görmezdi gibi bir yaklaşım..ilginç aslında düşününce..

5.  Alıntı Originally Posted by cemsoy35 Yazıyı Oku
    cep telefonu teknolojisi ile uzay aynı mı? cep telefonu kullanıcı odaklı..yatırım yaptın ,sattın ,para kazandın.. bir daha yatırım yaptın...uzaya oylemi milyar dolar yatırım yaptın ay a gittin geldin...tamam ..orada araştırma yaptın ..sonuç ? getiri ? yok arkasından bir da milyar dolar harcadın gittin..tabiiki aynı hız da teklojik degişim olmaz ..ay a giderek belki bir kazanım elde ederiz dediler maden vs vs diye baktılar olmadı ..artık ay a bakan yok ..şimdi milyarlarca dolar mars için harcıyorlar...giden paranın dönüşü olmaz ise bir süre sonra mars araştırmalarına da ara verilecek...
    Bu düşünceyi mantıklı bulamayacağım malesef.

Şimdi içinde olduğumuz çağı bir inceleyelim önce. Bir kısım insan şu an o kadar zengin ki,bırakın lüks arabayı, yatı, katı, arsayı bilmemneyi; parayı artık coin gibi, nft gibi ne idüğü belli olmayan hayali ürünlere akıtıyorlar. Ağzımızdan yüzümüden, burnumuzdan para fışkırıyor yani. Sanal ev, sanal arsaya milyon dolarları gömenler var.

NASA/ABD isteseydi bu o uzay aracını tamamen milyarderle doldurup uzaya attaaya gönderebilirdi. Kaç para isterse de alırdı bu yolculuk için.

Talep yok bahanesi tamamen boş.

Ebru Gündeş'e, Acun'a ya da Nusret'e diyeceksiniz ki Ay'a yolculuk var gitmek ister misiniz diye... ahaha 1 saniye düşünürler mi acaba?

Bunlar bir de küçük oyuncular. Daha ne zenginler var...

Geri dönüşü gayet olur yani bu işin. İçini milyarderlerle doldurmaya bile gerek yok. NASA sadece parayı talep etse, aracın içine istediğim elemanları ben seçeceğim dese yine NASA'nın ağzını burnunu paraya boğarlar.
    Son düzenleme : Patrick Bateman; 07-06-2021 saat: 17:51.

6. Şu Elon'un hafada inflak eden roketlerini görünce benim o Ay işine olan inancım baya azaldı açıkçası.

Biz şimdi 1970 yılına günümüz penceresinden bakıyoruz. O zamanki iletişim teknolojisi şimdiki kadar gelişmiş değildi. TV ve Radyodan ibaretti iletişim.

Bence manipüle edilmeye gayet uygun bir ortam.

7. Bir başka muhtemel bahane de şu:

Ay yolculuğu çok tehlikeli, radyasyon çok kuvvetli o yüzden NASA artık insan göndermiyor.

O Ay'a gitmek için hayatından vazgeçecek milyonlarca insan bulurum.

*Ek not: Neil Armstrong 82 yaşında ölmüş. Ay'a gitmese sonsuza kadar yaşayacakmış herhalde.

Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Şu Elon'un hafada inflak eden roketlerini görünce benim o Ay işine olan inancım baya azaldı açıkçası.

Biz şimdi 1970 yılına günümüz penceresinden bakıyoruz. O zamanki iletişim teknolojisi şimdiki kadar gelişmiş değildi. TV ve Radyodan ibaretti iletişim.

Bence manipüle edilmeye gayet uygun bir ortam.
    https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-48949153.amp

Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sayfa 410/1002 İlkİlk ... 310360400408409410411412420460510910 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •