Sayfa 333/1002 İlkİlk ... 233283323331332333334335343383433833 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 2,657 - 2,664 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

1. Nisan ayı boyunca da böyle düşüş yaşamış. Son düşüşlerden sonra çıkışlar olmuş. Muhetmelen de devam ediyordur. TCD yi ben de taşıyorum. Şimdilik sabır ediyorum. Biliyorsunuz fonun büyüklüğü 300 milyonlardan 1.4 milyara dayandı. Bu fon yönetimini zorladı mı bilemiyoruz. Böyle devam ederse çıkışlar hızlanarak devam eder. Çünkü insanlar bu fonun performansına güvenerek aldı. Ama şu an hayak kırıklığı. Geçmişte de böyle dönemler yaşadı ama durumu düzeltti. Yine öyle olmasını umuyoruz. Sinirini bozup sağlığından olma finans para kazanılır kaybedilir. Önemli olan sağlık. Bol kazançlar.

2.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Şu anda portföyü ayakta tutan fon PPF

Bu arada TCD tarihinin en kötü dönemlerinden birini yaşıyor.
    Arkadaş bunların elinde ne varmışta böyle her gün eksi yazıyor bu fon. Sinirimden portföy dağılım raporlarına bile bakmadım.
    Şu anda 23 şubattaki seviyesinin de altında
    Garip bir fon, son 10 gündür 1 gün hariç hep eksi yazıyor. Uzunca bir süre hiç yerli hisseye sahip fon tutmadım, sonra bist arka arkaya iki taban yaptığı günden sonra yerli hisse taşıyan fon tövbemi bozdum tcd aldım ama şu an için portföyümdeki tek zararda olan fon yine TCD. Bugüne kadar en az 10 kez tcd aldım, ve hiçbirinden kar alıp çıkamadım aksine zarar edip çıktım. Çıkmakla da hata ettim tabi. Bunu acı tecrübelerle fark ettiğim için asla TCD’yi artık zararına satmam. Gerekirse uzun yıllar beklerim.

Bu arada portföyüm ağırlıklı olarak afs, ıpj gibi yabancı hisse senedi fonlarından oluşuyor ve yatırım tavsiyesi olmadan bu tarz yabancı fonlardan stopaj olsa dahi memnun olduğumu belirtmek isterim.

Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Şu anda portföyü ayakta tutan fon PPF

Bu arada TCD tarihinin en kötü dönemlerinden birini yaşıyor.
    Arkadaş bunların elinde ne varmışta böyle her gün eksi yazıyor bu fon. Sinirimden portföy dağılım raporlarına bile bakmadım.
    Şu anda 23 şubattaki seviyesinin de altında
    Ben de papaz (PPZ) ve osman efendi (OSD) tutuyorum.
    Yeni yatırımcıyım. Benim yazdığımla yatırım yapmayınız. Selamlar.

Arkadaş ne koç başıymış.
    Bir kıramadı kapıyı.
    Yine de alt banda attı.
    %50 spot dövizi çıktım.
    ABV dolar...
    Yatırım tavsiyesi değildir.

5.  Alıntı Originally Posted by Tbey35 Yazıyı Oku
    Nisan ayı boyunca da böyle düşüş yaşamış. Son düşüşlerden sonra çıkışlar olmuş. Muhetmelen de devam ediyordur. TCD yi ben de taşıyorum. Şimdilik sabır ediyorum. Biliyorsunuz fonun büyüklüğü 300 milyonlardan 1.4 milyara dayandı. Bu fon yönetimini zorladı mı bilemiyoruz. Böyle devam ederse çıkışlar hızlanarak devam eder. Çünkü insanlar bu fonun performansına güvenerek aldı. Ama şu an hayak kırıklığı. Geçmişte de böyle dönemler yaşadı ama durumu düzeltti. Yine öyle olmasını umuyoruz. Sinirini bozup sağlığından olma finans para kazanılır kaybedilir. Önemli olan sağlık. Bol kazançlar.
    Az daha düşerse son 6 ayı boş geçirmiş olacak.
    Sağlık en önemli şey tabi, yoksa üç kuruş için can sıkmaya değmez, ben o sinir lafını ölesine söyledim, fon işi bende hobi haline geldi zaten, üzülmek yok, can sıkmak yok,
    Sizede bol kazançlar dilerim.
     Alıntı Originally Posted by hknkr Yazıyı Oku
    Garip bir fon, son 10 gündür 1 gün hariç hep eksi yazıyor. Uzunca bir süre hiç yerli hisseye sahip fon tutmadım, sonra bist arka arkaya iki taban yaptığı günden sonra yerli hisse taşıyan fon tövbemi bozdum tcd aldım ama şu an için portföyümdeki tek zararda olan fon yine TCD. Bugüne kadar en az 10 kez tcd aldım, ve hiçbirinden kar alıp çıkamadım aksine zarar edip çıktım. Çıkmakla da hata ettim tabi. Bunu acı tecrübelerle fark ettiğim için asla TCD’yi artık zararına satmam. Gerekirse uzun yıllar beklerim.

Bu arada portföyüm ağırlıklı olarak afs, ıpj gibi yabancı hisse senedi fonlarından oluşuyor ve yatırım tavsiyesi olmadan bu tarz yabancı fonlardan stopaj olsa dahi memnun olduğumu belirtmek isterim.
    Yabancı fonlar iyi haklısınız.
    2000 yılındaki dot-com balonu patlaması gibi bir durum olmazsa sorun yok şimdilik.
    Dot-com balonu patlamasından sonra piyasalar 2 yıl düşüşle birlikte 13 yıl toparlanamama olarak devam etmiş.

6.  Alıntı Originally Posted by Market Soul Yazıyı Oku
    PPF'ler kurtarıyor günü zaten
    Umarım 2021 yılı sonunda geriye baktığımızda PPF'lerde amma kazandırmış diyecek duruma düşmeyiz.

Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    PPF'ler kurtarıyor günü zaten
    Umarım 2021 yılı sonunda geriye baktığımızda PPF'lerde amma kazandırmış diyecek duruma düşmeyiz.
    Valla üstad 2021'de dinamik olmak lazım.
    2019 ve 2020 iyi idi.
    Karpuzu büyüterek para kazanıyorduk.
    Çok kilo aldık artık ter atmak lazım.
    Değil mi Limon üstad?
    Ses ver üstadım...

8.  Alıntı Originally Posted by Market Soul Yazıyı Oku
    Böyle yazınca aklıma hamza sütbıyık geldi Hakikaten nerede o? Özgün bir stili vardı.
    Bilgi cesareti, cehalet cüreti getirir.

Sayfa 333/1002 İlkİlk ... 233283323331332333334335343383433833 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •