Sayfa 815/1009 İlkİlk ... 315715765805813814815816817825865915 ... SonSon
Arama sonucu : 8071 madde; 6,513 - 6,520 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) -III

1.  Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    Sn dudu amaç zengin olmak olsaydı dediğiniz olabilirdi ama amaç birikimleri olabildiğince düşük volatilitede, enflasyonun 4-5 puan üzerinde getiri elde etmekse yani Erken emekliliğin sürekliliği ise çeşitleme olamazsa olmaz bir kural.

Buffet'ın işi maksimum kazanç elde etmek. Buffet bazı yıllarda %50 zarar yapıyordu çünkü dediğiniz gibi pek çeşitleme yapmıyordu. ama bahsettiğim durum emeklilik birikimlerimizi minimum dalgada optimum karla yönetmek. En azından benim birikimlerimin değil yarısını %20'sini bile kaybetmeye tahammülüm olamaz. Ama emekli maaşım falan olsaydı ya da ekstra gelirlerim olsaydı belki %50 li gerileme dönemlere tahammül edebilirdim.

Wall Street'te en sevdiğim bir söz: "Diversification is the only free lunch in investing"
    biraz kişisel bir soru olabilir ama sgk emekliliği için prim yatırıyor musunuz, zira sizin yaşınız için anlamlı olabilir ama şu an benzer bir yola girecek biri için sgk emeklilik (sağlık değil) sistemine girmek çok anlamlı gelmiyor bana.

orta vadede yatırılan primden bağımsız asgari ücretin altı bir emekli maaşı verileceğini düşünüyorum herkese, üstünü .bes ile tamamlayan diyecekler.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by thron Yazıyı Oku
    biraz kişisel bir soru olabilir ama sgk emekliliği için prim yatırıyor musunuz, zira sizin yaşınız için anlamlı olabilir ama şu an benzer bir yola girecek biri için sgk emeklilik (sağlık değil) sistemine girmek çok anlamlı gelmiyor bana.

orta vadede yatırılan primden bağımsız asgari ücretin altı bir emekli maaşı verileceğini düşünüyorum herkese, üstünü .bes ile tamamlayan diyecekler.
    Ben de 26 yasinda girmek zorunda kalmistim bagkur'a..

Zorunlu olmasa girmezdim bile..

Sonra da istege bagli odemeye basladim isleri tasfiye edince salt saglik hizmeti icin, cunku o donem GSS yoktu, ozel saglik sigortalari da bu kadar yaygin degildi, bir sene agir bir hastalik cikar police iptal edilmese bile prim cok yukselir filan demislerdi bana...

Simdiki aklim olsa ben de o yatirdigim primlerle yatirim yapardim...
    Yillarca yaklasik en dusukten de olsa ayda ortalama 100-120 dolar gibi prim odedigimi hatirliyorum, tami tamina 25 yil ve aldigim aylik maas su anda 2500 TL...

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

3.  Alıntı Originally Posted by thron Yazıyı Oku

Sn thron inanın hiç sgk bağkur vb şeyleri düşünmedim dışarıdan prim vb yatırılabilir belki ama ben pek özel sektörde çalışmadım. alaylı olarak kendi kendime traderlık yaparak birikimlerimi elde ettim biraz şanslıydım sonra da trading yapmayı bıraktım. Uzunca bir süredir birikimlerimi anlattığım gibi minimum zararla yönetme çabasındayım Yani emekli trader sayılırım. Şuan yazlıktayım ama kendi evim değil kiracıyım. Dünya turu da yaptım. ama sanıldığı gibi dünya turu yapmak çok para harcanan bir durum değil. Minimalist yaşayıp ucuz bir karavanla dünya turu yapan da var, Yollarda bileklik satarak da...
    Ben öyle değildim tabii ki sonuçta ailemle dünya turu yaptım. Airbnb evlerinde kiralık kalarak dünya turu yaptım ailemle.
    Son düzenleme : vivatrader; 12-06-2021 saat: 00:02.
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

4. BİR porsiyon balık 150-180 mezeler 60-80 bir duble rakı 50 bira 40 .

Deniz kıyısı salaş mekan fiyatları .

Çay bahçesi inçe belli çay 4.5 Türk kahvesi 14.5 soda 9.5

İyi hoşgeldin demiş mekanlar

5. Ben emekli oldum daha 5 ay oldu dünyanın yarısını şirketler sayesinde gezdim. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim bu gün özel bir bankada müdürlükten emekli olan veya bir şirkette orta kademe yönetici olan genel müdürün yardımcısının bir altı pozisyon dan emekli olan bir kişinin bu günkü emekli maaşı 10 000 TL den aşağı değildir. Bu kişilerin esleri de çalışıp emekli olmuş da 15000 civarında emekli maaşları vardır.bu insanların evi ve arabası ayrıca bankada en az 500 000 TL parası vardır. Bu insanlar bizim dengimiz değil . Ne den mi ? Bizim emekli maaşlarımizin düşük olmasindan bizler net 10 000 TL ve üzerinde bir gelire sahip olmamız için mecburen enflasyonun üzerinde bir gelir kazanmamız gerek onun için hala çalışıyoruz. Bu sadece bana ait görüş katılmaya bilirsiniz saygılar.

6. Esnaf zararını halktan çıkaracak ama çok bekler 84 milyonun 10 milyonu alışveriş yaparsa yapar diğerleri aç ve muhtaç

7. Oran vereyim 10 bin dolar ve euro için oranlar 2 ve 1 veriyorlar artık .

TL için 19.25 var 25 bin ve üstüne .

Bir kamu bankasında bugün verilen güncel oranlar internet bankacılığından sizde açabilirsiniz dediler bu oranlarla

Alıntı Originally Posted by iyimser Yazıyı Oku
    Ben emekli oldum daha 5 ay oldu dünyanın yarısını şirketler sayesinde gezdim. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim bu gün özel bir bankada müdürlükten emekli olan veya bir şirkette orta kademe yönetici olan genel müdürün yardımcısının bir altı pozisyon dan emekli olan bir kişinin bu günkü emekli maaşı 10 000 TL den aşağı değildir. Bu kişilerin esleri de çalışıp emekli olmuş da 15000 civarında emekli maaşları vardır.bu insanların evi ve arabası ayrıca bankada en az 500 000 TL parası vardır. Bu insanlar bizim dengimiz değil . Ne den mi ? Bizim emekli maaşlarımizin düşük olmasindan bizler net 10 000 TL ve üzerinde bir gelire sahip olmamız için mecburen enflasyonun üzerinde bir gelir kazanmamız gerek onun için hala çalışıyoruz. Bu sadece bana ait görüş katılmaya bilirsiniz saygılar.
    kayayı aşındıran dalgaların gücü değil sürekliliğidir.!!!
    a river cuts through rock not because of its power but because of its persistence .!!!
    Bu devirde önemli olan paranın değerini korumaktır.!!!
    BüyükResimde döviz ve gram altın .!!
    Yastık altı.!!!
    Daldaki 3 kuştan.!!
    Cepteki. Tek kuş en sağlamı.!!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

Sayfa 815/1009 İlkİlk ... 315715765805813814815816817825865915 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •